Au Pair China

Werk als Au Pair in het bijzondere China en ervaar de eeuwenoude cultuur

Bekijk onze programma's >>

Au Pair in China

Verken een oude cultuur

Het is geen geheim meer dat China ongelooflijk fascinerend is. Er is nauwelijks een ander land ter wereld waar traditie en moderniteit zo indrukwekkend hand in hand gaan. Als Au Pair in China maak je samen met je gastgezin kennis met vreemde culturen en gewoonten en krijg je de kans om gaandeweg Chinees te leren.

Als jouw passie voor reizen je roept, als je een vreemd land, een nieuwe cultuur en, het beste van alles, een ander continent wilt ontdekken, waag je dan aan een avontuur in China! Als Au Pair in China zul je je zeker niet vervelen: je zult tijd hebben om een traditionele Chinese tempel te bezoeken, langs de Chinese Muur te wandelen of de sfeer van de grote Chinese steden op te snuiven.

Je wordt au pair in China in de steden Guangzhou, Shenzhen of Foshan, die allemaal in Guangdong liggen, de grootste Chinese provincie in het zuiden van het land. De Chinezen staan over de hele wereld bekend om hun hoge gastvrijheid. Het gastgezin zal je open en hartelijk ontvangen en je voldoende tijd geven om in jouw vrije tijd het land en zijn bevolking te leren kennen. Zij zullen je in alle aangelegenheden bijstaan en jou met raad en daad terzijde staan indien nodig.

Belangrijke details

 • Leeftijd: 18-29 jaar
 • Duur van het verblijf: 3, 6, 9 (kan ter plaatse worden verlengd indien gewenst) of 12 maanden
 • Zakgeld: afhankelijk van werktijd tussen 1.000 en 2.000 RMB per maand
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk
 • Werktijden: 25, 30 of 35 uur per week
 • Aanvraagtermijn: wij raden een een aanvraag in te dienen van 4 of 6 maanden voor de gewenste aanvangsdatum (aanvraag op korte termijn is mogelijk op verzoek).

LET OP!

Vanwege de huidige situatie bieden wij op dit moment geen au pair programma in China aan.

Wat houdt het Au Pair programma in China in?

Het Au Pair programma in China duurt minimaal 3 maanden en kan tot 12 maanden verlengd worden. Als Au Pair in China zal je tijdens je verblijf voor de kinderen van je gastgezin zorgen. Deze ervaring zal je een nieuwe kijk op het leven geven, geeft je de mogelijkheid om een nieuwe duizendjarige cultuur ontdekken en jouw taalvaardigheid in het Chinees of Engels verbeteren. In je vrije tijd kun je het land verkennen en andere Au Pairs ontmoeten.

 

 

Chinees leren terwijl je als Au Pair in China werkt

Door als Au Pair in China te werken zul je een waardevolle ervaring opdoen die je een leven lang zal bijblijven. Maar dat is nog niet alles: met PLUS Taalreizen heb je de mogelijkheid om Chinees te leren tijdens je Au Pair activiteiten. Onze gastgezinnen, bij wie je als Au Pair in China zult wonen, hebben een goede financiële situatie en zullen je een comfortabel leven bieden. Zij zullen dus graag de kosten van jouw cursus Chinees dekken en jouw helpen hun taal te leren.

Je kunt je nieuwe taalkennis 's avonds testen wanneer je dim sum eet met je gastgezin. Grijp je kans en leer de taal van de toekomst in 's werelds snelst groeiende land tijdens je Au Pair verblijf in China!

 


Onze Au pair programma's in China

China is vol met bewondering! Een Au Pair verblijf in China geeft je de kans om niet alleen een duizendjarige cultuur te ontdekken, maar ook een van de wereldmachten met een van de grootste historische en culturele rijkdom, evenals een prachtige natuur en biodiversiteit. De gastvrijheid van het land zal ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Hieronder vind je de kenmerken van het Au pair programma in China.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-29 jaar3, 6, 9 of 12 maanden25,30 of 40 uur per week1000-2000 RMB per maand

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Vereisten voor het Au Pair programma in China

 • Geen rijbewijs nodig
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
 • Opleiding: geen diploma of speciale opleiding vereist. Geen verklaring van goed gedrag vereist
 • Er is geen EHBO-cursus vereist
 • Nederlands staatsburgerschap
 • Visum: Voor je au pair verblijf in China heb je een cultureel visum nodig, het zogenaamde F visum. Wij zullen je de benodigde documenten sturen om het visum aan te vragen en je helpen het in te vullen. Houd er rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je geplande verblijf.
 • Verzekering: Wij raden je aan een internationale ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor tijdens je Au Pair verblijf. Wij zullen je hierover graag adviseren. De ongevallenverzekering is al in de programmaprijs inbegrepen.

