Veel gestelde vragen over het Au Pair programma

Je hebt jezelf al geïnformeerd, maar je hebt nog steeds vragen? Kijk dan eens hier, misschien vind je het antwoord op je vraag. Zo niet, aarzel dan niet om ons een mail te sturen.

Vragen die je moet stellen voordat je een aanvraag indient

Idealiter dien je 6 tot 10 maanden voor de gewenste vertrekdatum een aanvraag online in via onze website. Vervolgens ontvang je alle gedetailleerde aanvraag documenten die je moet invullen. Natuurlijk accepteren wij ook aanvragen op kortere termijn.

In ieder geval moet je goed tot zeer goed Engels beheersen. Als Au Pair in Frankrijk zou je ook een goede kennis van het Frans moeten hebben en in landen zoals Italië of Spanje zou je de basis van de respectievelijke taal moeten kunnen spreken.

In sommige landen kun je een aanvraag indienen zonder rijbewijs. In Noorwegen, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië is een rijbewijs een vereiste om aan het Au Pair programma te mogen deelnemen. Als je bezig bent met het behalen van een rijbewijs, kunt je je voor het programma aanmelden zonder rijbewijs. Op het moment van vertrek moet je echter in het bezit zijn van een rijbewijs en over enige rijervaring beschikken

Hoe meer ervaring met kinderen je hebt, hoe beter de kansen en hoe sneller je Au Pair wordt. Jouw eerdere ervaring met kinderopvang is een van de belangrijkste criteria voor gastgezinnen. Je moet minstens 2 kinderopvang referenties hebben: Hebt u al op de kinderen van vrienden of buren gepast? Heb je stage kunnen lopen in een kleuterschool? Heb je misschien een sportgroep geleid of geholpen in een andere vereniging met kinderopvang? Voor het Au Pair programma in de VS moet je minstens 200 uur ervaring als kinderverzorger hebben.

Het is mogelijk om in de aanvraag een voorkeursregio aan te geven. Onze partnerbureaus in het gastland zullen hier uiteraard rekening mee houden. Je moet je er echter van bewust zijn dat het niet altijd mogelijk is deze wensen te realiseren. Flexibiliteit is dus zeer belangrijk.

In de meeste Europese landen zijn korte verblijven van ten minste drie maanden in de zomer mogelijk. Voor het Amerikaanse programma moet je ten minste 12 maanden verblijven.

Voor een Au Pair verblijf moet je minstens 18 jaar oud zijn en mag je niet ouder zijn dan 30 op het moment dat je een visum aanvraagt. In sommige landen is het echter mogelijk om zich al op 17-jarige leeftijd voor het programma aan te melden, mits je op het moment van vertrek 18 jaar bent. Afhankelijk van het programma varieert de maximumleeftijd.

In sommige landen hebben wij ook mannelijke au pairs. Je moet goede ervaring in de kinderopvang hebben. Bovendien moet je flexibel zijn wat betreft de reisperiode, de leeftijd van de gastkinderen en de regio waar het gastgezin woont. De kans om een gastgezin voor mannelijke Au Pairs te vinden is dus vrij groot.

Veelgestelde vragen over het gezin en het verblijf

Als je tijdens je verblijf als au pair problemen hebt, moet je altijd met je gastgezin praten over wat er aan de hand is en wat je dwars zit. Vaak is het een misverstand. Als het probleem niet met je gastgezin kan worden opgelost, neem dan onmiddellijk contact op met je Au Pair begeleider. Zij zullen je helpen het probleem op te lossen. Als er geen gemeenschappelijke oplossing kan worden gevonden, is het mogelijk om naar een ander gastgezin over te stappen.

Dit hangt af van het programma. Als Au Pair zal je vooral voor de kinderen zorgen. Daarnaast kan je licht huishoudelijk werk worden opgedragen, zoals stofzuigen of de vaatwasser uitruimen. Een overzicht van onze Au Pair programma's vind je hier.

 

 

Wij helpen je graag bij het organiseren van je verblijf bij het gastgezin dat je kent. Neem contact met ons op per telefoon of e-mail, zodat wij de procedure met je kunnen bespreken.

Waar wonen de gastgezinnen?

Gastgezinnen die op zoek zijn naar een Au Pair wonen in verschillende regio's: in grote steden maar ook in kleinere dorpen, in het binnenland maar ook in de kuststreken.

