Veelgestelde vragen PLUS Taalreizen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen aan PLUS Taalreizen. Om het je makkelijker te maken, hebben we onze veelgestelde vragen opgedeeld in verschillende categorieën:

Taalcursus

Je kunt zelf de lengte van de taalcursus bepalen. Bij de diverse bestemmingen staan de prijzen voor 2, 3 of 4 weken. Je kunt natuurlijk ook een cursus voor bijvoorbeeld 5, 9, 12 of 24 weken boeken. Met behulp van de prijs van een extra week kun je de totale prijs berekenen. Wanneer je er niet uitkomt, helpen we je graag.

Je kunt op al onze scholen van beginner tot vergevorderd terecht. Bij het maken van je boeking geef je een indicatie door van je niveau, zodat de school een indruk heeft. Voor vertrek of op de eerste maandagochtend krijgen alle cursisten met voorkennis een taaltest, vaak met een schriftelijk en een mondeling gedeelte. De ervaring leert dat je op deze manier in een klas terechtkomt van je eigen niveau. Mocht dit toch niet zo zijn, raden we aan dit direct te melden op school, zodat je tijdens de cursus nog alle gelegenheid hebt om van niveau te wisselen.

Een van de charmes van een taalcursus bij PLUS Taalreizen is het gezelschap van internationale medecursisten. Ze komen uit alle delen van de wereld. Het percentage Nederlandse cursisten is relatief laag op de PLUS-scholen, zodat je niet vaak op het Nederlands terugvalt.
De achtergronden van de deelnemers zijn enorm divers. Of je nu student bent of de schoolbanken al tientallen jaren achter je hebt gelaten, de sfeer op onze scholen maakt dat je je er snel thuis voelt. In juli en augustus ligt de gemiddelde leeftijd wat lager dan gedurende de rest van het jaar.

De cursussen starten altijd op maandag en de aankomstdag is in principe de zondag ervoor. Bij de verschillende bestemmingen in deze brochure kun je lezen wat de aanvangsdata zijn.
Ben je een absolute beginner dan is het belangrijk dat je let op de speciale startdata voor beginners. De overige cursisten (beginner met voorkennis tot vergevorderd) zijn vaak vrij om alle startdata te kiezen. Wil je graag van start gaan op een datum die niet vermeld is? Bel ons gerust om te informeren, soms is dit geen enkel probleem voor de betreffende school.

Wanneer je ook accommodatie hebt geboekt via ons, is de aankomstdag in principe op zondag. Op maandagochtend word je wegwijs gemaakt en krijg je een test om je voorkennis te bepalen, zodat je les krijgt met cursisten van hetzelfde niveau. In de reisbescheiden vind je hoe laat je op de school wordt verwacht.

Cursisten ontvangen na afloop een certificaat met de duur en het niveau van hun taalcursus. De scholen hebben wel vaak een voorwaarde dat je minstens een bepaald percentage van de lessen gevolgd moet hebben. Via onze scholen is het daarnaast mogelijk wereldwijd erkende diploma's te halen, met één van onze examencursussen, zoals bijvoorbeeld het Cambridge examen voor de Engelse taal.

Accommodatie

Bij de meeste scholen is dit geen enkel probleem. De school zoekt in dit geval een kamergenoot van hetzelfde geslacht en van ongeveer dezelfde leeftijd.
Op een aantal scholen is het niet mogelijk om een 2 persoonskamer te boeken wanneer je alleen reist. Je kunt dit terugvinden in de prijstabel van de school.

Bij een aantal bestemmingen is mogelijk om een transfer te boeken vanaf het vliegveld of treinstation. Je wordt dan opgehaald van het vliegveld of station door een medewerker van school. Hij/ zij brengt je vervolgens naar je accommodatie of naar de school (zie de pagina 'prijzen' bij de desbetreffende bestemming).
In veel gevallen is het juist handig en voordeliger een taxi of bus te nemen. We adviseren graag! Bij je reisbescheiden die je voor vertrek ontvangt, laten we weten hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.

Mocht het zo zijn dat het je niet kunt vinden met je kamergenoot of indien je niet tevreden bent over je accommodatie, kun je dit het beste direct melden bij de receptie of administratie van de taalschool. Zij kunnen vervolgens samen met jou kijken naar andere mogelijkheden.

Ga je langer op taalreis en twijfel je tussen twee accommodatiemogelijkheden? Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te starten bij een gastverblijf en vervolgens kun je in een appartement verblijven met internationale studenten. Zo kun je van beide soorten profiteren!

Inschrijving taalreis

Je kunt jezelf inschrijven via onze website of via de contactfrmulier. Langskomen kan natuurlijk ook, vergeet niet even een afspraak te maken, zodat we alle tijd voor je hebben.
Bij het versturen van je inschrijving, geef je aan akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden. Na inschrijving ontvang je per e-mail van ons de bevestiging en rekening van de taalreis. Enige tijd voor vertrek krijg je de reisbescheiden per e-mail toegestuurd. Hierin staat precies wanneer en waar je wordt verwacht, het adres van de school en je accommodatie en nog veel meer nuttige informatie en tips. Voor tussentijdse informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met PLUS Taalreizen.

PLUS Taalreizen biedt taalcursussen aan voor jongeren vanaf 13 jaar. Voor iedere leeftijd hebben we een passend programma. De minimumleeftijd waarop je een taalcursus kunt volgen is afhankelijk van de bestemming. Dit staat vermeld op de pagina 'taalcursus' van de desbetreffende bestemming.

