2 weken vanaf €2.220

Inbegrepen: vlucht, transfer, accommodatie en maaltijden (indien van toepassing), taalcursus, plaatsingstest en certificaat.

Alle aanbiedingen »

Engels leren in Canada: Calgary

Taalreis Calgary

Multiculturele stad
Taalschool in downtown Calgary
Aan de rand van de Rocky Mountains

Calgary ligt in het westen van Canada en op zo’n 80 kilometer van de Rocky Mountains. De stad staat bekend vanwege haar Country- en Western-imago, vriendelijke inwoners en de vele musea. Ook is de metropool Calgary een droombestemming voor wintersportliefhebbers. Deze combinatie maakt Calgary tot een bijzondere bestemming voor een Engelse taalcursus!

Bezienswaardigheden Calgary

In de winter verandert de metropool Calgary in een droombestemming voor wintersportliefhebbers. Maar ook de rest van het jaar is er genoeg te beleven in deze stad! Bekijk de stad eens vanaf de 191 meter hoge Calgary Tower of breng een bezoek aan de populaire Calgary Zoo.
Houd je van winkelen? Ga dan naar de wijken Mission en Kensington. Daarnaast vind je in deze wijken ook vele hippe bars en restaurants. Voor live-muziek en uitgaansgelegenheden ben je op 17th Ave aan het juiste adres. Deze wijk staat ook wel bekend als de International Avenue.

Calgary is ontzettend multicultureel en dat zie je overal terug. Net als vele andere grote steden in Noord-Amerika heeft Calgary een eigen Chinatown en Little Italy! De inwoners worden Calgarians genoemd en zijn erg vriendelijk. Ondanks het grote formaat van de stad, heerst er een ontspannen sfeer.

Vanwege het western-imago wordt Calgary ook wel Cowtown genoemd. De stad is namelijk het centrum van countrymuziek in Canada. Er worden jaarlijks dan ook vele muziekfestivals georganiseerd.


Engels leren in Calgary: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Hartje centrum

Taalschool gelegen in het centrum van Calgary

Vriendelijke medewerkers

Behulpzame en gekwalificeerde leraren

Internationale medestudenten

Les met een grote mix van nationaliteiten

Onze taalschool is gelegen in het centrum van Calgary, vlakbij de rivier Bow. Te voet of met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden van de stad. De vriendelijke medewerkers geven je graag nog wat extra tips. De taalschool heeft 10 moderne klaslokalen. Daarnaast vind je in de taalschool een keuken en een studie- en recreatieruimte. Je kunt gratis gebruik maken van internet.

Onze school is officieel erkend door Languages Canada.


Engels leren in Calgary: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 16 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Calgary biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou. 

Standaard Plus taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 20 lesuren gecombineerd met 4 workshops per week. De thema's van de workshops zijn verschillend waaronder communicatieve vaardigheden, presenteren, etc.

Zakelijk Engels
De taalcursus Zakelijk Engels is erop gericht studenten voor te bereiden op het gebruik van de Engelse taal in werksituaties. Je kunt kiezen voor de standaard 4 lesuren per dag of de intensieve cursus van 6 lesuren per dag. De lessen kunnen ook ’s middags plaatsvinden. Voor aanvang van deze cursus dien je het Engels op niveau B1 te beheersen.

Privélessen Engels
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan jouw interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten.
Je kunt kiezen voor privélessen van 2, 4 of 6 lesuren per dag. Over het algemeen vinden de privélessen ´s middags plaats. De privélessen zijn niet geschikt voor beginners.
 


Engels leren in Calgary: Accommodatie

Accommodatie in Calgary

Maak kennis met de Canadese cultuur
Wonen in een gastverblijf
Maximaal 45 minuten reistijd
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Calgary biedt naast de taalcursus ook accommodatie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag.

Gastverblijf
In Calgary kun je overnachten bij een gastverblijf. Het verblijf is ideaal om de Canadese cultuur te leren kennen en het Engels te oefenen. De gastverblijven liggen in de veilige buurten van Calgary. De reistijd naar de taalschool bedraagt ongeveer 30 tot 45 minuten. Je verblijft in een éénpersoonskamer. Wanneer je samen reist kun je ook in een 2-persoonskamer verblijven. De badkamer en keuken worden gedeeld met de host. Je kunt kiezen voor verblijf op basis van halfpension of volpension.


Engels leren in Calgary: Activiteiten

Vrije tijd in Calgary

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★★ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool in Calgary organiseert regelmatig activiteiten en excursies. Tijdens deze activiteiten leer je jouw medestudenten beter kennen en kun je het Engels blijven oefenen. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een bijdrage gevraagd. De kosten hiervan liggen meestal tussen $20 en $100 (afhankelijk van de locatie en duur van de activiteit).
Voorbeelden van activiteiten zijn sportactiviteiten, bowlen, schilderen, een museumbezoek, bezoek aan de Calgary Zoo of een excursie.

Calgary en omgeving
Calgary en de omgeving lenen zich er uitstekend voor om zelf activiteiten te ondernemen. Op zo'n 80 kilometer liggen de Rocky Mountains, maar ook Banff en Lake Louise bereik je binnen 2 uur. In Calgary zelf vind je ook natuur. In het zuiden van de stad vind je Fish Creek Provincial Park: het grootste stadspark van Canada. Maar er zijn nog veel meer parken, in de 'Devonian Gardens' vind je zelfs een enorme tropische tuin.


Engels leren in Calgary: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Victoria. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Deze vind je in de tabel wanneer je zoekt op datum.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming

Startdata 2022

Examengeld

Calgary

12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9

Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week, $ 50 borg, ter plaatse te voldoen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming.

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.