Arabisch leren in Marokko: Rabat

Taalreis Rabat

Prachtige stad tussen zee en woestijn
Taalschool dichtbij het strand en vele bezienswaardigheden
Effectieve taalcursussen
Rabat ligt aan de Atlantische Oceaan, op de linkeroever van de Bouregreg rivier. De Marokkaanse hoofdstad is één van de Koninklijke steden van Marokko. Je vindt er prachtige historische monumenten, exotische tuinen en interessante musea. Laat je betoveren door de mooi witgewassen huisjes, kleine straatjes, steegjes en kleurrijke traditionele markten tijdens een taalcursus Arabisch in Rabat!

Bezienswaardigheden Rabat

In Rabat is de hoofdzetel van de regering gevestigd. Je vindt er dan ook een aantal belangrijke Koninklijke paleizen, regeringsgebouwen en ambassades. Rabat heeft een rijke geschiedenis en is mede befaamd om zijn pittoreske Kasbah. Dit deel van de stad, omringd door eeuwenoude stadsmuren, bestaat uit vele smalle straatjes. De oude binnenstad van Rabat, de Medina, is gevuld met markten, boetiekjes en werkplaatsen. Je vindt hier de mooiste artikelen tegen de laagste prijzen. Ook zijn hier enkele traditionele Marokkaanse restaurants gevestigd.

In het midden van de Medina ligt een prachtige Andalusische tuin in Moorse stijl. In deze tuin staat een paleis, later gebruikt als moskee, en momenteel in gebruik als een museum. Je vindt hier een interessante verzameling van Marokkaanse nijverheid (tapijten, sieraden, instrumenten, keramiek, koran manuscripten en klederdracht). Vlakbij de tuin ligt één van de blikvangers van de stad, de nooit voltooide moskee met de Hassantoren.

Aan de rand van de stad ligt het buitengebied Chellah. Deze verzameling van Middeleeuwse en antieke ruines was één van de eerste vestigingsplaatsen langs de monding van de Bouregreg rivier. In de omgeving kun je goed wandelen en van de diverse landschappen genieten. Uitrusten kun je langs de kleine witte stadsstranden of de wat grotere stranden in de omgeving.

Taalreizen naar Rabat voor volwassenen en studenten

Ervaar de Arabische of Franse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Rabat

Taalreizen naar Rabat voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Rabat voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Rabat


Arabisch leren in Rabat: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Centraal gelegen

Taalschool gevestigd in het centrum

Modern

Modern schoolgebouw met ook Engels sprekende medewerkers

Gastgezin

Verblijf in een gastgezin

Onze Arabische taalschool ligt in het centrum van Rabat. De school is goed bereikbaar, want het centraal station is op 400 meter afstand. Het moderne schoolgebouw waar je de Arabische lessen bijwoont, biedt de ideale omgeving om een taal te leren en te ontspannen. Het is een kleine taalschool, met vijf klaslokalen waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor de studenten. Er zijn een receptie, leeshoek, koffie-en theefaciliteiten en een balkon met geweldig uitzicht op de Royal Palace. Naast de taalschool is een gezellig cafeetje waar je drinken en snacks kunt kopen. Let op: Er geldt een kledingvoorschrift op de school. Dit houdt in dat knieën en schouders bedekt moeten zijn. Tijdens de Ramadan is de taalschool geopend, maar eten is beperkt verkrijgbaar. Op de taalschool kun je een taalcursus Modern Standaard Arabisch volgen. Deze taalcursus bestaat uit lezen, spreken en schrijven. Met deze taal kun je in gehele Arabische wereld terecht. Op aanvraag is het mogelijk privélessen van het Marokkaans te volgen. Het Marokkaans is een gesproken taal, dus dan komt alleen spreek- en luistervaardigheid aan bod. De medewerkers van de school spreken ook Engels en kunnen je zodoende van dienst zijn. 
No map available.

Arabisch leren in Rabat: Taalcursus

Taalcursus Arabisch

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 8 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus
Op de eerste lesdag van de taalcursus wordt er een niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Rabat biedt de volgende taalcursussen Arabisch aan: Standaard / Intensieve taalcursus Arabisch
De standaard groepscursus Arabisch van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus Arabisch van 6 lesuren misschien iets voor jou.   Privélessen Arabisch
De snelste en meest intensieve manier om Arabisch te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je eigen interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2, 4 of 6 lesuren per dag. Privélessen zijn in Rabat op aanvraag beschikbaar.

Arabisch leren in Rabat: Accommodatie

Accommodatie in Rabat

Ervaar het leven in Rabat
Guesthouse, hotel of gastverblijf
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten
Onze taalschool in Rabat biedt ook accommodatie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. Gastverblijf
Kies je voor een gastverblijf, is dit altijd op basis van halfpension (HP). Bij de mensen thuis leer je het gastvrije Marokkaanse leven van alledag kennen. Tevens is dit de ideale kans om de lessen in praktijk te brengen. De gastverblijven bevinden zich op maximaal 30 minuten reisafstand van de school (per bus). Guesthouse*
Het guesthouse ligt op 25-40 minuten reisafstand van de taalschool. Je verblijft in een éénpersoonskamer op basis van logies en ontbijt en hebt je eigen badkamer. WiFi is aanwezig, evenals een bibliotheek met boeken over de Marokkaanse cultuur en tradities. Hotel*
Het hotel is gevestigd op 10-15 minuten loopafstand van de taalschool. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een eigen badkamer. WiFi is in de meeste ruimtes aanwezig en ook in de kamers. Er is een TV beschikbaar en airco/ verwarming. *2-persoonskamer alleen beschikbaar wanneer je met 2 personen reist

Check-in tijden accommodatie

Je kunt tussen 08.00-23.00 uur aankomen bij het gastgezin en inchecken vanaf 14.00 uur bij het guesthouse en hotel. 
In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Arabisch leren in Rabat: Activiteiten

Vrije tijd in Rabat

★★★★☆ Eten & Drinken

★★★★☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★☆☆ Transport

De taalschool organiseert naast de taalcursus Arabisch activiteiten en excursies. Het aanbod is afhankelijk van het seizoen en aantal deelnemers. Het programma varieert van een avondje uit tot een excursie naar Chellah of Oudaya. Sommige activiteiten zijn gratis en voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ook worden er tegen betaling in het weekend excursies georganiseerd naar o.a. Chefchaouen en Marrakech. Rabat en omgeving
Vanaf Rabat kun je gemakkelijk een dag- of weekendtrip naar Casablanca maken. Casablanca is de grootste stad en belangrijkste haven van Marokko. Ook de nabijgelegen steden Fes, Tangiers, Meknes en Kenitra zijn zeker een bezoek waard.

Arabisch leren in Rabat: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Arabisch of Frans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Rabat. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Volg je een taalcursus in Rabat, dan is een visum niet vereist.
Vergeet niet een geldig paspoort en/of identiteitskaart mee te nemen.

Anna's ervaring in Rabat

"Ik verbleef bij een gastgezin met drie andere studenten en het was een geweldige ervaring. Ze hadden twee kinderen die buitengewoon beleefd waren en we hadden hele leuke gesprekken na het eten. Op mijn laatste avond kookte de gastvader een tajine met mij en ging ik zelfs met mijn gastmoeder naar een Hammam. En natuurlijk heb ik ook veel vooruitgang geboekt met het leren van de Arabische taal. Ik zou er graag op een dag nog een keer heen gaan!"