Informatie over hoe je Au Pair kunt worden

Een au pair verblijf is een leerrijke ervaring die culturele verandering met zich meebrengt: het gaat er niet alleen om voor de kinderen van je gastgezin te zorgen en het gezin te ondersteunen, maar ook om je aan een nieuwe levensstijl, een nieuwe taal en een nieuwe cultuur aan te passen. Au Pair in het buitenland zijn zal je in alle opzichten ten goede komen en deuren in je carrière openen.

Ben je geïnteresseerd? Bij PLUS Taalreizen staan we altijd aan je zijde om je te begeleiden en je te adviseren in het proces. Onze medewerkers zullen je bijstaan in alles wat je nodig hebt voor je vertrek naar je gastland: wij adviseren je bij de keuze van het land, informeren je over je verblijf en je leven als Au Pair en de dagelijkse routines van een gastgezin. Daarnaast ondersteunen wij je bij het samenstellen van jouw aanvraag documenten, het aanvragen van een visum, het voorbereiden van je reis naar het gastland en nog veel meer. Aangekomen op bestemming zullen we je niet aan je lot over laten: ter plaatse zul je opgevangen worden door het personeel van onze partnerorganisaties.

Wilt jij een internationale ervaring opdoen en alles jouw droombestemming te weten komen? Dan kun je als Au Pair een nieuwe cultuur van dichtbij meemaken, in het gezelschap van een gastgezin voor kinderen zorgen en een heleboel levenservaringen opdoen én een nieuwe taal leren


Je leven als Au Pair - een onvergetelijke ervaring

Tijdens je Au Pair verblijf zul je het gezinsleven intensief ervaren, je aanpassen aan de dagelijkse routines van de kinderen, je algemene talenkennis verbeteren en deel uitmaken van een andere cultuur. Voor de kinderen in het gezin word je een belangrijk persoon. Je maakt hun ontwikkeling mee, hun eerste tandje, hoe ze hun schoenen leren strikken, hoe ze moeten fietsen... en het mooiste moment: een knuffel en de eerste keer dat ze "ik hou van jou" zeggen.

Au pair - leuke verantwoordelijkheid

Au Pair zijn betekent veel dingen met de kinderen doen: samen spelen, koken of bakken, de kinderen naar school brengen of ze van de school ophalen. Soms betekent au pair zijn gewoon dat je dicht bij de kinderen bent en een oogje in het zeil houdt wanneer ze spelen of slapen. Tijdens je verblijf als au pair zul je licht huishoudelijk werk voor je gastgezin doen, zoals boodschappen doen of maaltijden bereiden. De taken als au pair variëren naar de behoeftes van het gastgezin, de leeftijd van de gastkinderen en het Au Pair programma dat je hebt gekozen.

Zo kan jouw dag als au pair eruit zien!

In de ochtend:
 •  de kinderen wakker maken
 •  ontbijt en broodjes klaarmaken voor de pauze
 •  de kinderen naar school of de crèche brengen
 •  verrichten van licht huishoudelijk werk zoals stofzuigen, strijken, de was, de hond uitlaten of de speelkamer van de kinderen opruimen.
In de middag:
 •  het ophalen van kinderen van school of kleuterschool
 •  de kinderen naar sportactiviteiten, muziekles of naar hun vrienden brengen
 •  Helpen met huiswerk
 •  samen knutselen, puzzelen, spelletjes doen, bakken, naar de speeltuin gaan of picknicken
In de avond:
 •  het avondeten voorbereiden
 •  verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan
 •  sluit de avond af met een film met je gastgezin of maak plannen met je nieuwe vrienden

Maak optimaal gebruik van je tijd door te doen wat jij het leukst vindt

Naast je Au Pair werk is er altijd voldoende tijd om vrienden en andere Au Pairs te ontmoeten, verschillende vrijetijdsactiviteiten te doen en het land en de cultuur te leren kennen. Hoe jij jouw vrije tijd doorbrengt, bepaal jij natuurlijk zelf: vakantie vieren in Hawaï, bungeejumpen in Nieuw-Zeeland, leren surfen in Australië, shoppen in Londen of hondensleeën in Noorwegen? Laat je in elk land inspireren door de plaatselijke gewoonten en tradities en haal het beste uit jouw tijd als Au Pair.