Er is geen uiterste inschrijfdatum voor onze cursussen. Wij adviseren om je taalcursus te boeken zodra je weet wat je wilt gaan doen. Vooral in de zomermaanden geldt dat sommige bestemmingen of accommodaties snel zijn volgeboekt. Wanneer je wilt weten of er nog plek is op een bepaalde bestemming, kun je natuurlijk even contact met ons opnemen. Indien een taalschool beschikbaarheid heeft, is het zelfs vaak mogelijk om in dezelfde week nog te vertrekken!

Ja, PLUS Taalreizen rekent inschrijfkosten voor de taalcursussen naar al onze bestemmingen. Voor de online cursussen worden er daarentegen GEEN inschrijfkosten verrekend.

Wanneer het doorgaan van je taalreis afhangt van het behalen van je eindexamen op je middelbare school, dan kun je bij ons een Examengarantie Annuleringsverzekering afsluiten voor 7,5%. Zo ben je toch zeker van de beschikbaarheid bij de taalschool, maar is het niet halen van een examen een geldige reden om de taalreis eventueel te annuleren.

Betaling/ administratie

De prijzen in onze brochure van 2022 en op onze website zijn geldig op boekingen tot 31/12/2022, met vertrek tot en met 31/03/2022.

De vlieg-/ treinreis is bij de jongerenreizen inbegrepen in de prijs (onder voorbehoud van beschikbaarheid in de prijsklasse), bij de overige reizen niet. Wel geven we graag advies hoe je bij de bestemming kunt komen.

Naast de kosten voor de accommodatie en de taalcursus berekenen sommige scholen voor het mid- en het hoogseizoen een seizoenstoeslag. Bij de betreffende bestemmingen op deze website staat aangegeven wanneer het mid- en hoogseizoen is en hoeveel de extra toeslag bedraagt. Ook wordt er soms een vergoeding voor het cursusmateriaal gevraagd. Dit verschilt per taalschool. Verder dien je nog rekening houden met kosten voor de vlucht, openbaar vervoer, levensonderhoud en excursies ter plekke.

Na ontvangst van de bevestiging/rekening dien je binnen een week een aanbetaling te doen van € 300 voor al onze programma's. Je kunt de betaling overmaken naar onze bankrekening. Dit staat vermeld op onze factuur. Het restant van het bedrag, waarvoor je géén aparte rekening ontvangt, dient 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Beide betalingen graag onder vermelding van je referentienummer. Wanneer je last-minute boekt dient het bedrag binnen 3 werkdagen op onze rekening te staan.

Ja, PLUS Taalreizen is lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).
Alle gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de deelnemer ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overgekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Een taalreis is onder sommige omstandigheden fiscaal aftrekbaar. De cursus-, reis- en verblijfskosten zijn aftrekbaar van loon- en inkomstenbelasting, mits je kunt aantonen dat ze gemaakt zijn om je 'maatschappelijke positie in financieel'-economisch opzicht te verbeteren.
De taalcursus moet relevant zijn voor je werk. De belastingdienst of je belastingadviseur kan je verder informeren. Voor bedrijven die de taalreis betalen voor hun werknemers zijn de kosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting.

Wanneer je in aanmerking komt voor studiefinanciering en tijdens je studie een taalcursus volgt, blijf je recht houden op studiefinanciering. Wel moet je dan ingeschreven blijven bij je onderwijsinstelling.

Wanneer je geen studiefinanciering ontvangt en nog recht hebt op kinderbijslag is de doorlopende kinderbijslagregeling misschien een mogelijkheid. De Sociale Verzekeringsbank in jouw regio kan je hier uitgebreid over informeren.

Voor vertrek

Beddengoed is bijna altijd aanwezig. Bij de meeste accommodaties dien je wel zelf handdoeken mee te nemen. Deze informatie staat in onze reisbescheiden, welke je per email ontvangt.

Ongeveer één week voor vertrek sturen wij onze reisbescheiden via de email. Hierin ontvang je alle adresgegevens en belangrijke telefoonnummers van de taalschool en je accommodatie. Ook ontvang je extra informatie en tips.

Voor de taalcursus is het niet verplicht om woordenboeken mee te nemen. Wel kan het handig zijn om deze mee te nemen, voor eigen gebruik.

Tijdens taalreis

Meestal verzamelen de cursisten zich na de lessen om plannen te maken voor de rest van de dag. De medewerkers van onze scholen adviseren graag hierbij. Ook organiseren de scholen zelf activiteiten, vaak gratis, soms tegen kostprijs. Dankzij deze activiteiten leer je je medestudenten, maar vooral ook het land en de bevolking beter kennen. Zo staan er regelmatig sportactiviteiten, kooklessen, museumbezoek onder leiding van deskundige docenten, uitstapjes, feestavonden en complete dagtrips op het programma. Het kan zijn dat er in het laagseizoen minder activiteiten georganiseerd worden i.v.m. minder studenten.

Niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je taalreis kun je altijd een beroep doen op PLUS Taalreizen. Mochten er onverhoopt problemen zijn tijdens je verblijf, van welke aard dan ook, meldt dit dan direct bij de taalschool. Zij zijn je eerste aanspreekpunt. De medewerkers zullen hun best doen om een passende oplossing te vinden. Als de school het probleem niet naar tevredenheid oplost, neem dan contact op met PLUS Taalreizen, zodat wij kunnen bemiddelen. Ook de thuisblijvers kunnen altijd bij ons terecht met hun vragen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor klanten met een noodgeval.

Wanneer er op de desbetreffende bestemming een feestdag is tijdens je taalreis, zal de taalschool waarschijnlijk gesloten zijn. In dit geval mis je een dag van je taalcursus, welke niet wordt vergoed. Een aantal taalscholen halen deze lessen wel in, of soms organiseert de taalschool een vervangende excursie. Op de pagina 'Prijzen en data' vind je onderaan een overzicht van de feestdagen.

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op