Onze ervaring is dat gastgezinnen 1 tot 3 maanden voor de gewenste start van het programma op zoek gaan naar een nieuwe Au Pair. Zodra een familie in je geïnteresseerd is, ontvang je een e-mail met het profiel en de contactgegevens van de familie. Dit geeft je de kans om in contact te komen met het gastgezin en hen beter te leren kennen.

Afhankelijk van het Au Pair programma en de overeenkomst met het gastgezin zal je tussen 15 en 45 uur per week werken. De precieze werktijden zullen vóór de ondertekening van de overeenkomst met het gastgezin worden besproken. Je moet samen met je gastgezin een werkschema opstellen waarin alle taken en werktijden worden vastgelegd.

Je gastgezin zal je verwelkomen als een tijdelijk familielid en verwacht dat je je flexibel opstelt en hen actief steunt. De eerste dagen zullen je gastouders je de routine met de kinderen en in het huis uitleggen, zodat je je snel kunt oriënteren. Je zult leren hoe je met het openbaar vervoer moet reizen en je kunt rijlessen krijgen van de gastouders als zij willen dat je de kinderen van A naar B rijdt. Het gastgezin is verplicht een weekrooster op te stellen waarin alle belangrijke taken voor jou worden opgesomd. Dit zal je helpen je snel aan jouw nieuwe taken aan te passen.

Tijdens onze voorbereidingsworkshops krijg je de gelegenheid andere Au Pairs te ontmoeten. Bovendien helpen onze partnerbureaus in je gastland je graag bij het leggen van contacten met andere Au Pairs.

Andere vereisten en diensten

Naast je werk als Au Pair heb je meestal ook genoeg tijd om je nieuwe omgeving te verkennen, andere Au Pairs te ontmoeten of een taalcursus te volgen. Het gastgezin wil dat je geniet van jullie tijd samen, dus het is niet ongebruikelijk dat je samen op excursies en korte uitstapjes gaat. Je moet met je gastgezin afspreken wanneer ze je hulp nodig hebben en wanneer je vrij hebt. Of je na je Au Pair verblijf nog verder door het land kunt reizen hangt altijd af van je visum en de tijd die je nog hebt.

 

 

Wanneer je je voor het programma inschrijft, zullen wij u uitgebreid helpen bij het invullen en indienen de aanvraag documenten en bij een optimale voorbereiding van jouw verblijf. Bij ons heb je alles in één. Als je dat wenst, kunnen wij je helpen met het boeken van een vlucht en je informeren over de benodigde verzekeringen als Au Pair (wij werken hiervoor samen met de beste reisbureaus). Je zult ook gedetailleerde informatie ontvangen over de visumaanvraag. Bovendien heb je altijd een contactpersoon voor en tijdens je Au Pair verblijf.

Een visum is niet nodig voor Europa. Voor landen waarvoor een visum vereist is, geven wij je een toelichting voor het aanvragen van een visum. Je moet beschikken over een adequate ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor jouw verblijf in het buitenland. Met je bevestiging ontvang je een offerte volgens jouw Au Pair programma. Het is echter aan jou welke soort verzekering je kiest.

Ja, wij sturen je alle contactgegevens en je kunt per e-mail of telefoon contact opnemen met het personeel van de partneragentschappen als je vragen of problemen hebt. Natuurlijk zijn wij ook beschikbaar als contactpersonen.

 

Het is niet verplicht een taalschool in het gastland te bezoeken. Om je taalkennis echter intensief te verbeteren is het altijd aan te raden tijdens je Au Pair verblijf taalcursussen te volgen. Als je eenmaal bij een gastgezin bent geplaatst, kun je je informeren over het aanbod van plaatselijke scholen. Je moet het echter wel eens worden over het tijdschema van de taalcursussen met het gastgezin en deze in jouw tijdschema inpassen. De Au Pair moet het cursusgeld zelf betalen.

Heb je je antwoord op je vraag niet kunnen vinden?

Neem dan contact met ons op, wij staan van maandag tot vrijdag van 9:30 tot 17:00 tot je beschikking via telefoon of WhatsApp. U kunt ons ook een e-mail sturen, wij helpen je graag met jouw reiswensen!

Neem hier contact met ons op!