Aanvraagprocedure voor het Au Pair programma in China in 6 stappen

#Stap 1: Niet-bindende aanvraag

Met het online aanmeldingsformulier van PLUS Taalreizen registreer je je vrijblijvend voor het Au Pair programma in China.

#tap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk zodat potentiële gastgezinnen zoveel mogelijk te weten kunnen komen over jou, je hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Wij zullen je tips en suggesties geven om jouw aanvraag aantrekkelijker te maken. Wij zullen dan de aanvraag documenten controleren en, indien nodig, samen enkele aanpassingen maken. Om jouw ervaring in de kinderopvang en jouw niveau van het Engels beter te kunnen beoordelen, zullen wij een telefonisch gesprek afnemen. Zodra je aanvraag volledig is, sturen wij ze naar ons partnerkantoor die je aanvraag zal voorleggen aan verschillende gezinnen die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn vooraf zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: Plaatsing in het gastgezin

Als een gezin geïnteresseerd is in je profiel, sturen we je korte informatie over het gastgezin. Dan heb je de mogelijkheid om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen zich communicatieproblemen voordoen, maar over het algemeen is het belangrijk dat de "klik" aanwezig is tussen beide partijen. Je moet de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Uiteindelijk moet het verblijf voor jullie beiden positief zijn: jij moet een leuke tijd in het gezin hebben en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of ben jij niet zeker bent van een gezin, kan het zijn dat het niet altijd meteen lukt. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen: de ervaring die je tijdens de gesprekken opdoet, zal je helpen bij de volgende.

#Stap 4: De Au Pair Overeenkomst

Zodra beide partijen akkoord gaan en je met je gastgezin een overeenkomst hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, sturen we je een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden in de Au Pair overeenkomst vastgelegd en aan jou toegestuurd.

#Stap 5: Vraag een visum aan

Tijdig voor jouw vertrek sturen wij alle benodigde documenten en instructies om een F-visum aan te vragen. Je ontvangt ook de volledige reisdocumenten.

#Stap 6: Aankomst, Verzekering en Vlucht

De exacte aankomstdatum spreekt je rechtstreeks met het gastgezin af en indien gewenst, ontvang je van ons een vluchtofferte. Wij zullen je ook helpen om een goede ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je Au Pair verblijf in China. Je ontvangt een voordelig verzekeringsvoorstel zodra wij jouw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen (wij werken samen met de beste reisbureaus).


Prijzen van het Au Pair programma in China

Als Au Pair in China werken zal je de kans geven om in een land voor ieders smaak te leven, vol magische contrasten tussen traditie en vernieuwing, een unieke manier van leven. De voordelen van een Au Pair programma in China betekenen een persoonlijke groei voor in professionele carrière. Hieronder kun je de prijzen zien van het Au Pair programma in China.

ProgrammaPrijzen in Euro's
Au Pair Momenteel niet beschikbaar 
 • Aanvraagtermijn: Wij raden aan ten minste 3 maanden voor de gewenste aanvang van het programma een aanvraag in te dienen (aanvraag op korte termijn mogelijk op verzoek).
 • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair programma in China is inclusief de volgende diensten:

Adviezen voor jouw Au Pair verblijf

Ondersteuning bij de voorbereiding van aanvraag- en visumdocumenten

Gedetailleerd informatiepakket

Plaatsing in een gastgezin

Contactpersoon en ondersteuner eenmaal op de bestemming

Luchthaven pick-up service

Gratis verblijf in je eigen kamer inclusief maaltijden

Vast maandelijks zakgeld

60 uur lessen Mandarijns om de drie maanden (inclusief culturele en regionale studies)

Regelmatige werktijden en vrije tijd

Certificaat van deelname na succesvolle afronding van het verblijf

Bonus voor het succesvol afronden van het programma: 6 maanden RMB 2.500,- | 9 maanden RMB 4.000,- | 12 maanden RMB 5.500,-

Terugvlucht naar de luchthaven van bestemming in Nederland na succesvolle afronding van het Au Pair verblijf van ten minste 6 maanden (bonus van RMB 1.500,- voor een verblijf van 3 maanden)

SIM-kaart

Openbaar vervoer ticket met 50,- RMB

Ongevallenverzekering

Taalschool cursus certificaat

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht-, ziekte-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (op aanvraag, wij werken samen met de beste reisbureaus).
 • Visum
 • Vlucht van de Nederlandse luchthaven naar China
 • Terugvlucht (indien het Au Pair programma niet met succes is afgerond of bonus van 1.500 RMB,- voor een verblijf van 3 maanden)

Helaas accepteren wij op dit moment geen aanvragen voor het Au Pair programma in China. Indien je actuele informatie over het programma wilt te ontvangen, kun je contact met ons opnemen.

Neem contact op met ons