High school verblijf in China

China - Het land met de meest gesproken taal, maar maak je geen zorgen: kennis van het Chinees is geen vereiste. Niettemin moet je van tevoren zoveel mogelijk leren en weten, zodat je ter plaatse meteen aan het woord kunt komen.
Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

schoolsemester, schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Overal in het land

China is het land van de zijde en het hart van Azië. Het is ook het dichtstbevolkte land ter wereld, met ongeveer 1,4 miljard mensen. De mensen houden er hun oude tradities in ere en ontwikkelen zich toch snel. Economisch en technologisch loopt het land voorop, wat je vooral in de grote steden zult merken, terwijl je buiten de metropolen en in de meer landelijke gebieden de Chinese Muur kunt ontdekken, die één van de zeven nieuwe wereldwonderen is, en het Terracottaleger.
China is echter niet alleen voor liefhebbers van technologie en cultuur, maar ook voor natuurliefhebbers de perfecte bestemming voor een uitwisseling met een middelbare school. China heeft de rijkste en meest diverse collecties planten en dieren ter wereld. Naast de panda zijn er sneeuwluipaarden, elanden, rendieren, apen, olifanten, kamelen, beren en nog veel meer dieren te vinden in de meer landelijke provincies. Er is ook het Wulingyuan Regenwoud, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. In dit natuurgebied kun je ook het Nationaal Park Zhangjiajie bezoeken, dat model stond voor de Hallelujah Mountains in Avatar van James Cameron.
Aan het eind van de verkenningstocht kun je met jouw plaatselijke vrienden naar de karaoke, een zeer populair tijdverdrijf in China.

Highlight: Oriëntatieseminar

Het oriëntatieseminar in Beijing, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, bereidt je speciaal voor op de grote culturele verschillen, zodat je je tijdens je verblijf geen zorgen hoeft te maken. Beijing is niet de hoofdstad van de Volksrepubliek China en is fascinerend met meer dan 3000 jaar geschiedenis. Er is geen betere plaats om jouw avontuur in China te beginnen.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Chinese schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schooltermijnen).

Als je kiest voor een schoolsemester, kun je je High school verblijf in China beginnen in:

  • September.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf in China beginnen in:

  • September.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint naar China, zodat je niets mist. Dat betekent dat je in september of al in augustus aan je avontuur begint. Het precieze begin van de school is afhankelijk van de provincie.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In China bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Chinese.

Het schoolsysteem in China

In China gaat iedereen minstens 9 jaar naar school. Ofwel 5 jaar lagere school en 4 jaar middelbare school, ofwel 6 jaar lagere school en 3 jaar middelbare school. De middelbare school wordt gevolgd tot de leeftijd van 14 à 15 jaar. Daarna volgt in China de middelbare school voor leerlingen van 15 tot 18 jaar, verdeeld in algemene en beroepsgerichte takken. De studenten van ons China High School Programma zullen tijdens hun jaar in het buitenland naar één van deze middelbare scholen gaan.

Het dagelijkse schoolleven in China

Scholen in China zijn de hele dag geopend; de lessen eindigen meestal tussen 16:30 en 17:00 uur. 's Ochtends staat er meestal een "sportpauze" op het rooster, waarin de leerlingen samen gymnastiek doen. s Middags hebben de leerlingen dan een pauze van 2 uur om te lunchen en uit te rusten.

Schooluniform

Op Chinese middelbare scholen dragen de leerlingen een schooluniform.