Au Pair leven in een gastgezin

Nog voor je je gastgezin persoonlijk ontmoet, kun je zeker zijn van één belangrijk gemeenschappelijk punt: net als jij zoekt je gastgezin contact met mensen uit een ander land en willen zij met de aanwezigheid van een Au Pair hun eigen leven inspireren en verrijken. De gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door het personeel van onze partnerorganisaties.

Leer je gastgezin kennen

Het gastgezin zal één tot twee maanden voor de jouw aanvang van het programma contact met je opnemen. Indien wij van ons partner bureau vernemen dat een familie contact met jou wilt opnemen, zullen wij contact met jou opnemen en je de contactgegevens van de familie verstrekken. Dit geeft je de gelegenheid om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail en hen te leren kennen. Als beide partijen het eens zijn over de plaatsing, staat niets in de weg van jouw avontuur in het buitenland.

Elke dag brengt iets nieuws: zodra je bij het gastgezin aankomt, word je opgenomen in hun dagelijkse routine, doordat je bijvoorbeeld op de kinderen past, licht huishoudelijk werk doet en een gewaardeerd lid van het gezin wordt. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de verwachtingen van het gezin, zullen er verschillende taken zijn. In ruil voor jouw steun krijgt je gratis accommodatie en maaltijden, en regelmatig zakgeld (voor vrijetijdsactiviteiten, uitstapjes, enz.).

Om je te helpen je snel te oriënteren, zal je gastgezin je tijdens de eerste dagen de routine met de kinderen en in het huis uitleggen. Het beste is om samen met je gastgezin een weekkalender op te stellen waarin alle belangrijke taken vermeld staan. Dit zal je helpen om je snel aan je nieuwe taken aan te passen. Indien nodig zal je gastgezin je uitleggen hoe je het openbaar vervoer moet gebruiken en je rijlessen geven als je gastouders willen dat je de kinderen van A naar B rijdt.

Je moet het gastgezin dat hun huis open stelt altijd met respect, vriendelijkheid en tolerantie behandelen. Voor een succesvol verblijf is het van groot belang dat je de situaties niet meteen beoordeelt aan de hand van de gedragspatronen die je tot nu toe hebt gekend. Doe mee aan een andere manier van leven en doe moeite om in het gezin te integreren. Als je je inzet om met alle leden van het gezin op een liefdevolle en vriendelijke manier om te gaan, zult je je snel aanpassen en een prachtige en leerzame tijd hebben.


Ervaring met kinderopvang

Om als au pair te werken, moet je ervaring met kinderen hebben. Dit is best breed: uiteindelijk telt alles wat met de praktische zorg voor kinderen te maken heeft. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je ervaring met kinderopvang kunt opdoen:

  • babysitten als privé oppas bij vrienden of kennissen
  • kinderopvang als privé oppas in de familie (broers, zussen, neven, nichten, nichten) - dit telt niet als "officiële" referentie, maar kan ook als extra ervaring worden toegevoegd in het sollicitatieformulier
  • werkervaring in kleuterscholen, kinderdagverblijven of met kinderverzorgsters, in verloskundigenpraktijken, in kinderziekenhuizen
  • kinderopvang in een gymnastiekzaal of in cafetaria's die deze dienst aanbieden
  • begeleiding van sportgroepen of kindervakantiekampen, evenals van kinderkampen
  • jeugd groepsleider, begeleiding van kinderen en jeugdgroepen in de kerk, werk in het jeugdcentrum of in organisaties
  • bijles

Het is handig om een advertentie voor babysitting te plaatsen of om een online profiel aan te maken op een van de vele babysitting websites waar families een babysitter zoeken. Op die manier doe je snel meer ervaring op, krijg je meer vertrouwen in de omgang met kinderen en bereid je je perfect voor op je Au Pair verblijf in het buitenland.

Is mijn profiel geschikt voor Au Pair schap? Doe zelf de controle

Als je besluit Au Pair bij PLUS Taalreizen te worden, dan investeer je in je levenservaring. Als je nog niet zeker weet of Au Pair worden iets voor jou is, doe dan de Au Pair zelftest! Zo kunnen jullie alle essentiële vereisten controleren en nagaan of jullie profiel geschikt is voor een au pair verblijf. Controleer de volgende punten:

 • Ervaring met kinderverzorging
 • Liefde en enthousiasme voor kinderen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Empathie
 • Aanpassingsvermogen en flexibiliteit
 • Vermogen om met moeilijke situaties om te gaan
 • Organisatorische vaardigheden
 • Bereidheid om je aan te passen aan een nieuwe omgeving
 • Nieuwsgierigheid naar andere culturen
 • Respect en tolerantie voor andere manieren van leven
 • Het accepteren dat je voor langere tijd weg zult zijn van je familie en vrienden

Au Pair eisen per bestemming

De vereisten voor het Au Pair schap zijn in de meeste landen over het algemeen dezelfde. Ter informatie hebben wij de vereisten voor de volgende landen samengevat: VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Engeland, Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen en Nieuw-Zeeland. Je vindt er ook de bijzonderheden voor elk land.

Vereisten voor je Au Pair verblijf die voor alle landen gelden

 • Een goed humeur, aanpassingsvermogen, tolerantie, empathie en een 'open mind'.
 • Ruime ervaring in kinder- en babyverzorging: je kunt jouw ervaring in de kinderverzorging aantonen met ten minste twee referenties die niet door familieleden zijn ingevuld. Wij sturen deze formulieren toe na ontvangst van jouw aanvraag. Alle referenties moeten in het Engels worden ingevuld. Als de persoon die de referenties geeft geen Engels spreekt, kun je de referenties vertalen in een nieuw document.
 • Rijbewijs: in het bezit zijn van een rijbewijs klasse B of bezig zijn met het behalen daarvan.
 • Getuigschrift van afsluiting van de schoolopleiding: diploma van het middelbaar onderwijs, toelatingsbewijs voor een technische hogeschool of een voltooide beroepsopleiding.
 • Taalvaardigheden: goede kennis van het Engels (niveau A of vergelijkbaar).
 • Gezondheidsverklaring: Er mogen geen gezondheidsbeperkingen zijn die je Au Pair activiteit zouden kunnen beïnvloeden. Een arts zal dit bevestigen met een certificaat.
 • Geldige Verklaring van goed gedrag
 • Niet-roker
 • Eerste hulp cursus
 • Leeftijd: 18-26 jaar
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
 • Ervaring in de kinderopvang: ten minste 200 uur ervaring met kinderopvang, bv. in particuliere crèches, kinderopvang stages, allerlei activiteiten in verband met recreatief werk met kinderen en jongeren, vakantieopvang in overheids- en kerkelijke instellingen. Je kunt jouw ervaring als kinderverzorger aantonen door ten minste twee referenties te verstrekken die niet door familieleden zijn ingevuld. Wij zullen je deze formulieren toesturen na ontvangst van jouw aanvraag. Alle referenties moeten in het Engels worden ingevuld. Als de persoon die de referenties geeft geen Engels spreekt, kunt u de referenties vertalen in een nieuw document.
 • EU Nationaliteit
 • Visum: Voor je Au Pair verblijf in de VS heb je een J-1 Exchange Visitor Visum nodig, afgekort J-1. Wij zullen u de nodige documenten bezorgen om het visum aan te vragen en je helpen bij het invullen ervan. Het J-1 visum is maximaal 12 maanden geldig, maar staat toe een derde maand in de VS te verblijven. Houd er rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na het geplande verblijf.
 • Verzekering: Het Au Pair programma in de VS vereist dat je tijdens je verblijf verzekerd bent. Daarom sluit onze Amerikaanse partnerorganisatie automatisch een verzekering af voor alle Au Pairs. Het verzekeringspakket met ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering is al in de programmaprijs inbegrepen.
 • Leeftijd: 18-29 jaar
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
  • Ervaring in de kinderopvang: ten minste 200 uur ervaring, bv. particulier babysitten, werkervaring in kinderdagverblijven, alle vrijetijdsactiviteiten met kinderen en jongeren, vakantieopvang in overheids- en kerkelijke instellingen.
  • Onderwijs: Er is geen speciale kwalificatie of opleiding vereist om de school af te maken.
 • Nederlands staatsburgerschap
 • Visum: Om als Au Pair in Canada te mogen werken moet je voor je vertrek online een Working Holiday visum aanvragen. Er moet op worden gelet dat de Canadese ambassade elk jaar slechts een beperkt aantal plaatsen toekent. Het is maximaal 12 maanden geldig en kan slechts één keer worden toegekend. Wij zullen je uitgebreid helpen bij het online aanvragen van het visum. Je moet ook in het bezit te zijn van een paspoort dat nog ten minste 6 maanden geldig is na afloop van jouw geplande verblijf.
 • Reisbudget: Personen die Canada binnenkomen met een Working Holiday Visum moeten bij aankomst aantonen dat zij over voldoende reisbudget (CAD 2.500) beschikken voor hun verblijf. Het bewijs kan een bankafschrift zijn (niet ouder dan 7 dagen op het moment van binnenkomst) of een creditcard die het bedrag dekt. Aangezien je als Au Pair in een gastgezin zult wonen, zul je het reisbudget zeker niet in die mate gebruiken. Bij binnenkomst wordt echter een begroting gevraagd om ervoor te zorgen dat de reizigers tijdens hun verblijf niet op kosten van de staat leven.
