VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High School verblijf in Mexico

Mexico is perfect om Spaans te leren, omdat het relatief langzaam en duidelijk gesproken wordt in vergelijking met andere Latijns-Amerikaanse landen.

Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarigen

Duur

Semester, schooljaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Overal in het land

Mexico vormt de brug tussen Noord- en Midden-Amerika en grenst dus ook aan de Atlantische en de Stille Oceaan, die je kunt verkennen. Mexico is vooral bekend om zijn culturele geschiedenis en de festivals die daaruit voortvloeien. Cultuurliefhebbers kunnen hier dus volledig hun passie volgen: Van ruïnesteden tot de piramide van Chichen Itza, één van de zeven wereldwonderen, tot de traditionele festivals "Dia de los muertos" en "Corrida de toros". Er zijn veel verschillende culturen te ontdekken in Mexico: de Olmeekse, Zapoteekse, Tolteekse, Maya-, Azteekse en Inca-culturen, maar ook Afrikaanse, Franse en Spaanse culturen. Zowel in het noorden als in het zuiden van het land zijn er kristallen te bewonderen. Je kunt een boottocht maken op de Rio Secreto door de kristalgrotten, of in de buurt van het stadje Naica kun jij de grootste kristallen ter wereld bewonderen, zo'n 14 meter hoog. Voor natuur- en sportliefhebbers biedt Mexico ook het volledige programma: warm weer, woestijnen, vulkanen, bergen, kusten en stranden, waar je avontuurlijke tochten kunt maken en meer dan 200.000 verschillende diersoorten kunt ontdekken, waaronder poema's en leguanen, en meer dan 26.000 verschillende plantensoorten, zoals cactussen en agaves.

Highlight: Oriëntatieseminar

Het oriëntatieseminar, dat bij de programmaprijs is inbegrepen, bereidt je voor op je verblijf op de middelbare school. Culturele verschillen worden besproken en belangrijke informatie wordt doorgegeven, zodat je je bij aankomst nergens zorgen over hoeft te maken en meteen volop kunt genieten van het Midden-Amerikaanse land.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Mexicaanse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes).

Als je kiest voor een school semester, kun je jouw middelbare school verblijf in Mexico beginnen in:

  • Augustus.

Als je voor een schooljaar kiest, kun je jouw middelbare schoolverblijf in Mexico beginnen in:

  • Augustus.

Je vliegt een paar dagen voor school begint naar Mexico zodat je niets mist. Dat betekent dat je in augustus aan je avontuur begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Mexico bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Mexicanen.

Veelgestelde vragen over de High school in Mexico

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

In Mexico bestaat een algemene verplichting om schooluniformen te dragen.

De school loopt van ongeveer 07.00 uur tot 14.30 uur. 

De studenten worden ter plaatse begeleid en kunnen de supervisor telefonisch bereiken in geval van vragen en/of noodgevallen.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Mexico heeft een goed georganiseerd metro- en bussysteem.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden in Mexico geen privé-middelbare scholen aan.

Het wordt aanbevolen zich te laten vaccineren tegen tetanus, difterie, rabiës, hepatitis A en B, polio, mazelen en tyfus.

Mexico staat bekend om zijn corruptie en drugshandel (vooral in de steden Tijuana, Ciudad Juarez en Monterrey), maar het is er veilig zolang je 's avonds niet alleen rondloopt. Het is aan te bevelen zo veel mogelijk te vermijden alleen te lopen.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma