VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

Taalcursus

Hoe lang duurt een taalcursus?
Je kunt zelf de lengte van de taalcursus bepalen. Bij de diverse bestemmingen staan de prijzen voor 2, 3 of 4 weken. Je kunt natuurlijk ook een cursus voor bijvoorbeeld 5, 9, 12 of 24 weken boeken. Met behulp van de prijs van een extra week kun je de totale prijs berekenen. Wanneer je er niet uitkomt, helpen we je graag.

Vanaf welk niveau kan ik terecht op de scholen?
Je kunt op al onze scholen van beginner tot vergevorderd terecht. Bij het maken van je boeking geef je een indicatie door van je niveau, zodat de school een indruk heeft. Voor vertrek of op de eerste maandagochtend krijgen alle cursisten met voorkennis een taaltest, vaak met een schriftelijk en een mondeling gedeelte. De ervaring leert dat je op deze manier in een klas terechtkomt van je eigen niveau. Mocht dit toch niet zo zijn, raden we aan dit direct te melden op school, zodat je tijdens de cursus nog alle gelegenheid hebt om van niveau te wisselen.

Wie zijn mijn medestudenten?
Een van de charmes van een taalcursus bij PLUS Taalreizen is het gezelschap van internationale medecursisten. Ze komen uit alle delen van de wereld. Het percentage Nederlandse cursisten is relatief laag op de PLUS-scholen, zodat je niet vaak op het Nederlands terugvalt.
De achtergronden van de deelnemers zijn enorm divers. Of je nu student bent of de schoolbanken al tientallen jaren achter je hebt gelaten, de sfeer op onze scholen maakt dat je je er snel thuis voelt. In juli en augustus ligt de gemiddelde leeftijd wat lager dan gedurende de rest van het jaar.

Wanneer kan ik beginnen?
De cursussen starten altijd op maandag en de aankomstdag is in principe de zondag ervoor. Bij de verschillende bestemmingen in deze brochure kun je lezen wat de aanvangsdata zijn.
Ben je een absolute beginner dan is het belangrijk dat je let op de speciale startdata voor beginners. De overige cursisten (beginner met voorkennis tot vergevorderd) zijn vaak vrij om alle startdata te kiezen. Wil je graag van start gaan op een datum die niet vermeld is? Bel ons gerust om te informeren, soms is dit geen enkel probleem voor de betreffende school.

Hoe ziet de eerste dag eruit?
Wanneer je ook accommodatie hebt geboekt via ons, is de aankomstdag in principe op zondag. Op maandagochtend word je wegwijs gemaakt en krijg je een test om je voorkennis te bepalen, zodat je les krijgt met cursisten van hetzelfde niveau. In de reisbescheiden vind je hoe laat je op de school wordt verwacht.

Krijg ik een certificaat of diploma?
Cursisten ontvangen na afloop een certificaat met de duur en het niveau van hun taalcursus. De scholen hebben wel vaak een voorwaarde dat je minstens een bepaald percentage van de lessen gevolgd moet hebben. Via onze scholen is het daarnaast mogelijk wereldwijd erkende diploma's te halen, met één van onze examencursussen, zoals bijvoorbeeld het Cambridge examen voor de Engelse taal.