High school verblijf in Brazilië

Brazilië is perfect als je het begin van het nieuwe schooljaar op jouw thuisschool niet wilt missen. Wij raden een verblijf vanaf februari aan, omdat dit het midden van de Braziliaanse zomer is en het begin van het schooljaar in Brazilië.
Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

3 maanden, schoolsemester of schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Minas Gerais (z.B. Itabira, Curvelo, Nova Lima, Ouro Pretom Sao Joao del Rey, Belo Horizonte)

Als je wilt leren over culturen, is Brazilië, als het meest multiculturele land ter wereld, de perfecte keuze voor jou. Er zijn 4 groepen in het land: de Portugese kolonialisten, de Afrikaanse slaven, de inheemse volkeren en talrijke immigranten, waaronder ongeveer 300.000 Duitsers en 1,5 tot 2,5 miljoen Japanners. De Braziliaanse cultuur is dus zeer divers: Van voetbal, de nationale sport, tot de Cristo Redentor, één van de zeven wereldwonderen, tot het carnaval in Rio de Janeiro, het grootste carnaval ter wereld, er is voor iedereen wel een favoriet evenement te ontdekken. Binnen Brazilië kun je tijdens jouw reizen 5 verschillende klimaatzones ontdekken. Het weer in het land is overwegend tropisch en heet, vooral in de regenwouden. Wist je dat 60% van het regenwoud in de wereld in Brazilië ligt? En in het midden van dit alles ligt de Amazone, de op één na langste rivier ter wereld, die je per boot kunt afvaren. Ook een bezoek waard zijn de Iguazú-watervallen aan de grens met Argentinië.

Highlight: Welkomstkamp

Het Welkomstkamp, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, geeft je de perfecte start van je verblijf op de middelbare school. Je krijgt veel te horen over Brazilië, de cultuur, de festivals, de gebruiken, zodat je goed voorbereid bent op je avontuur.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Braziliaanse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes).

Als je besluit om 3 maanden te blijven, kun je je middelbare schooltijd beginnen:

 • Februari of
 • Augustus in Brazilië.

Als je kiest voor één school semester, kun je beginnen met je middelbare school verblijf in:

 • Februari of
 • Augustus in Brazilië.

Als je voor één schooljaar kiest, kun je je middelbare schooltijd beginnen in:

 • Februari of
 • Augustus in Brazilië.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint naar Brazilië zodat je niets mist. Dit betekent dat je jouw avontuur in februari of augustus begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Brazilië bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Brazilianen.

Het schoolsysteem in Brazilië

Onderwijs heeft een hoge prioriteit in Brazilië. De Braziliaanse regering streeft ernaar alle burgers brede toegang tot onderwijs te bieden. Deze inspanningen zijn de afgelopen jaren met groot succes bekroond.

Het schoolsysteem in Brazilië is vergelijkbaar met dat van ons. De scholen worden geleid door openbare en particuliere instellingen en zijn onderverdeeld in basis- en middelbare scholen. Uitwisselingsstudenten gaan naar de hogere middelbare school, de "Ensino Medio", die vergelijkbaar is met de hogere middelbare school in Duitsland. De school in Brazilië eindigt echter met de 11e klas.

Anders dan in Duitsland begint het schooljaar op een middelbare school in Brazilië begin februari en eindigt het in de eerste helft van december. In juli zijn er "wintervakanties".

De lessen duren meestal van 7.00 tot 12.00 uur. Er zijn 5 lessen van elk 50 minuten. In de namiddag worden op vrijwillige basis sport- en verdiepingslessen in natuur- en sociale wetenschappen aangeboden. Over het algemeen zijn de klassen in Brazilië iets groter dan in Duitsland. Op elke middelbare school in Brazilië helpen schoolcoördinatoren elke uitwisselingsstudent om zich in te werken in zijn of haar school en adviseren ze bij de keuze van de vakken. Een adembenemend jaar in het buitenland wacht op jou!

Vakken op een middelbare school in Brazilië

Het aanbod aan vakken op een middelbare school in Brazilië overtreft in veel gevallen dat van een Duitse school. Er wordt Portugees onderwezen, evenals de vreemde talen Engels, Frans, Duits en Spaans, wiskunde, natuurwetenschappen (biologie, natuurkunde, scheikunde), maatschappijleer, informatica, aardrijkskunde en geschiedenis. Sport is erg belangrijk op een middelbare school in Brazilië. Brazilië is in de hele wereld bekend om zijn voetbal, maar er worden ook veel andere teamsporten aangeboden. Uitwisselingsstudenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan schoolteams of te spelen in clubs in de stad.

Taalvaardigheid

Het is niet nodig dat je al goed Portugees spreekt. In het begin kun je op een middelbare school in Brazilië heel goed met Engels overweg, en na een paar weken zul je redelijk Portugees spreken.

School

De meeste gastgezinnen wonen in de regio van Belo Horizonte, de hoofdstad van de prachtige staat Minas Gerais. Onze partnerorganisatie werkt hier al vele jaren samen met scholen en gastgezinnen. Op basis van je interesses zullen zij een middelbare school en een geschikt gastgezin voor je uitzoeken.

Aanbod aan vakken

Talen: Portugees, Spaans, Engels, Frans, Duits
Wiskunde en Natuurwetenschappen: Wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde
Humane en Sociale Wetenschappen: Geschiedenis, Sociale Wetenschappen, Aardrijkskunde, Politiek, Economie
Gezondheid: Sportwetenschappen
Technologie en Computerwetenschappen: Informatica
Beeldende Kunst: Kunst, Muziek, Theater

Accommodatie en verzorging

Brazilianen zijn open, vriendelijke en plezierige mensen, die veel belang hechten aan de samenhang van gemeenschap en familie. Ze kijken uit naar elke gast met wie ze hun leven kunnen delen. Onze partnerorganisatie selecteert de gastgezinnen zeer zorgvuldig. Het is leuk om zulke unieke ervaringen op te doen terwijl je tijd doorbrengt in deze andere cultuur. Alle uitwisselingsstudenten worden gedurende hun hele verblijf begeleid door medewerkers van onze partnerorganisatie en ondersteund bij alle vragen.

