Verblijf tijdens uw taalreis

We willen dat je je comfortabel voelt voor en na je taalcursus en een plek hebt om thuis te voelen. Omdat iedereen anders is, bieden we een scala aan verschillende accommodatiemogelijkheden. In veel gevallen kunt u direct toepassen wat u hebt geleerd door samen te leven met moedertaalsprekers of andere internationale taalstudenten.

Als u zich tijdens uw taalvakantie minstens zo op uw gemak voelt als thuis, zult u zich sneller in de nieuwe omgeving kunnen integreren en dus gemakkelijker vooruitgang boeken. Lees meer over de verschillende accommodatiemogelijkheden die wij bieden. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van accommodatie per bestemming kan verschillen.

Accommodatie in één oogopslag

Appartement

Gedeeld appartement : delen van een appartement (en indien nodig de tweepersoonskamer)
keuken en badkamer worden gedeeld

Naar de appartementen >>

Studio Appartement (alleen in Malta/Málaga/Florence)

Privé: Eigen appartement
Eigen badkamer & kookgelegenheid

Naar de Studio Appartementen >>

Gastgezin

Leven met de lokale bevolking
Eigen of gedeelde kamer met maaltijden

Naar de gastgezinnen >>

Hotel/Gasthuis

Van self-catering tot volpension
Eigen badkamer in het hotel, gedeelde badkamer in het gastenverblijf

Naar de hotels/gastverblijven >>

College (alleen Engeland en de VS)

Studentgevoel: Wonen in een studenten- of studentenhuis
Eigen kamer, eigen of gedeelde badkamer, maaltijden te boeken

Naar de collegeverblijven >>

Residentie

Languages PLUS Community: alle studenten onder één dak
b.v. in een appartementencomplex of hotel

Naar de residenties >>


Appartement overzicht

 • Een- of tweepersoonskamer
 • Keuken en badkamer worden gedeeld
 • Self-catering
 • (in Malta ontbijt, halfpension & volpension bij te boeken)
 • Locatie: op het schoolterrein of max. 30 min. met openbaar vervoer

Appartement

Wij bieden in bijna alle cursuslocaties eigen appartementen aan, die u deelt met andere taalliefhebbers van over de hele wereld. Dit samenleven bevordert de communicatie in de vreemde taal, zelfs buiten de taallessen om. Het geeft u ook de mogelijkheid om uw vrije tijd op een gemakkelijke manier met andere studenten door te brengen.

Je deelt een volledig uitgeruste kitchenette en een badkamer met je huisgenoten, die ingericht zijn in de typische stijl van het land. U zult gedurende de hele cursus zelf uw maaltijden verzorgen. In de onmiddellijke omgeving van uw accommodatie vindt u mogelijkheden om te winkelen en kleine restaurants waar u uw maaltijden kunt gebruiken.

De appartementen bevinden zich in de directe omgeving van de taalschool of zelfs direct op de campus, zoals in Malta en Brighton. In sommige bestemmingen liggen de woonwijken echter wat verder van de school, dus je moet rekening houden met het betalen voor openbaar vervoer indien nodig.

In elk appartement heb je de keuze tussen een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer. Als je een tweepersoonskamer hebt geboekt, zullen we proberen een geschikte kamergenoot voor je te vinden. Beddengoed wordt voor u voorzien. Handdoeken dient u zelf mee te nemen. Op sommige locaties maken we onderscheid tussen standaard en comfort appartementen, afhankelijk van locatie, faciliteiten en schoonmaakservice:

Standaard Appartement

Deze appartementen zijn schoon en mooi ingericht. Precies goed voor een onafhankelijke maar prijsbewuste reiziger. Het meubilair is functioneel; keuken en badkamer zijn volledig uitgerust. Op sommige locaties kunt u ook ontbijt, halfpension of volpension boeken.

Comfort Appartement

Comfort-appartementen bieden u een hogere standaard wat betreft ligging, grootte, meubilair en uitrusting. Een regelmatige schoonmaakdienst, meestal twee keer per week, is bij de prijs inbegrepen. Op sommige locaties kunt u ook ontbijt, halfpension of volpension boeken.


Studio Appartement Overzicht

 • één- of tweepersoonskamer
 • eigen keukentje en badkamer
 • self-catering
 • (maaltijden kunnen in Malta worden geboekt)
 • locatie: direct op de campus of max. 30 min. met openbaar vervoer

Studio Appartement

U bent op zoek naar een accommodatie die u voldoende privacy biedt? Dan hebben wij het juiste aanbod voor u! In tegenstelling tot een gewoon appartement, deelt u de studio niet met andere cursisten. U heeft een grote woon/slaapkamer, een eigen badkamer en kookgelegenheid helemaal voor uzelf.

Studio's zijn daarom bijzonder geschikt voor mensen die gesteld zijn op hun privacy. U kunt een studio boeken als tweepersoons- of eenpersoonskamer. Een tweepersoonskamer kan alleen bezet worden door twee personen die samen reizen (dus samen met een vriend(in) of partner). Ontbijt, halfpension of volpension is op sommige bestemmingen beschikbaar tegen een kleine toeslag.

Studio-appartementen zijn beschikbaar in Malta, Málaga en Florence.


Gastgezin Overzicht

 • Één- of tweepersoonskamer
 • Ontbijt, halfpension of volpension
 • Ligging: meestal ca. 15 min. te voet/met openbaar vervoer, soms tot 1 uur (bijv. Canada, VS)

Gastgezin

Het verblijf in een gastgezin vereist een zekere mate van aanpassingsvermogen, maar het geeft u de beste gelegenheid om wat u geleerd hebt onmiddellijk toe te passen. Zo kunt u bijvoorbeeld 's ochtends bij het ontbijt of 's avonds na de taalcursus het geleerde verder toepassen en uw taalkennis versterken door met uw gastgezin te praten. Tegelijkertijd krijgt u een bijzonder inzicht in de levensstijl, tradities en cultuur van uw gastland en in de gewoonten van zijn inwoners.

Een hele reeks gastgezinnen, met of zonder kinderen, maar ook eenpersoonshuishoudens staan ter beschikking van onze taalstudenten. In de regel verblijft u in een- of tweepersoonskamers. Maaltijden zijn afhankelijk van uw boeking of het gastgezin, voor studenten is volpension meestal inbegrepen. Echter, ontbijt of halfpension is ook mogelijk.

PLUS Taalreizen selecteert de gastgezinnen zeer zorgvuldig. Soms liggen de woonwijken waar onze gastgezinnen wonen wat verder weg van het centrum of de school, waardoor je misschien rekening moet houden met extra kosten voor het openbaar vervoer. De school is echter gemakkelijk te bereiken met de bus of de tram.


Hotel/Gasthuis Overzicht

 • Een- of tweepersoonskamer
 • Boek op basis van self-catering of catering
 • Eigen badkamer (hotel) of gedeelde badkamer ( gasthuis)
 • Locatie varieert per plaats

Hotel & Gasthuis

Als je waarde hecht aan je privacy en graag wat tijd voor jezelf hebt na de les, kunnen we accommodatie voor je regelen in een hotel, aparthotel of guesthouse. De accommodaties liggen op een goede locatie - afhankelijk van de cursuslocatie meestal dicht bij het stadscentrum, het strand en/of onze taalschool.

U kunt kiezen uit verschillende categorieën in onze hotels. Er zijn één- en tweepersoonskamers beschikbaar in alle cursuslocaties, de inrichting varieert afhankelijk van de accommodatie en de kamerkeuze. Een tweepersoonskamer in een hotel of pension kan alleen geboekt worden door 2 personen die samen reizen. In de meeste gevallen kunt u ook verschillende maaltijdpakketten boeken, van ontbijt tot volpension.

Pensions zijn goedkoper dan hotels, maar minder comfortabel en de badkamer wordt meestal gedeeld met andere gasten. Niet alle pensions staan toe dat u maaltijden boekt als u dat wenst. Vraag ons naar de bestemming van uw keuze.


College overzicht

 • Eénpersoonskamer met bureau
 • Volpension bij te boeken
 • Koelkast beschikbaar
 • Gedeelde of privé badkamer (afhankelijk van locatie)

Accommodatie op college

Exclusief voor onze taalreizen voor studenten, bieden wij accommodatie in een college. Met dit type accommodatie krijgen studenten de kans om te proeven van het echte studentenleven en het dagelijkse schoolleven op de campus te ervaren. De studenten wonen op de campus, volgen er hun taalcursus en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de hogeschool. Dit type accommodatie is de juiste keuze voor wie wil leven en leren zoals de plaatselijke bevolking. Bovendien wonen de studenten samen met andere taalstudenten, zodat het gemakkelijk is om eerste contacten te leggen en de geleerde taal direct te gebruiken. College accommodatie is beschikbaar in onze taalscholen in Engeland en de VS - d.w.z. in Brighton, Londen, Boston, Los Angeles en New York.


Residentie overzicht

 • Type accommodatie varieert, maar alle studenten in hetzelfde gebouw
 • Één- tot tweepersoonskamers
 • Eigen of gedeelde badkamer
 • Verschillende soorten catering
 • Locatie: op schoolterrein of max. 30 min. met openbaar vervoer

Residentie

Op sommige cursuslocaties bieden wij de accommodatiemogelijkheid van de "Residence" aan. Dit kan bijvoorbeeld een appartementencomplex zijn, een hotel of hostel waar alle taalcursusdeelnemers samen worden ondergebracht. Het type accommodatie varieert afhankelijk van de bestemming. Vraag ons gewoon welke mogelijkheden er zijn op de door u gewenste bestemming.

Het feit dat de taalstudenten onder één dak wonen en verblijven creëert een leuke gemeenschap en een slaapzaalachtige sfeer.

In veel gevallen bevindt de residentie zich op loopafstand van de klaslokalen of zelfs direct op het schoolterrein. Op sommige bestemmingen moet je echter rekening houden met een pendeltijd van 20-30 minuten naar de school.

Afhankelijk van de bestemming kun je ook kiezen tussen standaard- en comfortaccommodatie, en tussen een- en tweepersoonskamers. Op verzoek kan ontbijt, halfpension of volpension worden geboekt. Bovendien kunt u gebruik maken van de faciliteiten die in de betreffende residentie beschikbaar zijn, zoals zwembad, wasserette, internettoegang, enz.U wilt boeken? Of weet u nog niet zeker welke accommodatie de juiste is?
Wij helpen u en beantwoorden al uw vragen!