High school verblijf in Argentinië

Het schoolsysteem in Argentinië is van een goed academisch niveau. Dit is deels te danken aan het feit dat Argentinië de perfecte mix is van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese culturen, waardoor 1) het land de bestemming is voor je interculturele highschoolverblijf en 2) een cultuurshock wordt beperkt. Bovendien heb je in Argentinië de mogelijkheid om alleen te reizen als je ouders een toestemmingsformulier afgeven. Aangezien het land het wereldrecord voor de meeste feestdagen heeft, zul je veel mogelijkheden hebben om alle wonderen van het land te ervaren.
Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

2 maanden, 3 maanden, schoolsemester, schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Noord- en Midden-Argentinië

De bevolking van Argentinië stamt grotendeels af van Italianen en Spanjaarden, dus de sereniteit en gastvrijheid is zeer groot. De cultuur van de Argentijnen is zeer bekend om de tango, het voetbal en de pato. De Pato is een basketbalachtig ruiterspel en de nationale sport van Argentinië. Naast sport is Argentinië ook rijk aan natuurwonderen. De hoogste berg van Amerika, Aconcagua, is ideaal om te skiën, snowboarden en wandelen. Wandelliefhebbers kunnen ook de twee hoogste vulkanen ter wereld of Patagonië verkennen. Patagonië, een provincie in het zuiden van Argentinië en Chili, is het meest indrukwekkend vanwege de Antarctische regenwouden en het UNESCO-werelderfgoed, de Perito Moreno-gletsjer. In het centrale en noordelijke deel van het land vindt u nevelwouden, stranden, woestijnen, vlak land ("La Pampa") en de Iguazú-watervallen op de grens met Brazilië, een van de zeven wereldwonderen van de natuur.In het hele land kunt u ook veel dieren zien, waaronder pinguïns, jaguars en manenwolven.

Highlight: Cordoba

In Cordoba heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een 2-weekse cursus Spaans. Je zult in totaal 40 uur voltooien, zodat je perfect voorbereid aan je verblijf op de middelbare school kunt beginnen.

Highlight: Oriëntatiekamp

Het Oriëntatiekamp, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, dient om jou alle nodige informatie te geven, zoals tradities, gewoonten, taboes en culturele verschillen.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Argentijnse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes). 

Als je besluit om 2 maanden te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je besluit om 3 maanden te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je voor een schoolsemester kiest, kun je je middelbare school verblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.
Je vliegt een paar dagen voor de school begint naar Argentinië, zodat je niets mist. Dit betekent dat je jouw avontuur in februari of juli begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Argentinë bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Argentijnen.

Schoolsysteem in Argentinië

School en het schoolleven zijn de sleutel tot een succesvol verblijf op een middelbare school in Argentinië.

Argentinië heeft een goed georganiseerd schoolleven op een hoog niveau. Uitwisselingsstudenten gaan naar particuliere middelbare scholen en krijgen een warm welkom.

Het schooljaar op een middelbare school in Argentinië begint in februari en eindigt in december. Er zijn twee weken "wintervakantie" in juli. De zomervakantie duurt ongeveer 3 maanden, van december tot februari. Het schooljaar is verdeeld in trimesters. De lestijden op een middelbare school in Argentinië kunnen van school tot school verschillen, van 8.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn in Argentinië zowel scholen voor halve dagen als voor hele dagen. Een speciale ceremonie is het begin van de school, wanneer alle leerlingen in de rij staan en worden begroet door de directeur van de school.

Taalvaardigheden

Voor een verblijf op een middelbare school in Argentinië is een basiskennis van het Spaans voldoende, omdat je na een paar weken al in staat zal zijn om zelf Spaans te spreken. Het voorbereidende seminarie aan het begin van je verblijf is heel nuttig.

Vrije tijd

Zoals reeds vermeld, is voetbal een van de grote passies van de Argentijnen. Het is altijd een onderwerp, een reden voor euforie en tragedie. Welbekend is de mythe van de gauchos in de eindeloze uitgestrektheid van de pampa's, die samen met hun paarden lijken te groeien. Dit vermogen is ook dringend nodig in de tweede nationale sport van de Argentijnen, polo. Natuurlijk trekken in de zomermaanden de lange zandstranden aan de Zuid-Atlantische Oceaan bezoekers aan en bieden ze vele mogelijkheden voor watersport.

Klimaat

Argentinië is zo groot dat het een grote verscheidenheid aan klimaten kent. De meeste uitwisselingsstudenten wonen in de gematigde streken rond de steden Córdoba, Salta en Mendoza. Toch zijn er temperatuurverschillen gedurende het jaar: hete zomers (wanneer het in ons land winter is) en koude, soms natte winters. Op de uitlopers van de Andes bij Mendoza kan je zelfs skiën in de winter.

School en het gastgezin

De meeste gastgezinnen wonen in grote steden rond Córdoba, Salta en Mendoza. Onze partnerorganisatie werkt al vele jaren samen met middelbare scholen en gastgezinnen in deze regio's van Argentinië. Op basis van je interesses zullen zij een school en een geschikt gastgezin voor je selecteren.

