VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High School verblijf in Spanje

Voor je verblijf op de middelbare school hoef je maar ten minste één jaar Spaans te kennen. Ongeveer 358 miljoen mensen spreken Spaans als hun moedertaal, waarmee het de op twee na meest gesproken taal ter wereld is. In de scholen heb je de keuze tussen het wiskundig-wetenschappelijk gebied en het taalkundig-humanistisch gebied. Binnen deze takken heb jij een individuele keuze van vakken. Een ander voordeel is de geografische afstand. Hierdoor heb je bij aankomst geen last van een jetlag en kun je meteen volop genieten van het land. Bovendien vindt het diner vanwege de hoge temperaturen vaak pas om 21.00 uur plaats, waardoor jouw dag wordt verlengd en je meer ervaring kunt opdoen.

Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarigen (openbare scholen)
Voor 15- tot 18-jarigen (privéscholen)

Dauer

3 maanden, schoolsemester, schooljaar

Opties

Selectie van regio mogelijk

Regio's

Sevilla, Madrid, Valencia, Malaga, Cadiz, Alicante, Granada

Spanje, of "España" in de landstaal, wordt landschappelijk gekenmerkt door 6 grote bergstelsels, waaronder de Pyreneeën en de Iberische bergketen, de kust, zoals de Costa Brava, de zee en drie verschillende flora gebieden met bijvoorbeeld palmbomen, olijfbomen en kastanjes. De fauna fascineert vele dierenliefhebbers, omdat in het land vele diersoorten hebben overleefd, die in de rest van West-Europa waren uitgeroeid, alsmede dieren, die anders alleen in Afrika en het Nabije Oosten voorkomen. Dieren zoals beren, lynxen, reuzenhagedissen, wolven, steenbokken, mangoesten en gemzen. Of je nu een natuurliefhebber of een dierenvriend bent, jij mag de traditionele feesten, zoals "Corrida de toros" of "La Tomatina" niet missen. De Spanjaarden op zich vormen overigens geen culturele of linguïstische eenheid. Er zijn de Catalanen en de Basken, die zich meer aangetrokken voelen tot hun regio's dan tot Spanje als land. Dit doet echter niets af aan de gastvrijheid en openheid van de plaatselijke bevolking.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Spaanse schoolsysteem is verdeeld in drie trimesters. Elk trimester duurt ongeveer 3 maanden. Tussen de trimesters liggen de kerstvakantie, de paasvakantie of de zomervakantie.

Als je besluit om 3 maanden te blijven, kun je kiezen voor een High school verblijf van:

  • Januari - April of van
  • September tot November in Spanje.

Als je voor een semester kiest, kun je je middelbare school verblijf kiezen uit:

  • Januari - Juni of van
  • September - Januari in Spanje.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf organiseren van:

  • Augustus - Juni in Spanje.

Je vliegt naar Spanje een paar dagen voordat de school begint, zodat je niets mist. Dit betekent dat je in januari of september, of zelfs in augustus, aan je avontuur begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Spanje bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de levenswijze van de Spanjaarden.

SemesterVanaf € 6.390
SchooljaarVanaf € 8.590

Veelgestelde vragen over High school in Spanje

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Er is geen officiële verplichting om schooluniformen te dragen in openbare scholen.

De school loopt van ongeveer 8.30 uur tot 14.30 uur, met een uur pauze voor de lunch.

De studenten staan ter plaatse onder toezicht en kunnen de supervisor telefonisch bereiken in geval van vragen en/of noodgevallen.

Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen. Aansluitende vluchten zijn dus niet nodig.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Het openbaar vervoer is goed beschikbaar, aangezien de laatste jaren veel is geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden geen privé-middelbare scholen aan in Spanje.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen. In de regel hoeven geen verdere medische voorzorgsmaatregelen te worden genomen.

Spanje is een veilig land. Het is raadzaam om op persoonlijke waardevolle spullen te letten.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma