Marlies' ervaring in Parijs

8 weken

Vorige week zondag ben ik teruggekomen van twee maanden taalcursus in Parijs. Twee fantastische maanden waarin ik zeker mijn Frans heb verbeterd, maar vooral ook ontzettend heb genoten van de prachtige stad en het ontmoeten van geweldige mensen uit alle hoeken van de wereld.

Parijs is een enorme stad, maar door de indeling in 'quartiers' voelt het toch kleinschalig en gezellig. Er is altijd, maar dan ook echt altijd, wat te doen. Natuurlijk kun je de vele musea, monumenten etc. bezoeken, maar ga vooral ook naar éénmalige/jaarlijkse evenementen, want die zul je als normale toerist niet snel bezoeken. Eén van de mooiste gebouwen die ik gezien heb, was het Palais du Luxembourg. Dit senaatsgebouw is normaal niet open voor publiek, maar tijdens de Journées Européennes du Patrimoine (een weekend in september) wel.

De talenschool waarop je terecht komt in Parijs ligt op een heel centrale locatie. Erg handig als uitvalsbasis voor activiteiten. Ook is het erg makkelijk om hier mensen te ontmoeten. De docenten op de talenschool houden behoorlijk in de gaten of er niemand alleen loopt, dus je wordt zo overal bij betrokken.

Ik wilde erg graag een tijdje in Parijs wonen en daarom heb ik ook voor deze stad gekozen. Wel twijfelde ik voor vertrek toch aardig of er wel veel (jonge) mensen op de school zouden zitten in de periode september-november. Het is natuurlijk geen hoogseizoen meer en volgens mij zijn bijvoorbeeld locaties in Spanje populairder voor een taalreis. Deze twijfels bleken echter nergens voor nodig. Al de eerste dag op de school heb ik mensen ontmoet en dit werden er in de loop van de tijd alleen maar meer. Enkele mensen blijven maar een week of twee weken, maar de meesten toch minstens een maand. Ik heb veel mensen dan ook echt behoorlijk goed leren kennen en ik kan nu zeggen dat ik vrienden heb verspreid over heel de wereld. Het is heel leuk om van elkaar te leren en elkaars ervaringen uit te wisselen.

Via dit berichtje wil ik iedereen aansporen om ook naar Parijs te gaan. Twijfel niet, je zult een geweldige tijd hebben :)