VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High school verblijf in Argentinië

Het schoolsysteem in Argentinië is van een goed academisch niveau. Dit is deels te danken aan het feit dat Argentinië de perfecte mix is van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese culturen, waardoor 1) het land de bestemming is voor je interculturele highschoolverblijf en 2) een cultuurshock wordt beperkt. Bovendien heb je in Argentinië de mogelijkheid om alleen te reizen als je ouders een toestemmingsformulier afgeven. Aangezien het land het wereldrecord voor de meeste feestdagen heeft, zul je veel mogelijkheden hebben om alle wonderen van het land te ervaren.

Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

2 maanden, 3 maanden, schoolsemester, schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Noord- en Midden-Argentinië

De bevolking van Argentinië stamt grotendeels af van Italianen en Spanjaarden, dus de sereniteit en gastvrijheid is zeer groot. De cultuur van de Argentijnen is zeer bekend om de tango, het voetbal en de pato. De Pato is een basketbalachtig ruiterspel en de nationale sport van Argentinië. Naast sport is Argentinië ook rijk aan natuurwonderen. De hoogste berg van Amerika, Aconcagua, is ideaal om te skiën, snowboarden en wandelen. Wandelliefhebbers kunnen ook de twee hoogste vulkanen ter wereld of Patagonië verkennen. Patagonië, een provincie in het zuiden van Argentinië en Chili, is het meest indrukwekkend vanwege de Antarctische regenwouden en het UNESCO-werelderfgoed, de Perito Moreno-gletsjer. In het centrale en noordelijke deel van het land vindt u nevelwouden, stranden, woestijnen, vlak land ("La Pampa") en de Iguazú-watervallen op de grens met Brazilië, een van de zeven wereldwonderen van de natuur.In het hele land kunt u ook veel dieren zien, waaronder pinguïns, jaguars en manenwolven.

Highlight: Cordoba

In Cordoba heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een 2-weekse cursus Spaans. Je zult in totaal 40 uur voltooien, zodat je perfect voorbereid aan je verblijf op de middelbare school kunt beginnen.

Highlight: Oriëntatiekamp

Het Oriëntatiekamp, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, dient om jou alle nodige informatie te geven, zoals tradities, gewoonten, taboes en culturele verschillen.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Argentijnse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes). 

Als je besluit om 2 maanden te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je besluit om 3 maanden te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je voor een schoolsemester kiest, kun je je middelbare school verblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in Argentinië beginnen in:

  • Februari of
  • Juli.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint naar Argentinië, zodat je niets mist. Dit betekent dat je jouw avontuur in februari of juli begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Argentinë bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Argentijnen.

Veelgestelde vragen over High school verblijf in Argentinië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

De leerlingen zijn verplicht een schooluniform te dragen.

Er zijn volledige dagscholen en halve dagscholen. Halve-dagscholen lopen van ongeveer 8.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Dat hangt van de school af.

De studenten staan ter plaatse onder toezicht en kunnen de supervisor telefonisch bereiken voor vragen of in geval van nood. 

Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Het openbaar vervoer in Argentinië is niet te vergelijken met het Nederlandse netwerk. Vanuit Buenos Aires kun je het land per bus of vliegtuig verkennen.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Ja, binnen ons programma in Argentinië zijn er semi-publieke en privé-middelbare scholen.

Het wordt aanbevolen zich te laten vaccineren tegen tetanus, difterie, polio, hepatitis A en B en gele koorts. Bovendien zou een vaccinatie tegen hondsdolheid en een malariaprofylaxe nuttig zijn.

Argentinië is een zeer veilig land. Het is raadzaam om op persoonlijke waardevolle spullen te letten.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma