Au Pair Canada

Werk als Au Pair in het veelzijdige Canada

Bekijk onze programma's >>

Au-Pair in Canada: wonen en werken in een geweldig land

Als au pair in Canada zul je wonen omringd door prachtige natuur met meren en prachtige bergzichten, en enorme naaldbossen of steden met miljoenen inwoners zoals Toronto, Vancouver en Montreal. Canada is qua oppervlakte het op één na grootste land ter wereld en biedt veel mogelijkheden. Bovendien is er een diversiteit aan culturen, tradities en talen. Je kunt bijvoorbeeld de Amerikaanse manier van schrijven uit je hoofd zetten, want Brits Engels is veel gebruikelijker in Canada.

Waar je ook woont en werkt als Au Pair in Canada, je zult de Canadezen in je gastgezin beter leren kennen door op de kinderen te passen. Naast het kopen van ahornsiroop, het bezoeken van rendieren of het reizen naar rustige plekjes in de unieke natuur, zul je als Au Pair de ouders actief ondersteunen in hun dagelijks leven met de kinderen en word je deel van het gezin.

Belangrijke informatie

 • Leeftijdscategorie: 18-29 jaar
 • Verblijfsduur: 10-12 maanden
 • Zakgeld: 75 Canadese Dollars per week
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk
 • Werktijden: maximaal 40 uur per week
 • Aanvraagtermijn: het hele jaar. Wij raden aan een aanvraag in te dienen 6 maanden voor het begin van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk op verzoek).

Wat houdt het Au Pair programma in Canada in?

Het Au Pair programma in Canada bestaat uit een voltijds verblijf van 10 tot 12 maanden in het buitenland waarbij je voltijds voor de kinderen van je gastgezin zorgt. Beleef de ervaring om Au Pair in Canada te worden en ontdek de Canadese manier van leven en een fantastisch land vol natuur, in het op één na grootste land ter wereld.

Altijd in goede handen

Om ervoor je op je gemak te stellen zullen wij tijdens het hele programma voor je klaar staan. Onze partnerorganisatie in Canada selecteert je gastgezin met de grootste zorg en is altijd beschikbaar om al je vragen te beantwoorden. Zij zullen je alles vertellen wat je moet weten over het land, de mensen en de cursusmogelijkheden. En als je niet weet hoe je in een bepaalde situatie met je gastgezin moet omgaan, kun je contact opnemen met het lokale personeel.

 


Onze selectie van Au Pair programma's in Canada

Canada heeft overal prachtige natuur, met vier verschillende seizoenen, je kunt genieten van allerlei sporten; wintersport (schaatsen, hockey, skiën) en buitenactiviteiten in natuurlandschappen het hele jaar door. Canada is een veilig, tweetalig land en zal de ideale bestemming zijn voor je verblijf als Au Pair. Je zult gastvrij ontvangen worden door jouw gastgezin. Hieronder vind je de kenmerken van het Au Pair programma in Canada.

ProgrammaLeeftijdTijdsduurWerktijdZakgeld
Au Pair18-2910-12 maanden

25-40 uur per week

150 CAD

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au Pair aanvraagprocedure voor Canada in 6 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier van PLUS Taalreizen registreer je je voor het Au Pair programma in Canada zonder enige verplichting. Wij sturen je het "Aanvraagformulier" om in te vullen. Hier vragen wij om meer gedetailleerde informatie over jouw ervaring met kinderen.

#Stap 2: Visum aanvraag

Zodra je tot het Au Pair programma in Canada bent toegelaten, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een visum aan te vragen. De "aanvraagformulieren" die je van ons hebt ontvangen, bevatten alle documenten en informatie die nodig zijn om je visum aan te vragen.

#Stap 3: Gedetailleerde aanvraag documenten

Wanneer je tot het programma bent toegelaten en alle documenten hebt ontvangen, kun je beginnen met het invullen van de gedetailleerde aanvraag documenten. Zodra wij de ingevulde aanvraag documenten hebben ontvangen, sturen wij ze door naar onze partners. Veel gezinnen nemen contact op met potentiële Au Pairs via Skype of e-mail om vragen te bespreken en om ook een persoonlijke indruk te krijgen.

#Stap 4: Leer de familie persoonlijk kennen via een telefoongesprek

Wij willen je graag beter leren kennen en jou over het Au Pair programma in Canada informeren. Wij nodigen je dan uit voor een telefonisch gesprek.

#Stap 5: Plaatsing in het gastgezin

Zodra beide partijen akkoord gaan, ontvang je een schriftelijke bevestiging van je plaatsing en informatie over jouw Au Pair verblijf in Canada.

#Stap 6: Reizen, Verzekering en Vlucht

De precieze datum van je aankomst bespreek je rechtstreeks af met je gastgezin en indien gewenst, ontvang je een vluchtofferte en een ziekte-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor je au pair verblijf (wij werken samen met de beste reisbureaus).


Prijzen van het Au Pair programma in Canada

Als Au Pair in Canada werken zal je de kans geven een unieke ervaring vol avontuur en plezier te beleven. De voordelen van een leven als au pair in Canada zullen je een persoonlijke groei bezorgen die je in je professionele carrière van pas zullen komen: je aan een nieuwe omgeving aanpassen is tegenwoordig een van de meest vereiste vaardigheden. Als je bij een Canadees gezin woont, kun je kennismaken met een nieuwe manier van leven en een nieuwe cultuur. Je zult een belangrijk persoon zijn in het gezin en vooral in het leven van de kinderen. Hieronder vind je de kenmerken en prijzen van het Au Pair programma in Canada.

ProgrammaPrijs in euro's
Au Pair€730,-
 • Sollicitatieperiode: Wij raden aan ten minste 6 maanden voor de gewenste aanvang van het programma online te solliciteren (kortetermijnsollicitatie mogelijk).
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk.

Prijzen van taalcursussen

Een volledig taalverblijf in Canada is mogelijk met een taalcursus van 10 lessen per week en vindt plaats in Vancouver, Toronto of Montreal. De taalcursus kan elke week op maandag beginnen.

 

Tijdsduur4 weken+ 1 week12 weken18 weken24 weken36 weken
Prijs€475€90€1015€1465€1915€2815

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair programma in Canada is inclusief de volgende diensten:

Adviezen voor jouw verblijf als Au Pair

Ondersteuning bij de voorbereiding van aanvraag- en visumdocumenten

Plaatsing in een gastgezin

Contactpersoon en ondersteuning zodra je op de bestemming bent aangekomen

 

Jouw eigen kamer

Wekelijkse zakgeld

Certificaat van deelname na succesvolle afronding van het programma

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht- en ziekte-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (aanbod op aanvraag. Wij werken met de beste reisbureaus).
 • Visum
 • Kosten van het gespecialiseerde medische onderzoek voor het visum
 • Taalcursus