 • Verzekering: Je hebt ook een internationale ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering nodig voor de duur van het Au Pair verblijf. De verzekeringsdekking moet ook bij binnenkomst worden getoond. Tijdig voor je vertrek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte voor een verzekeringspakket.
 • Leeftijd: 18 - 30 jaar
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
  • Opleiding: Er is geen speciale opleiding of scholing vereist.
  • Nederlandse nationaliteit
 • Visum: Om als Au Pair in Nieuw-Zeeland te werken moet je in het bezit zijn van een Working Holiday visum. Dit visum is maximaal 12 maanden geldig en kan slechts één keer worden toegediend. Als je minder dan 12 maanden als Au Pair werkt, kun je de rest van de tijd je rugzak meenemen, werken en Nieuw-Zeeland op eigen houtje of met nieuwe vrienden het land verkennen. Wij zullen je helpen met de online visumaanvraag. Het is ook belangrijk dat je een paspoort bezit dat nog minstens 6 maanden geldig is na je geplande verblijf.
 • Reisbudget: Volgens de toelatingsvoorwaarden voor het Working Holiday visum moet je een reisbudget van NZD 4.200 hebben. Je kunt dit aantonen met een bankafschrift (niet ouder dan zeven dagen op het moment van binnenkomst) of een creditcard die dit bedrag dekt. Aangezien je als Au Pair kost en inwoning van je gastgezin krijgt, zul je dit budget waarschijnlijk niet voor reizen gebruiken. Het is echter bedoeld om ervoor te zorgen dat reizigers tijdens hun verblijf in Nieuw-Zeeland niet op kosten van de staat leven.
 • Verzekering: Je moet er ook aan denken om een internationale ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je Au Pair verblijf. Je moet de verzekeringsdekking tonen bij binnenkomst van het land. Wij sturen je tijdig voor vertrek een verzekeringsofferte (wij werken samen met de beste reisbureaus).
 • Leeftijd: 18 - 30 jaar
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
 • Visum: Om als Au Pair in Australië te kunnen werken moet je voor je vertrek online een Working Holiday visum aanvragen. Dit visum is maximaal 12 maanden geldig en kan slechts één keer  worden toegediend. In verband met de visumvoorschriften zul je in eerste instantie 6 maanden als Au Pair bij je gastgezin werken. Je hebt echter de mogelijkheid jouw Au Pair verblijf tot 6 maanden te verlengen. Afhankelijk van de overeenkomst met je Au Pair gastgezin kun je bij hen blijven of naar een ander gastgezin in een andere staat overstappen om meer van Australië te zien. Je kunt ook backpacken na je verblijf van 6 maanden en rondreizen in Australië. Je krijgt uitgebreide hulp bij het online visumaanvraag. Je moet ook in het bezit te zijn van een paspoort dat nog ten minste 6 maanden geldig is na afloop van je geplande verblijf.
 • Reisbudget: Personen die Australië binnenkomen met een Working Holiday Visum moeten bij aankomst aantonen dat zij over voldoende reisbudget (A$5.000) beschikken voor het verblijf. Het bewijs kan een bankafschrift zijn (niet ouder dan 7 dagen op het moment van binnenkomst) of een creditcard die het bedrag dekt. Aangezien je als Au Pair in een gastgezin zult wonen, zul je het reisbudget zeker niet in die mate gebruiken. Bij binnenkomst wordt echter een budget gevraagd om ervoor te zorgen dat reizigers tijdens hun verblijf niet op kosten van de Australische staat leven.
 • Verzekering: Je hebt ook een internationale ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering nodig voor de duur van het Au Pair verblijf. De verzekeringsdekking moet ook bij aankomst worden voorgelegd. Je ontvangt van ons tijdig voor vertrek een verzekeringsaanbod (wij werken samen met de beste reisbureaus).
 • Leeftijd: Engeland (18+), Ierland (18-30), Italië (18-30), Spanje (18-30), Frankrijk (18-30), Noorwegen (18-26)
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen
 • Onderwijs: geen specifieke kwalificatie of opleiding vereist van het afronden van school
 • EU-Nationaliteit
 • Talenkennis: beheersing van het Engels en/of kennis van de desbetreffende taal
 • Toegang: Een van de voordelen van een Au Pair verblijf in Europa is dat je geen visum nodig hebt en dus zonder problemen kunt reizen na je Au Pair verblijf. Het enige wat je nodig hebt is een identiteitsbewijs dat nog minstens twee maanden geldig is na het geplande verblijf.
 • Verzekering: Wij raden je aan een internationale ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je Au Pair verblijf in Europa. Wij sturen je een verzekeringsvoorstel dat is afgestemd op jouw reisbehoeften.
 • Leeftijd: 18 - 29 jaar
 • Geen rijbewijs nodig
 • Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen.
 • Opleiding: geen specifieke kwalificaties of opleiding vereist Geen getuigschrift van goed gedrag vereist
 • Geen EHBO-cursus vereist
 • Nederlands burgerschap
 • Visum: Voor je au pair verblijf in China heb je een cultureel visum nodig, het zogenaamde F visum. Wij zullen je de nodige documenten bezorgen om het visum aan te vragen en je helpen het in te vullen. Houd er rekening mee datje in het bezit moet zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je geplande verblijf.
 • Verzekering: Wij raden je aan een internationale ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je Au Pair verblijf. Wij zullen je hierover graag adviseren. De ongevallenverzekering is al in de programmaprijs inbegrepen.

