VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

Betaling/ administratie

Tot wanneer zijn de prijzen geldig?
De prijzen in onze brochure van 2018 en op onze website zijn geldig op boekingen tot 01/12/2021, met vertrek tot en met 31/03/2022.

Is de reis bij de prijs inbegrepen?
De vlieg-/ treinreis is bij de jongerenreizen inbegrepen in de prijs (onder voorbehoud van beschikbaarheid in de prijsklasse), bij de overige reizen niet. Wel geven we graag advies hoe je bij de bestemming kunt komen.

Met welke kosten moet ik verder rekening houden?
Naast de kosten voor de accommodatie en de taalcursus berekenen sommige scholen voor het mid- en het hoogseizoen een seizoenstoeslag. Bij de betreffende bestemmingen op deze website staat aangegeven wanneer het mid- en hoogseizoen is en hoeveel de extra toeslag bedraagt. Ook wordt er soms een vergoeding voor het cursusmateriaal gevraagd. Dit verschilt per taalschool. Verder dien je nog rekening houden met kosten voor de vlucht, openbaar vervoer, levensonderhoud en excursies ter plekke.

Wanneer moet ik betalen?
Na ontvangst van de bevestiging/rekening dien je binnen een week een aanbetaling te doen van € 300 voor al onze programma's. Je kunt de betaling overmaken naar onze bankrekening. Dit staat vermeld op onze factuur. Het restant van het bedrag, waarvoor je géén aparte rekening ontvangt, dient 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Beide betalingen graag onder vermelding van je referentienummer. Wanneer je last-minute boekt dient het bedrag binnen 3 werkdagen op onze rekening te staan.

Is PLUS Taalreizen lid van de SGR?
Ja, PLUS Taalreizen is lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).
Alle gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de deelnemer ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overgekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Is een taalreis fiscaal aftrekbaar?
Een taalreis is onder sommige omstandigheden fiscaal aftrekbaar. De cursus-, reis- en verblijfskosten zijn aftrekbaar van loon- en inkomstenbelasting, mits je kunt aantonen dat ze gemaakt zijn om je 'maatschappelijke positie in financieel'-economisch opzicht te verbeteren.
De taalcursus moet relevant zijn voor je werk. De belastingdienst of je belastingadviseur kan je verder informeren. Voor bedrijven die de taalreis betalen voor hun werknemers zijn de kosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting.

Hoe zit het met studiefinanciering?
Wanneer je in aanmerking komt voor studiefinanciering en tijdens je studie een taalcursus volgt, blijf je recht houden op studiefinanciering. Wel moet je dan ingeschreven blijven bij je onderwijsinstelling.

Hoe zit het met kinderbijslag?
Wanneer je geen studiefinanciering ontvangt en nog recht hebt op kinderbijslag is de doorlopende kinderbijslagregeling misschien een mogelijkheid. De Sociale Verzekeringsbank in jouw regio kan je hier uitgebreid over informeren.