Au Pair Australië

Werk als Au Pair in het adembenemende Australië

Bekijk onze programma's >>

Au pair Australië. A 'lifetime experience'

Als het grootste eiland en het kleinste continent ter wereld heeft Australië altijd een magische aantrekkingskracht gehad op jongeren uit de hele wereld. Het binnenland van Australië staat bekend als de Outback, waar natuur en het stadsleven elkaar ontmoeten en exotische wilde dieren en moderne attracties samenkomen.

Werken als Au Pair in Australië is een combinatie van prachtige reiservaringen met taken en verantwoordelijkheid: je gaat niet alleen op vakantie, je zorgt voor de kinderen van je gastgezin, speelt met ze, brengt ze naar school, doet aan sport en nog veel meer.

Bij PLUS Taalreizen ondersteunen we je bij de voorbereiding van je verblijf in Australië (Down Under) tijdens het Au Pair programma: onze lokale partners staan tot je beschikking. Zij organiseren bijvoorbeeld Au Pair bijeenkomsten zodat je het eerste contact kunt hebben en misschien zelfs nieuwe vrienden kunt maken.

Onze reisagenten geven je advies over je Au Pair verblijf in Australië. Je ontvangt uitgebreide informatie over onze programma's, bijvoorbeeld over lokale ondersteuning, visa, het leven als Au Pair, en meer. We willen je ook graag wat tips geven om je te helpen het meeste uit je tijd bij je gastgezin te halen. Heb je nog vragen over je verblijf? Stuur ons een e-mail, of bel ons.

Belangrijke informatie

 • Leeftijd: 18-30 jaar
 • Duur van het verblijf: 6-12 maanden/ Semi Pair 3 - 12 maanden
 • Zakgeld: vanaf $175 / Demi Pair vanaf $80 per week
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk
 • Werktijden: 30 - 40 uur uur per week
 • Aanvraagtermijn: Wij raden aan een aanvraag in te dienen 6 maanden voor het begin van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk)

Wat voor Au Pair programma in Australië kan ik kiezen?

Het Au Pair programma in Australië bestaat voltijd uit tijd doorbrengen met de kinderen.

Je neemt 's ochtends deel aan een taalcursus in Perth, West-Australië, en werkt parttime als Au Pair bij een Australisch gastgezin.

Voordat je het land verlaat, zul je een Engelse taaltest moeten afleggen, aan de hand daarvan kunnen wij het taalniveau bepalen en u op basis van de taalvaardigheid in een klas worden geplaatst.

Voor de taalcursus in Perth moet je minstens 4 weken de tijd hebben.

De Australische AuPair coördinator, die ook je contactpersoon zal zijn, zal je opbellen voor een oriëntatiegesprek op de taalschool.

Je moet de taalcursus zelf betalen.

 

 

 

Voltijdse Au Pair

 

Voorwaarden: afgeronde opleiding of twee jaar voltijds werk in de kinderopvang, kinderverpleegkundige, kinder- of gezinsverzorger, maatschappelijk werker, leraar basisonderwijs of verloskundige.

 

Jouw voordelen als au pair in Australië - Down Under heeft genoeg te bieden!

Welkom in Australië als au pair! Australië staat bekend om de "relaxte levensstijl" - in plaats van stress en onrust, zijn optimisme en sereniteit de normale gang van zaken. Australiërs zijn zeer open-minded en houden van gezelligheid, wat het gemakkelijk maakt om bij het gastgezin aan de slag te gaan.

In principe is een Au Pair programma in alle delen van Australië mogelijk. Je zou een Au Pair visum voor zes maanden kunnen krijgen, maar je zou na die zes maanden nog een éxtra zes maanden kunnen blijven. Of je het land wilt verkennen of nog zes maanden bij een ander gastgezin wilt doorbrengen, is aan jou. Je reist op een werk- en vakantievisum, waarmee je tot twaalf maanden in Australië kunt blijven. Begin je avontuur in de Outback, adem de stadslucht van Sydney in of surf op de golven in Surfer's Paradise- de goudkust van Australië!


Onze selectie van Au Pair programma's in Australië

Wonen in Australië zal een complete verandering van je omgeving zijn! Het is een ideale bestemming voor avonturiers met een passie voor de natuur, exotische en wilde stranden, met een goed klimaat, waar je zult genieten van een uitstekende kwaliteit van leven. Hieronder vind je informatie over de verschillende Au Pair programma's in Australië. Kies het programma dat het best bij je profiel en voorkeuren past.