Studentenuitwisseling in Brazilië

Brazilië is het land van de spreekwoordelijke levensvreugde. Hier komen Afrikaanse en Europese tradities samen. Het is een land met een grote diversiteit aan natuur en cultuur en van bijna onvoorstelbare afmetingen. Gigantische metropolen, enorme oerwouden - de "groene hel" Amazonia, fascinerend leefgebied van Indiaanse jager-verzamelaars en belangrijkste reservoir voor ons wereldklimaat, eindeloze stranden, historische steden: je zult van dit land gaan houden. Laat je inspireren door de magie van Brazilië en zijn temperament en laat je verrassen waar je je studentenuitwisseling zult doorbrengen - met het High School Programma Classic, waar wij de school voor jou kiezen!

Diversiteit

Brazilië biedt ook veel meer dan koffie, samba en voetbal. Het op vier na grootste land ter wereld is een van de tien belangrijkste geïndustrialiseerde naties en heeft meer dan alleen clichés te bieden. Er is het Amazonegebied, duizenden kilometers strand aan de zuidelijke Atlantische Oceaan, de grote stedelijke centra rond São Paulo en Rio de Janeiro. In de deelstaat Minas Gerais, met zijn sprookjesachtige barokke stadjes en talrijke edelsteenmijnen, kunt u deze bergachtige streek leren kennen vanuit de hoofdstad Belo Horizonte tijdens een rondreis door de Sierra do Mar en tot aan Petropolis. Daartegenover staan de pampa's en de vlakten van de Pantal, een enorm natuurreservaat. Natuurbehoud en milieu staan hoog op de prioriteitenlijst van de Brazilianen.

Jouw grote kans

Grijp deze kans om dit unieke land en zijn bevolking te leren kennen. U zult totaal nieuwe ervaringen opdoen en met fantastische ervaringen en indrukken terugkomen. U zult ervaren hoe diep geworteld religie is in de Braziliaanse bevolking en hoe bedwelmend het Braziliaanse carnaval is: vier dagen in het voorjaar danst het hele land. Veel Brazilianen hebben roem en glorie vergaard, zoals de beroemde architect Oscar Niemeyer, die veel indrukwekkende gebouwen in Brazilië heeft ontworpen - niet in de laatste plaats de hoofdstad Brasilia. Voetbal is de nationale sport in Brazilië en beroemde spelers als Ronaldinho zijn ook in ons land bekend, evenals de nationale held Pelé.

De diversiteit en de tradities van dit mysterieuze en prachtige land weten de bezoekers altijd weer te boeien.

Het klimaat in Brazilië

Vanuit Europees perspectief zijn de seizoenen in Brazilië "omgekeerd". De zomermaanden zijn tussen oktober en maart, de winter is in juni/juli. Het klimaat varieert van gematigd tot tropisch.

De uitwisselingsstudenten zullen in de regio rond Belo Horizonte wonen. Belo Horizonte is de op twee na grootste stad van Brazilië en de hoofdstad van de deelstaat Minas Gerais. Het klimaat is hier bijzonder aangenaam en gezond. Door de hoge ligging is het nooit ondraaglijk heet. De gemiddelde temperatuur is 21°C en in de maanden juli tot september kan het zelfs koel worden.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: 3 maanden, school semester of schooljaar beginnend in februari of augustus.
Uiterste aanmeldingsdatum: 12 weken voor vertrek
Land/Regio: Brazilië / Landelijk

Inbegrepen in de programmaprijs:

 • Vlucht van gekozen luchthaven van vertrek naar luchthaven van bestemming in Brazilië en terug
 • Verblijf en maaltijden bij gastgezin
 • Collegegeld op de middelbare school
 • Ondersteuning ter plaatse
 • Gedetailleerd informatiemateriaal
 • Reisannuleringsverzekering in geval van ziekte

Niet inbegrepen in de programmaprijs:

 • Zakgeld
 • Visumkosten
 • Excursies
 • Materiaalkosten in de klas
 • Lunch op school
 • Schooluniform, indien van toepassing

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Brazilië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
Op veel scholen zijn leerlingen verplicht een schooluniform te dragen.
Gewoonlijk is school in Argentinië van ongeveer 7 uur 's morgens tot 12 uur 's middags. Dat zijn 5 lessen van 50 minuten elk.
De leerlingen worden ter plaatse in de scholen begeleid en kunnen daar hun contactpersoon telefonisch bereiken indien zich vragen of problemen voordoen.
De vluchten worden niet begeleid.
Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.
Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Openbaar vervoer in Brazilië is er bijna niet en als het er is, duurt het lang om van A naar B te komen. De gastgezinnen hebben echter een auto, zodat jij en zij de mogelijkheid hebben om samen het land te verkennen.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden geen privé-middelbare scholen aan in Brazilië.
Het wordt aanbevolen zich te laten vaccineren tegen tetanus, difterie, polio, hepatitis A en B, en gele koorts. Inenting tegen hondsdolheid en malaria profylaxe worden ook aanbevolen.
Brazilië is een vrij veilig land. Criminaliteit vindt alleen plaats in de grote steden, die om deze reden niet in het programma zijn opgenomen.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma