2 weken vanaf €2.335

Inclusief: vlucht en transfer, standaard taalcursus, accommodatie o.b.v. volpension, activiteiten, excursies, begeleiding van een teamer.

Alle aanbiedingen

Jongerenreis Frans in Frankrijk: Parijs

Stad van de liefde

'La Ville de L'Amour', de eiffeltoren staat in de top 10 van plaatsen voor huwelijksaanzoeken

Bezienswaardig-heden

Eiffeltoren, de Molin Rouge, Louvre, Notre-Dame, Arc de Triomph, het kasteel van Versaille en nog veel meer!

Culturele stad

De kunst, muziek, theater, mode, literatuur en architectuur van Parijs maken het een toevluchtsoord voor taalreizigers van over de hele wereld

Geaccrediteerd

De taalschool is opgericht in 1986 en is geaccrediteerd door de Rectorat van Parijs en het Franse Ministerie van Arbeid.

Parijs is één van de mooiste steden ter wereld en jij kunt daar met een jongerenreis Frans naartoe! Parijs staat bekend om haar beroemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, bekende musea als het Louvre en gigantische warenhuizen als Galeries Lafayette. Midden in het centrum van Parijs, in het negende arrondissement, ligt onze kleinschalige taalschool. De medewerkers zijn erg behulpzaam en laten je graag kennismaken met Parijs. Ga op jongerenreis Frans naar Parijs met PLUS Taalreizen en je ontdekt deze prachtige wereldstad.

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs is een geweldige stad om voor even te wonen. Er is zoveel te zien en te doen! Het schoolteam laat je tijdens de jongerenreis Frans kennis maken met verschillende kanten van Parijs. Je zult een aantal bezienswaardigheden gaan bezoeken, zoals de Eiffeltoren, waar je prachtig uitzicht hebt over Parijs. Of het museum het Louvre, een ‘must’ voor elke toerist. Daarnaast zul je vanaf een boot over de Seine prachtige gebouwen zien. Ook een excursie naar Montmartre is zeker de moeite waard. Dit was vroeger een klein dorp gelegen op een heuvel, dat uiteindelijk is opgenomen in Parijs. Je vindt hier de basiliek de Sacré-Coeur, een Dali museum en het Place du Tertre. Op dit pleintje zitten vele schilders en portrettekenaars die graag een tekening of karikatuur van je willen maken! In je vrije tijd kun je winkelen in het ondergrondse winkelcentrum ‘Les Halles’ met 180 winkels en een megabioscoop.


Jongerenreis Frans in Parijs: Taalschool

Persoonlijke aandacht
Taalschool in stadscentrum
Internationale klasgenoten
Maximaal 15 studenten per klas

Onze taalschool ligt midden in het centrum van Parijs, in het negende arrondissement. Het ligt aan een rustige smalle straat, maar in enkele minuten lopen ben je op de bekende Boulevard Haussman. Onze taalschool is gelegen op de eerste verdieping van een typisch Parijs gebouw. Het dichtstbijzijnde metrostation is ‘Grands Boulevards’.

De taalschool is klein en daarom is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De Franse directeur is erg toegewijd en bewaakt het welzijn van de studenten. Er zijn 8 lichte klaslokalen, een studentenlounge met Franse boeken en enkele computers met gratis internet. Er is ook gratis WiFi in de taalschool. Het is een ideale taalschool voor jongeren door haar kleinschaligheid in deze grote wereldstad.

Begeleiding

Speciaal voor jou zijn er opgeleide, enthousiaste (Frans-/ Engelssprekende) begeleiders die fulltime tot je beschikking staan. Je kunt bij ze terecht met al je vragen en ze zorgen er voor dat je je geen moment verveelt! Mocht je een probleem hebben dan kun je altijd een beroep doen op je begeleider of docent(e). Natuurlijk mag je ook gewoon PLUS Taalreizen bellen of mailen.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis Frans in Parijs: Taalcursus

Programma voor 16-21 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Niveau: A0-B1
Certificaat van deelname na cursus

Tijdens de jongerenreis volg je van maandag t/m vrijdag de standaard Franse taalcursus van 4 groepslesuren per dag. Zo blijft er ’s middags voldoende tijd over om middels het activiteitenprogramma van de school Parijs te ontdekken. De taalcursus is helemaal in het Frans en speciaal op jongeren afgestemd. De taalcursus legt de nadruk op vloeiend Frans praten en vertrouwd raken met de taal.

De leraren zetten naast het traditionele lesmateriaal ook discussies en rollenspelen op. Vocabulaire en grammatica worden op een aansprekende manier in de taalcursus verwerkt. De docenten zijn van origine Frans en hebben een universitaire opleiding. De klassen zijn klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Voordat je op reis gaat, ontvang je per e-mail een online taaltest. Op basis van het resultaat word je op het juiste niveau en in de juiste klas ingedeeld. Aan het einde van de taalcursus ontvang je een certificaat met het behaalde niveau erop.

Standaard taalcursus Frans
De standaard taalcursus Frans van 4 lesuren per dag is een uitstekende combinatie van taalcursus en vakantie. Meestal vinden de lessen ’s morgens plaats, zodat je ’s middags veel tijd hebt om deel te nemen aan de leuke activiteiten. 

DELF examencursus
Als je 16 jaar of ouder bent, kun je op aanvraag op onze taalschool in Parijs een taalcursus volgen voor het DELF examen. Minimale duur is 8 weken. Bij het behalen van het examen ontvang je een internationaal erkend diploma, wat goed is voor je vervolgopleiding of op je CV.


Jongerenreis Frans in Parijs: Accommodatie

Accommodatie- mogelijkheden voor iedereen
Gastverblijf
Contact met de lokale bevolking
Gratis WiFi

Tijdens de jongerenreis Frans in Parijs verblijf je op basis van volpension* bij een gastverblijf. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus).

Gastverblijf
Het gastverblijf is de beste manier om de Franse taal en cultuur te ervaren. Het is bovenal effectief, want je kunt goed de Franse taal oefenen. Je verblijft op basis van volpension. De multiculturele gastverblijven zijn met zorg uitgekozen en worden regelmatig bezocht om te kijken of ze voldoen aan alle eisen. De verblijven bevinden zich in woonwijken op 20 à 25 minuten reizen met de metro. Ter plaatse dien je een OV kaart aan te schaffen. Je deelt de slaapkamer met een leeftijdsgenoot van een andere nationaliteit. Als je met een vriend(in)/ familielid de kamer wilt delen, is dit op aanvraag mogelijk. Bedlinnen is aanwezig, handdoeken dien je zelf mee te nemen.

Let op: volpension bestaat uit 3 maaltijden per dag, niet te verwarren met all-inclusive. Drankjes en tussendoortjes zijn er niet bij inbegrepen. Speciale dieetwensen op aanvraag en tegen toeslag.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis Frans in Parijs: Activiteiten

Vrije tijd in Parijs

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★☆ Sport

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

Naast de taalcursus organiseert ons schoolteam in Parijs een leuk en afwisselend activiteitenprogramma. Zo leer je over de Franse cultuur, maak je kennis met Parijs en maak je internationale vrienden en vriendinnen.  

’s Middags en ’s avonds worden er sociale activiteiten georganiseerd. Dit begint op de eerste lesdag met een rondleiding en welkomstfeest. Daarnaast zijn er activiteiten als sportwedstrijd in het park, spellenavond, filmavond en themafeest. Daarnaast worden er ook excursies georganiseerd. Per twee weken zijn er in ieder geval één dagexcursie en twee halve dagexcursies inbegrepen. Ter begeleiding gaat er een vaak een Franse leraar mee. Denk hierbij aan een bezoek aan de Eiffeltoren met een boottocht over de Seine. Of een bezoek aan de gezellige oude studentenwijk Quartier Latin en dè Universiteit van Parijs: Sorbonne.

Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie in het weekend vervalt en er slechts één halve dagexcursie inbegrepen is. Op de vrije middagen en avonden worden er ook tegen betaling nog extra activiteiten en excursies aangeboden. Alle activiteiten dragen er aan bij dat met de Franse taal bezig blijft en internationale vrienden maakt!

Voorbeeld activiteitenprogramma

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
OchtendLessenLessenLessenLessenLessen(naar huis bij 1 wk)
MiddagSeine + Notre DameChamps de Mars + EiffelLouvre + TuileriesMusee Orsay + Quartier Saint GermainMusee Carnavalet + Quartier du MaraisCentre Pompidou + Quartier de HallesVersailles
AvondSchool party

Jongerenreis Frans in Parijs: Prijzen en data

Inbegrepen diensten

PLUS Taalreizen biedt je een compleet verzorgd pakket. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle taalreis is bij de prijs inbegrepen. Of aankomst, een geweldig vrijetijdsprogramma, evenals excursies, begeleiding, accommodatie, taalcursus, lesmateriaal en natuurlijk een ervaring van onschatbare waarde.

Onze inbegrepen diensten

Reizen

Vluchten zijn ten alle tijden inbegrepen in ons jongerenprogramma. Wij zoeken voor jou de goedkoopste vluchten met de beste vluchtverbinding.

Optioneel kun je een begeleide vlucht bijboeken: Een medewerker van PLUS Taalreizen zal je op de luchthaven ontmoeten. Je herkent hem of haar aan een teken of T-shirt. Het ontmoetingspunt is meestal direct bij de incheckbalie, maar het exacte ontmoetingspunt zal twee weken voor vertrek aan jou worden bekendgemaakt.

Hieronder vind je de prijzen en data voor de jongerenreizen in 2022 naar Parijs. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief treinvervoer o.b.v. beschikbaarheid.

Boek hier jouw jongerenreis:

Exclusief

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Eventuele extra te ondernemen excursies en activiteiten
  • Openbaar vervoer ter plaatse (met uitzondering van excursies)
  • Zakgeld

Toeslag per week

  • Speciale dieetwensen € 70
    (vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, etc.)

Korting

Korting eigen vervoer v.v. € 105.

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor Frankrijk is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.