Krijg 10% korting

op een taalreis voor jongeren naar Londen in de gehele maand oktober! 🇬🇧 🎡

Meer informatie >


PLUS Taalreizen is klaar voor het seizoen 2022/23!

Beste Studenten en Ouders,

De pandemie schudt de wereld op en zal onze gewoonten veranderen - waarschijnlijk voorgoed. Om ervoor te zorgen dat reizen en taallessen veilig blijven, zullen ook wij bij PLUS Taalreizen ons moeten aanpassen aan nieuwe regels en beperkingen en onze schoolroosters moeten reorganiseren.

Gelukkig kunnen wij u een groot aantal prachtige scholen aanbieden, zoals onze taalschool in Malta, die voldoende ruimte biedt, evenals leer- en recreatieruimten in de frisse lucht en daarom, met het juiste concept, bij uitstek geschikt zijn voor taalreizen, zelfs in tijden van COVID-19. Sociale distantie en hygiëne zullen de sleutelfactoren zijn in dit concept op dit moment. Daarom verzoeken wij u de onderstaande instructies aandachtig te lezen. U kunt ons reisconcept ook in onze jongerenbrochure vinden. Daarnaast raden wij u altijd aan om de Rijksoverheid in de gaten te houden omtrent in- en uitreisvereisten.

Voor de Reis

U moet ervoor zorgen dat u in perfecte gezondheid bent voordat u op reis gaat. Daarom zullen wij leerlingen of hun ouders vragen een extra document te ondertekenen waarin staat:

> dat er op het tijdstip van vertrek en 14 dagen voor vertrek geen symptomen waarneembaar zijn
> dat er de laatste 14 dagen geen contact is geweest met mogelijk besmette personen of personen in quarantaine.
> dat sancties zullen worden aanvaard als de student zich niet aan de regels houdt
> indien beschikbaar, om een corona tracing app te installeren.

Bovendien raden wij al onze studenten ten zeerste aan hun eigen Ziektekostenverzekering af te sluiten om eventuele kosten voor quarantaine of terugkeer naar huis te dekken, mocht het ergste gebeuren.

Vlucht en Transfers

Wij zijn afhankelijk van de voorschriften en het beleid van de luchtvaartmaatschappij, maar mogen van onze teamleden en studenten verwachten dat zij maskers dragen en sociale afstand bewaren op de luchthaven en, voor zover mogelijk, bij het in- en uitstappen van het vliegtuig.

Nieuwe studenten mogen geen contact hebben met terugkerende studenten.

Als er symptomen optreden, behouden wij ons het recht voor de leerling onmiddellijk naar huis te sturen. 

Accommodatie

De accommodatiemogelijkheden kunnen enigszins beperkt zijn, aangezien we op dit moment niet zeker kunnen zijn of we gastgezinnen als zodanig kunnen aanbieden. Indien beschikbaar, raden wij u aan een eenpersoonskamer te boeken of te upgraden naar een andere kamer om onnodig nauw contact met andere studenten te vermijden.

Er zal niet langer gedeeld keukengerei zijn in de gemeenschappelijke keukens - kopjes, borden en bestek moeten onmiddellijk worden schoongemaakt en in uw eigen kamer worden bewaard (niet in de gemeenschappelijke keukenruimte zoals voorheen).

De toiletten zullen in de meeste bestemmingen nog steeds gedeeld worden - maar we zullen alle gemeenschappelijke ruimten veel vaker schoonmaken.

Catering

Onze bars en restaurants zijn gecertificeerd (o.a. door de Malta Tourism Authority) als zijnde in overeenstemming met alle COVID-19 veiligheidsprotocollen. Verlengde diensturen worden aangeboden om ervoor te zorgen dat deelnemers een veilige afstand bewaren. Bij het binnenkomen en verlaten van het restaurant worden de klanten eraan herinnerd hun handen te ontsmetten met een ontsmettingsmiddel dat bij de ingang staat.

Er zal geen zelfbediening zijn binnen of buiten de lokalen, en er zal geen buffet worden verstrekt. Specerijen (olie, azijn, zout, peper, suiker, ketchup, enz.) in wegwerpverpakkingen zullen worden gebruikt in plaats van flessen en verpakkingen. Al het vaatwerk, zilverwerk en glaswerk dat aan elke tafel wordt gebruikt, met inbegrip van ongebruikte voorwerpen, wordt op hoge temperatuur in de vaatwasser afgewassen en ontsmet. Tafeloppervlakken worden na elk gebruik gedesinfecteerd. De tafels zullen zo worden geplaatst dat de vereiste minimumafstand tussen de stoelen in acht wordt genomen.

Lunchpakketten kunnen worden verstrekt afhankelijk van het geboekte programma. Deze zullen onder hygiënische omstandigheden worden verpakt. Al ons bedienend en keukenpersoneel is opgeleid in het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en maakt daar ook gebruik van.

Lessen

Wij zijn van plan de lessen in scholen "zoals gewoonlijk" te laten plaatsvinden - d.w.z. face-to-face in plaats van online. Dit zal echter afhangen van de gegeven contactbeperkingen (b.v. klein aantal leerlingen per klas) en de lokalen van de respectieve scholen. 

Als het niet anders kan, gebruiken wij een hybride onderwijsmodel (online/offline mix) dat reeds met succes is getest om aan alle hygiëne- en veiligheidsnormen te voldoen. Daarom raden wij studenten aan om uit voorzorg hun eigen apparaten, zoals laptops of tablets, mee te nemen op de reis. Het belangrijkste voordeel van de hybride onderwijsmethode is een onvermijdelijke toename van de dynamiek van de cursus, aangezien de docenten gebruik kunnen maken van een schat aan virtuele mogelijkheden.

Het verkeer in de scholen is georganiseerd volgens het "éénrichtingsbeleid" en de ramen worden om de 15 minuten geopend. Bij mooi weer kunnen de ramen permanent open blijven of kunnen de lessen buiten worden gehouden (afhankelijk van de bestemming). We stellen ook voor dat iedereen, ook het personeel, maskers draagt.

Wij zorgen ervoor dat de klaslokalen - bureaus, stoelen, deurklinken, lichtschakelaars, enz. - dagelijks of na elke les worden schoongemaakt. De toiletten/badkamers worden na elke pauze schoongemaakt.

Iedereen die verkoudheids- of griepsymptomen vertoont, moet van de les worden uitgesloten totdat de symptomen verdwenen zijn. Dit geldt zowel voor het personeel als voor taalstudenten.

Recreatieve activiteiten

Afhankelijk van alle contractuele beperkingen en hygiënevoorschriften van elke bestemming (zoals dagelijkse temperatuurcontroles), zullen wij een verscheidenheid aan passende activiteiten/vrijetijdsprogramma's aanbieden.

Wij zijn in ieder geval goed voorbereid op de onzekerheden die in het verschiet liggen en zullen ervoor zorgen dat u op een veilige en verantwoorde manier van uw taalvakantie kunt genieten.

Aangezien de situatie nog steeds voortdurend verandert, zullen wij de bovenstaande regels bijwerken aan de hand van de meest recente maatregelen die door de respectieve regeringen worden voorgesteld.


We hopen je snel te zien!

Team Plus Taalreizen