Aanbod aan vakken

Talen: Mandarijn, Engels
Wiskunde en wetenschappen: Wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde
Geesteswetenschappen en sociale wetenschappen: Geschiedenis, aardrijkskunde, politiek, economie, maatschappijleer
Gezondheid: Lichamelijke opvoeding
Technologie en computerwetenschappen: Computerwetenschappen
Beeldende Kunst: Kunst, muziek, theater, kalligrafie

Leer de Chinese cultuur kennen met het High School Classic programma

Ongeveer 20% van de wereldbevolking is Chinees. Daarmee is de Chinese taal de meest gesproken taal ter wereld. Tijdens een studentenuitwisseling in China omvat het lesprogramma "High Chinese", voorheen bekend als Mandarijn, de officiële taal in China. Naast de speciale taalkundige uitdaging, houdt een studentenuitwisseling in China natuurlijk ook het leren van een nieuw schrift en leesrichting in. Veel mensen geven juist om deze reden de voorkeur aan China als bestemming voor een studentenuitwisseling.

Tegenwoordig zijn talloze producten, zoals kleding of elektrische goederen, voorzien van het label "Made in China". Men heeft bijna het gevoel dat bijna alle consumptiegoederen in de wereld in China worden geproduceerd, en dat kan niet helemaal worden ontkend. De snelle economische opleving van China is nauw verbonden met de stad Shanghai, waar ook talrijke Duitse bedrijven fabrieken en filialen hebben opgericht. Dit is een goede reden om het land en de taal nu te leren kennen, met het oog op een latere beroepsopleiding tijdens een studentenuitwisselingsprogramma in China.

De mensen in China

Chinezen zijn erg behulpzaam en leergierig. Daarom zijn zij zeer geïnteresseerd in internationale uitwisselingsstudenten. De Chinezen hechten ook veel belang aan "geen gezichtsverlies lijden". Jouw voorbereidende documenten, die je voor je verblijf op een middelbare school in China ontvangt, en de voorbereidende cursus zijn hierbij nuttig. Wij zullen je helpen om je in de Chinese mentaliteit in te leven. Overigens: In het Midden Koninkrijk is men dol op karaoke. Het is dus heel goed mogelijk dat je uitwisselingsgezin je meeneemt naar een onderhoudende karaoke-avond.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: School semester of schooljaar beginnend in augustus.
Uiterste aanmeldingsdatum: 31 maart van het desbetreffende jaar
Land/Regio: China / Landelijk

Accommodatie en verzorging

Alle gastgezinnen worden door onze lokale partners geselecteerd op basis van de strengste criteria om de beste omgeving voor jou te vinden. Jouw Chinese gastgezin zal een klein gezin zijn omdat China een "één kind beleid" heeft: door de vroegere grote bevolkingsgroei mogen gezinnen maar één kind hebben. Het Chinese gastgezin kan overal in China wonen.

Studenten zullen tijdens hun verblijf op de middelbare school in China onder toezicht staan van een vertegenwoordiger van onze partnerorganisatie. Daarnaast zal een personeelslid van de school die je bezoekt als contactpersoon worden aangewezen.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in China

De accommodatie is bij een gastgezin, dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student worden zo goed mogelijk afgestemd op die van het gastgezin.
De leerlingen zijn verplicht een schooluniform te dragen.
Vaak loopt de school van 7:00 uur tot 19:00 uur. In sommige gevallen gaat het ook langer door. In China ligt er een zeer grote nadruk op onderwijs.
Er is toezicht ter plaatse op de scholen om in noodgevallen in te vallen.
Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.
Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
In de steden is het openbaar vervoer hypermodern. Er is een super netwerk, dat vooral erg punctueel is.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden geen privé-middelbare scholen aan in China.
Aanbevolen wordt een vaccinatie tegen difterie, tetanus, polio, kinkhoest, bof, mazelen, rodehond, hepatitis A en B, buiktyfus, vaccinatie tegen hersenvliesontsteking en hondsdolheid. Bovendien wordt aanbevolen een HIV-test en een syfilistest te doen, die niet ouder mogen zijn dan 6 maanden.
Gemeten naar de criminaliteitscijfers is China één van de veiligste landen ter wereld. Criminaliteit en geweld tegen buitenlanders zijn zeer zeldzaam. Toch is het raadzaam om voor persoonlijke bezittingen te zorgen.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma