VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High school verblijf in Italië

Met ons middelbare schoolprogramma word je geplaatst bij een gastgezin in het hele land - de Italianen zijn een zeer gastvrij land, dus je zult hartelijk worden verwelkomd als nieuw lid van de familie. Op Italiaanse middelbare scholen kun je kiezen uit een groot aantal studierichtingen, variërend van kunst tot wetenschap, menswetenschappen en verschillende vreemde talen. Op sommige scholen bieden docenten extra cursussen Italiaans aan als je Italiaans wilt leren of je taalvaardigheid wilt verbeteren.

Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarige

Duur

1 maand, 2 maanden, 3 maanden, schoolsemester, schooljaar

Opties

In Italië is er geen keuze van plaats of school.

Regio's

Heel Italië, inclusief Sicilië en Sardinië

La Dolce Vita - Italië wordt onder meer gekenmerkt door zijn landschappelijke diversiteit. Fascinerende kusten en stranden met een subtropisch klimaat zijn vrijwel overal te vinden, aangezien Italië in het westen, zuiden en oosten grenst aan de Middellandse Zee. Maar je vindt in Italië ook verschillende vulkanen en vulkanische eilanden. Enkele daarvan zijn nog actief, zoals de Etna, waarschijnlijk de beroemdste vulkaan van het land. Italië heeft ook de Alpen, bossen en bergen in het noorden van het land, die tal van buitenactiviteiten bieden. De duizenden jaren oude geschiedenis van de Romeinen in Italië is één van de redenen waarom Italië het land is met de meeste UNESCO Werelderfgoederen. Hiertoe behoren het Colosseum in Rome en de Scheve Toren van Pisa.  Naast eeuwenoude culturele bezienswaardigheden biedt Italië ook tal van festivals, zoals het Italiaanse carnaval, en natuurlijk de culinaire geneugten van pizza, pasta, antipasti en gelato. Ongeveer 60 miljoen mensen wonen in Italië en genieten van het ontspannen lokale leven. Naast hun sereniteit staan de Italianen bekend om hun gastvrijheid.

Highlight: Oriëntatie Kamp

Tijdens je verblijf op de middelbare school in Italië heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de twee aangeboden oriëntatiekampen. Tijdens de oriëntatiekampen maak je kennis met de Italiaanse gewoonten en culturele verschillen, zodat je goed voorbereid bent op je verblijf op de middelbare school. Één daarvan is het 6-daagse kamp in Udine met excursies en een cursus Italiaans. Anderzijds is er het 3-daagse kamp in Milaan, dat ook excursies omvat, maar zonder een cursus Italiaans.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Italiaanse schoolsysteem is onderverdeeld in twee semesters (schooltermijnen) of drie trimesters (elk 4 maanden), afhankelijk van de school. 

Als je besluit 1 maand te blijven, kun je in elke maand behalve:

 • Juni,
 • Juli en
 • Augustus naar Italië vliegen.

Als je besluit om 2 maanden te blijven, kun je in elke maand behalve:

 • Mei,
 • Juni,
 • Juli en
 • Augustus naar Italië vliegen.

Als je besluit 3 maanden te blijven, kun je elke maand behalve:

 • April
 • Mei,
 • Juni,
 • Juli en
 • Augustus naar Italië vliegen.

Als je besluit om één schoolsemester te blijven, kun je in:

 • Januari of
 • September naar Italië vliegen.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je in:

 • September naar Italië vliegen.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint. Afhankelijk van de duur en het begin van jouw verblijf, varieert de dag van jouw vertrek.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Italië bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de manier van leven van de Italianen.

SemesterVanaf € 3.190
SchooljaarVanaf € 5.690

Veelgestelde vragen over High school in Italië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

In Italië zijn schooluniformen niet verplicht.

De school loopt ongeveer van 8:00 tot 13:00. Aangezien de leerlingen slechts 5 uur per dag naar school gaan, loopt de school in Italië van maandag tot zaterdag.

Ja, de leerlingen staan ter plaatse onder toezicht en kunnen in geval van nood de supervisor bellen.

Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen. Aansluitende vluchten zijn dus niet nodig.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

De skiuitrusting kan worden meegenomen of ter plaatse worden gehuurd.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden geen privé-middelbare scholen aan in Italië.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

Italië is een veilig land, maar je moet toch op jouw waardevolle spullen letten, vooral in toeristische centra en op stranden. Niemand die goed geïnformeerd is en afgezette plaatsen vermijdt, zal in contact komen met de maffia.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma