VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High school verblijf in Brazilië

Brazilië is perfect als je het begin van het nieuwe schooljaar op jouw thuisschool niet wilt missen. Wij raden een verblijf vanaf februari aan, omdat dit het midden van de Braziliaanse zomer is en het begin van het schooljaar in Brazilië.

Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

3 maanden, schoolsemester of schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Minas Gerais (z.B. Itabira, Curvelo, Nova Lima, Ouro Pretom Sao Joao del Rey, Belo Horizonte)

Als je wilt leren over culturen, is Brazilië, als het meest multiculturele land ter wereld, de perfecte keuze voor jou. Er zijn 4 groepen in het land: de Portugese kolonialisten, de Afrikaanse slaven, de inheemse volkeren en talrijke immigranten, waaronder ongeveer 300.000 Duitsers en 1,5 tot 2,5 miljoen Japanners. De Braziliaanse cultuur is dus zeer divers: Van voetbal, de nationale sport, tot de Cristo Redentor, één van de zeven wereldwonderen, tot het carnaval in Rio de Janeiro, het grootste carnaval ter wereld, er is voor iedereen wel een favoriet evenement te ontdekken.

Binnen Brazilië kun je tijdens jouw reizen 5 verschillende klimaatzones ontdekken. Het weer in het land is overwegend tropisch en heet, vooral in de regenwouden. Wist je dat 60% van het regenwoud in de wereld in Brazilië ligt? En in het midden van dit alles ligt de Amazone, de op één na langste rivier ter wereld, die je per boot kunt afvaren. Ook een bezoek waard zijn de Iguazú-watervallen aan de grens met Argentinië.

Highlight: Welkomstkamp

Het Welkomstkamp, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, geeft je de perfecte start van je verblijf op de middelbare school. Je krijgt veel te horen over Brazilië, de cultuur, de festivals, de gebruiken, zodat je goed voorbereid bent op je avontuur.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Braziliaanse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes).

Als je besluit om 3 maanden te blijven, kun je je middelbare schooltijd beginnen:

  • Februari of
  • Augustus in Brazilië.

Als je kiest voor één school semester, kun je beginnen met je middelbare school verblijf in:

  • Februari of
  • Augustus in Brazilië.

Als je voor één schooljaar kiest, kun je je middelbare schooltijd beginnen in:

  • Februari of
  • Augustus in Brazilië.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint naar Brazilië zodat je niets mist. Dit betekent dat je jouw avontuur in februari of augustus begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Brazilië bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Brazilianen.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Brazilië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Op veel scholen zijn leerlingen verplicht een schooluniform te dragen.

Gewoonlijk is school in Argentinië van ongeveer 7 uur 's morgens tot 12 uur 's middags. Dat zijn 5 lessen van 50 minuten elk.

De leerlingen worden ter plaatse in de scholen begeleid en kunnen daar hun contactpersoon telefonisch bereiken indien zich vragen of problemen voordoen.

De vluchten worden niet begeleid.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Openbaar vervoer in Brazilië is er bijna niet en als het er is, duurt het lang om van A naar B te komen. De gastgezinnen hebben echter een auto, zodat jij en zij de mogelijkheid hebben om samen het land te verkennen.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden geen privé-middelbare scholen aan in Brazilië.

Het wordt aanbevolen zich te laten vaccineren tegen tetanus, difterie, polio, hepatitis A en B, en gele koorts. Inenting tegen hondsdolheid en malaria profylaxe worden ook aanbevolen.

Brazilië is een vrij veilig land. Criminaliteit vindt alleen plaats in de grote steden, die om deze reden niet in het programma zijn opgenomen.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma