2 weken vanaf €2.600

Inbegrepen: vlucht, transfer, accommodatie en maaltijden (indien van toepassing), taalcursus, plaatsingstest en certificaat.

Alle aanbiedingen »

Engels leren in Amerika: New York

Taalreis New York

Levendige multiculturele stad
Perfecte locatie van de taalschool in Manhattan
Verschillende cursussen beschikbaar

Jaarlijks bezoeken ongeveer 39 miljoen buitenlandse en Amerikaanse toeristen New York. Deze wereldstad, gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten, staat vooral bekend om zijn hoge wolkenkrabbers, Yellow Cabs en grote mix van culturen en nationaliteiten. New York City is gesitueerd op drie grote eilanden: Manhattan, Staten Island en Western Long Island en is de grootste stad van de VS. Ontdek nu zelf de Big Apple en verbeter je kennis tijdens een taalcursus Engels in New York!

Bezienswaardigheden New York

Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel, financiën, media, onderwijs, theater, muziek, kunst, mode en publiciteit geldt New York, naast Londen, Parijs en Tokyo als één van de belangrijkste wereldsteden. In deze miljoenenstad vind je vele beroemde bezienswaardigheden zoals Het Vrijheidsbeeld, Times Square en Brooklyn Bridge. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de hoogste verdieping van het Empire State Building of het Top of the Rock Observation Deck op de 70e verdieping van Rockefeller Plaza!

Houd je van cultuur, winkelen of lekker eten? Dan hoef je je in de ‘city that never sleeps’ zeker niet te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld een van de beroemde Broadway Musicals als Cats, the Phantom of the Opera of Lion King. Wil je vooraf wat gaan eten, dan kun je terecht bij één van de vele eetgelegenheden die de stad te bieden heeft. Omdat de eetcultuur van New York erg beïnvloed is door zijn immigranten, is het aanbod van restaurants zeer gevarieerd. Winkelliefhebbers kunnen zich uitleven in de bekende winkelgebieden Fifth Avenue, Greenwich Village, East Village of Union Square.

Parken en stranden
New York City heeft 11.000 hectare aan gemeentelijke parken en 22 kilometer aan publieke stranden. Het in Manhattan gelegen Central Park is het meest bezochte park in de Verenigde Staten. Dit park wordt ook wel gezien als het hart van de stad. In Central Park is altijd wel wat te doen, je vindt er onder andere een aantal meren, lange wandelpaden, twee schaatsbanen, verschillende vijvers, een wildpark en enkele grasvelden waar regelmatig sportactiviteiten worden georganiseerd.

Taalreizen naar New York voor volwassenen en studenten

Ervaar de Engelse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar New York

Taalreizen naar New York voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar New York voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar New York


Engels leren in New York: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Manhattan

Taalschool in het zuiden van Manhattan

Persoonlijke aandacht

Kleine taalschool met veel persoonlijke aandacht

Internationale medestudenten

Grote diversiteit aan nationaliteiten

Jongerenreis

Jongerenreis onder de 18 jaar mogelijk

Onze taalschool bevindt zich in het zuiden van Manhattan, in het centrum van het financiële district van New York en dichtbij Battery Park. Vanuit het gebouw heb je goed zicht op het Vrijheidsbeeld. Het dichtsbijzijnde metrostation vind je op 5 minuten loopafstand van de taalschool. Ook Battery Park ligt op loopafstand. De taalschool is vanwege de centrale ligging een goed uitgangspunt om deze wereldstad te ontdekken.

Op de taalschool kunnen studenten gratis gebruik maken van WiFi. De medewerkers van onze taalschool zijn erg vriendelijk en helpen je graag op weg in New York.

 

Onze school is officieel erkend door ACCET.


Engels leren in New York: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in New York biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Engels*
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou.

Standaard Plus taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 20 lesuren gecombineerd met 4 workshops per week. De thema's van de workshops zijn verschillend waaronder communicatieve vaardigheden, presenteren, etc.

TOEFL examencursus Engels
Het is op onze taalschool in New York ook mogelijk om een 12- weekse TOEFL examencursus Engels te volgen, gericht op het internationaal erkende TOEFL examen. Dit is vooral van belang wanneer je wilt gaan studeren of werken in Amerika of Canada.

Dansen of zingen aan Broadway
Combineer een standaard cursus in New York met een dans- of zangcursus aan het wereldberoemde Broadway. Je kunt kiezen uit een 2-daagse of 5-daagse cursus zang of dans bij het Broadway Dance centre. Het is ook mogelijk om zang en dans te combineren. De dans en zang cursus vindt 's middags plaats na afloop van de standaard cursus. 

*Kies je voor een intensieve cursus van 6 lesuren per dag of verblijf je langer dan 90 dagen, dan dien je een (studenten)visum aan te vragen. Check http://visumdienst.com/ voor meer informatie.

Maria Iwema (18)

Maria verbeterde haar Engels in New York: ''Ik bleef maar een weekje in New York, maar desondanks heb ik veel geleerd, niet alleen door de lessen zelf, maar ook vooral door het feit dat ik in een gastgezin was en allemaal vrienden had die Engels spraken, waardoor ik dat ook 24/7 moest doen.''

>> Lees de volledige ervaring

Renee Borst (21)

Renee verbleef 12 weken in New York: ''Ik denk dat de school die PLUS Taalreizen aanbiedt een goede en leerzame school is, binnen een week heb je een hoop onder de knie. New York is echt een hele mooie stad, ik heb er echt een top tijd gehad en ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet waar ik heel blij mee ben.''

>> Lees de volledige ervaring

Wil je nog meer lezen over andere studenten hun ervaringen ? Klik op deze link voor meer ervaringsberichten.


Engels leren in New York: Accommodatie

Accommodatie in New York

Ervaar het leven in New York
Gastverblijf of residentie
Maak kennis met de Amerikaanse levensstijl
Internationale medestudenten

Onze taalschool in New York biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In New York kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Gastverblijf
Het verblijf is ideaal om de Amerikaanse cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een één- of tweepersoonskamer en deelt de badkamer in het verblijf. Halfpension (ontbijt en diner) is inbegrepen, alsmede gebruik van de wasmachine. Je kunt er ook voor kiezen om op basis van volpension te verblijven bij het gastverblijf. De gastverblijven bevinden zich in veilige woonwijken op gemiddeld 55 minuten tot maximaal 90 minuten reizen van de school.

Residentie
Wil je met andere internationale studenten verblijven? Dan is de residentie iets voor jou. De residentie is centraal gelegen, vanaf de residentie kun je met het openbaar vervoer in 30 minuten gemakkelijk de taalschool en bezienswaardigheden bereiken. Je verblijft op een 2-persoonskamer samen met een andere internationale medestudent van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht. In de kamer vind je naast een bed en een bureau, ook een tv en kun je gebruik maken van internetverbinding. De keuken en badkamer deel je met andere studenten. Daarnaast vind je in de residentie een 24-uurs receptie, sportschool en kun je gebruik maken van wasmachines.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Engels leren in New York: Activiteiten

Vrije tijd in New York

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★☆☆ Natuur & Recreatie

★☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool organiseert vaak enkele activiteiten. De meeste activiteiten en excursies zijn gratis maar voor sommigen wordt er een kleine vergoeding gevraagd. Het aanbod hangt af van het seizoen en het aantal studenten. Voorbeelden van activiteiten zijn: een fietstocht door Central Park, een bezoek aan Madame Tussaud’s en het Metropolitan Museum of Art of een Brooklyn Bridge tour. ’s Avonds kun je bijvoorbeeld naar een Amerikaanse filmavond, een gratis extra les bijwonen of deelnemen aan een sportactiviteit zoals bowlen of poolen. In het weekend worden er door de taalschool soms dagexcursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Coney Island of het New York Aquarium. 

Dansen of zingen aan Broadway
Combineer een standaard cursus in New York met een dans- of zangcursus aan het wereldberoemde Broadway. Je kunt kiezen uit een 2-daagse of 5-daagse cursus zang of dans bij het Broadway Dance centre. Het is ook mogelijk om zang en dans te combineren. De dans en zang cursus vindt 's middags plaats na afloop van de standaard cursus.

New York en omgeving
Uiteraard kun je ook makkelijk zelf op pad gaan! Ga shoppen op 5th Avenue of neem de ferry naar het Statue of Liberty op Ellis Island. Ga naar een beroemde Broadway musical op Times Square of geniet van een honkbalwedstrijd van de New York Yankees, één van de meest beroemde en succesvolle clubs in de Amerikaanse sport. De naam Yankees stamt af van de naam ‘Jan Kees’ een populaire mannennaam onder Nederlandse immigranten in de 17de eeuw.


Engels leren in New York: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar New York. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week uitleen, $ 50 borg, ter plaatse te betalen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming.

Visum

Je hebt geen visum nodig wanneer je tot 90 dagen een cursus van 4 lesuren per dag volgt. Wel dien je een ESTA formulier in te vullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op https://esta.cbp.dhs.gov/. Ga je langer dan 90 dagen of kies je voor de cursus van 6 lesuren per dag, dien je wel een (studenten)visum aan te vragen. Check de website van Visumdienst voor meer informatie: http://visumdienst.com/.