Vragen die je moet stellen voordat je een aanvraag indient

Idealiter dien je tussen 6 en 10 maanden voor de gewenste vertrekdatum online via onze website een aanvraag in, maar wij accepteren ook aanvragen op kortere termijn.

Je moet een goed niveau van het Engels hebben. Als je naar een ander land reist waar een andere taal wordt gesproken, is het verstandig kennis te hebben van de plaatselijke taal.

Je moet ten minste 18 jaar oud zijn en mag niet ouder zijn dan 30 op het moment waarop u een visum aanvraagt. Het is echter wel mogelijk om je voor het programma aan te melden als je 17 jaar bent, als je al 18 bent op het moment van reizen. Afhankelijk van het programma varieert de maximumleeftijd.

In sommige landen hebben we ook mannelijke au pairs. Je maakt meer kans als je veel ervaring hebt met kinderverzorging, flexibel bent wat betreft de reisperiode, de leeftijd van de gastkinderen en de regio waar het gezin woont.

Als je nog vragen hebt, kun je hier terecht voor de FAQ over ons programma.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies over onze Au pair programma's?


Wij staan tot uw beschikking van maandag tot vrijdag van 9:30 tot 17:00 per telefoon of WhatsApp. Je kunt ons ook een e-mailen, wij helpen je graag met jouw reiswensen!

Neem hier contact met ons op!