Schooluniform

Leerlingen in Argentinië dragen normaliter een schooluniform. Op sommige middelbare scholen zijn een overhemd, een stropdas en een colbert verplicht; op andere scholen volstaan een poloshirt en een sweater in de kleuren van de school.

Aanbod aan vakken

Talen: Spaans, Engels, Frans
Wiskunde en wetenschap: Wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde
Humane en Sociale Wetenschappen: Geschiedenis, politiek, aardrijkskunde, economie
Gezondheid: Sportwetenschappen
Technologie en computerwetenschappen: Informatica
Beeldende Kunst: Kunst, Muziek, Theater

Accommodatie en verzorging


Alle studenten verblijven bij zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen die de studenten verwelkomen als een lid van de familie. De gezinnen wonen voornamelijk in de regio's rond Mendoza, Córdoba en Salta. Voor alle uitwisselingsstudenten is de kennismaking met een typisch Argentijnse familie een bijzondere ervaring. Niets kan de ervaring beschrijven van het ontmoeten van je familie en vrienden op zondag voor een grote Argentijnse barbecue. De familie omvat dan al je naaste familieleden, en dat telt al snel op tot 15-20 mensen. De hartelijkheid van je Argentijnse gastgezin zal je inspireren.

Studentenuitwisseling Argentinië: waar de "goede winden" thuis zijn

Als je denkt aan de beroemdste Argentijnen, komen namen als Diego Maradona en Lionel Messi meteen in je op. Geen enkele uitwisselingsstudent kan het onderwerp voetbal vermijden tijdens een studentenuitwisseling in Argentinië. De sport geeft net zo goed vorm aan het openbare leven in het Zuid-Amerikaanse land als de tango. De bijzonder elegante en gepassioneerde dans op de gelijknamige muziek is een van de exporthits van Argentinië.

Een studentenuitwisseling in Argentinië staat gelijk aan een ontdekkingsreis in een uitgestrekt en divers land. Grote delen van het land zijn dunbevolkt, vooral in Patagonië, het droge en koude zuiden. Wie met een studentenuitwisseling Argentinië wil ontdekken, zit bij iSt dus helemaal goed.

Het culturele centrum is de hoofdstad Buenos Aires, die met zijn bijna 13 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld is en tal van prachtige koloniale gebouwen herbergt. De naam Buenos Aires vertaalt zich als "goede winden". De eerste metrolijn werd hier al in 1913 geopend. Het bleef de enige in heel Latijns-Amerika tot 1969.

Studentenuitwisseling Argentinië: waar de "steakcultuur" thuis is

Wie Argentinië en zijn inwoners leert kennen via een studentenuitwisseling, zal een bijzonder gastvrije ervaring opdoen. Samen met de vrienden en familieleden van het gastgezin komen de mensen het liefst in het weekend bij elkaar voor een barbecue - ook wel asado genoemd in de lokale taal. Hier worden niet in de laatste plaats de beroemde Argentijnse biefstukken gegrild, die wereldwijd een uitstekende reputatie genieten.

De veeteelt speelt een belangrijke rol in de Argentijnse economie. Enorme kuddes worden gehouden op de zogenaamde pampa's, de uitgestrekte grassteppe, en ook nu nog worden ze vaak gehoed door bereden gauchos, de Zuid-Amerikaanse cowboys.

Bruisende steden

De grote metropolen zoals Buenos Aires en Córdoba, Mendoza en Salta met hun indrukwekkende koloniale architectuur, zijn een must voor alle bezoekers aan Argentinië.

Buenos Aires, met 11 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld, oefent een enorme aantrekkingskracht uit en ook bijna alle reizen naar Argentinië beginnen in Buenos Aires. Bijna een kwart van alle Argentijnen woont hier. Het is de stad van de tango, de elegantie, de cultuur en het voetbal.

Mendoza, met zijn koloniale verleden, is de toegangspoort tot het Andesgebied en het centrum van de Argentijnse wijnbouw. In de winter zijn de skigebieden van de Andes van hieruit snel te bereiken.

De universiteitsstad Cordoba in het centrum van het land en ook Salta, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, staan op het programma van bijna elke bezoeker vanwege hun koloniale verleden en de vele mooie gebouwen.

Veelgestelde vragen over High school verblijf in Argentinië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
De leerlingen zijn verplicht een schooluniform te dragen.
Er zijn volledige dagscholen en halve dagscholen. Halve-dagscholen lopen van ongeveer 8.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Dat hangt van de school af.
De studenten staan ter plaatse onder toezicht en kunnen de supervisor telefonisch bereiken voor vragen of in geval van nood. 

Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Het openbaar vervoer in Argentinië is niet te vergelijken met het Nederlandse netwerk. Vanuit Buenos Aires kun je het land per bus of vliegtuig verkennen.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Ja, binnen ons programma in Argentinië zijn er semi-publieke en privé-middelbare scholen.
Het wordt aanbevolen zich te laten vaccineren tegen tetanus, difterie, polio, hepatitis A en B en gele koorts. Bovendien zou een vaccinatie tegen hondsdolheid en een malariaprofylaxe nuttig zijn.
Argentinië is een zeer veilig land. Het is raadzaam om op persoonlijke waardevolle spullen te letten.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma