Onze Au pair programma's in China

China is vol met bewondering! Een Au Pair verblijf in China geeft je de kans om niet alleen een duizendjarige cultuur te ontdekken, maar ook een van de wereldmachten met een van de grootste historische en culturele rijkdom, evenals een prachtige natuur en biodiversiteit. De gastvrijheid van het land zal ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Hieronder vind je de kenmerken van het Au pair programma in China.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-29 jaar3, 6, 9 of 12 maanden25,30 of 40 uur per week1000-2000 RMB per maand

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Vereisten voor het Au Pair programma in China

  • Geen rijbewijs nodig
  • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
  • Opleiding: geen diploma of speciale opleiding vereist. Geen verklaring van goed gedrag vereist
  • Er is geen EHBO-cursus vereist
  • Nederlands staatsburgerschap
  • Visum: Voor je au pair verblijf in China heb je een cultureel visum nodig, het zogenaamde F visum. Wij zullen je de benodigde documenten sturen om het visum aan te vragen en je helpen het in te vullen. Houd er rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je geplande verblijf.
  • Verzekering: Wij raden je aan een internationale ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor tijdens je Au Pair verblijf. Wij zullen je hierover graag adviseren. De ongevallenverzekering is al in de programmaprijs inbegrepen.

Aanvraagprocedure voor het Au Pair programma in China in 6 stappen

#Stap 1: Niet-bindende aanvraag

Met het online aanmeldingsformulier van PLUS Taalreizen registreer je je vrijblijvend voor het Au Pair programma in China.

#tap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk zodat potentiële gastgezinnen zoveel mogelijk te weten kunnen komen over jou, je hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Wij zullen je tips en suggesties geven om jouw aanvraag aantrekkelijker te maken. Wij zullen dan de aanvraag documenten controleren en, indien nodig, samen enkele aanpassingen maken. Om jouw ervaring in de kinderopvang en jouw niveau van het Engels beter te kunnen beoordelen, zullen wij een telefonisch gesprek afnemen. Zodra je aanvraag volledig is, sturen wij ze naar ons partnerkantoor die je aanvraag zal voorleggen aan verschillende gezinnen die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn vooraf zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: Plaatsing in het gastgezin

Als een gezin geïnteresseerd is in je profiel, sturen we je korte informatie over het gastgezin. Dan heb je de mogelijkheid om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen zich communicatieproblemen voordoen, maar over het algemeen is het belangrijk dat de "klik" aanwezig is tussen beide partijen. Je moet de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Uiteindelijk moet het verblijf voor jullie beiden positief zijn: jij moet een leuke tijd in het gezin hebben en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of ben jij niet zeker bent van een gezin, kan het zijn dat het niet altijd meteen lukt. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen: de ervaring die je tijdens de gesprekken opdoet, zal je helpen bij de volgende.

#Stap 4: De Au Pair Overeenkomst

Zodra beide partijen akkoord gaan en je met je gastgezin een overeenkomst hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, sturen we je een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden in de Au Pair overeenkomst vastgelegd en aan jou toegestuurd.

#Stap 5: Vraag een visum aan

Tijdig voor jouw vertrek sturen wij alle benodigde documenten en instructies om een F-visum aan te vragen. Je ontvangt ook de volledige reisdocumenten.

#Stap 6: Aankomst, Verzekering en Vlucht

De exacte aankomstdatum spreekt je rechtstreeks met het gastgezin af en indien gewenst, ontvang je van ons een vluchtofferte. Wij zullen je ook helpen om een goede ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je Au Pair verblijf in China. Je ontvangt een voordelig verzekeringsvoorstel zodra wij jouw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen (wij werken samen met de beste reisbureaus).