ProgrammaLeeftijd TijdsduurWerktijd Zakgeld
Au pair18-30 jaar 6-12 maanden 30-40 uur per week $ 175 tot $ 380 per week
Au pair professioneel18-30 jaar 6-12 maanden 30-40 uur per week$ 200 tot $ 410 per week
Demi Pair18-30 jaar 3-4 maanden 15-20 uur per week$ 80 tot $ 180 per week

Meer informatie over Au Pair reizen vind je hier

Au Pair aanvraagprocedure voor Australië in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier kun je je vrijblijvend voor het au pair programma in Australië inschrijven.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij je de aanvraag documenten voor het au pair programma in Australië per e-mail toe. Deze documenten bepalen jouw profiel en zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om je zo te leren kennen; hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Je krijgt vooraf advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt vormgeven. Nadat wij de aanvraag documenten hebben bestudeerd, zullen wij, indien nodig, samen nog meer informatie toevoegen. Om je Engelse vaardigheden beter te kunnen beoordelen, kunnen we ook een kort telefonisch interview met je afnemen. Is alles compleet? Dan sturen wij je Au Pair aanvraag naar ons partnerbureau. Ons partnerkantoor zal de documenten aan verschillende gezinnen voorleggen die een Au Pair willen ontvangen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: Eerste contact met het gastgezin

Wanneer een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij de informatie over het gastgezin op. Vanaf dit punt is het mogelijk om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de klik van beide kanten aanwezig is". Het kan soms wat tijd kosten om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: je moet een fijne tijd hebben met het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw ondersteuning. Gezinnen kunnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen, soms twijfel je zelf over of een gezin wel bij jou past. Hoeft het niet altijd meteen goed te gaan, maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet met de gesprekken zal je helpen bij toekomstige gesprekken met andere gastgezinnen.

#Step 4: Succesvolle plaatsing

Zodra beide partijen goedkeuring geven, ontvang je een schriftelijke bevestiging van de plaatsingsagent, evenals informatie over je volgende Au Pair verblijf in Australië.

#Stap 5: Visum, Verzekering en Vlucht

De volgende stap is de visumaanvraag, en wij helpen je daar graag bij. Indien gewenst, sturen wij ook een vrijblijvende offerte voor de vluchten en reisverzekering (wij werken namelijk samen met de beste reisbureaus).


Prijzen van Au Pair Programma's in Australië

Werken als Au Pair in Australië zal de ervaring van je dromen zijn. Profiteer van je verblijf in Australië door een taalcursus te volgen, een ontspannen leven te leiden, omringd door natuur en exotische dieren waarvan je het bestaan nooit had durven dromen. Hieronder kun je het Au Pair programma in Australië kiezen dat het beste bij jouw vaardigheden en voorkeuren past.

ProgrammaPrijzen in Euros
Au pair730 €
Au pair Professioneel730 €
Demi Pair730 €
 • Aanvraagtermijn: minimaal 6 maanden voor de gewenste aanvang van het programma (aanvraag op korte termijn mogelijk).
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk. De beste plaatsingsmogelijkheden zijn in de maanden januari tot juli.

Perth - Standaard Taalcursus

Een volledige taalonderdompeling in Australië is mogelijk door deze aan te vullen met een taalcursus. De standaardcursus duurt 20 uur per week en zal helpen je Engels te verbeteren.

Tijdsduur4 weken8 weken12 weken
Prijzen€1910,-€2870,-€3790,-

Inbegrepen in de prijs van het programma:

Vrijblijvend advies voor jouw Au Pair verblijf

Kosten van het Au Pair programma

Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten

Plaatsing in de door jou geselecteerde gastgezin

Contactpersoon en ondersteuner ter plaatse

Gratis verblijf in eigen kamer inclusief maaltijden

Wekelijks zakgeld

Taalcursus en niveau toets en leermateriaal (alleen in het Semi Pair programma)

Certificaat van deelname en certificaat van de taalschool van succesvolle afronding van de taalcursus 

Luchthaven pick-up service

 

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Visum
 • Vluchten en medische, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering in het buitenland.
 • Op verzoek sturen wij een offerte voor vluchten en verzekeringen (wij werken namelijk samen met de beste reisbureaus).