Jouw Au Pair verblijf - Spanje is genieten van het leven

Geniet van een lange siësta in de namiddag en eet pas om 21.30 uur: in het zonnige Spanje lopen de klokken anders en vooral langzamer. Er wordt veel tijd besteed aan gezelligheid onder het genot van goede tapas en wijn. Naast de bijzondere dagelijkse routine valt er als Au Pair in Spanje nog veel meer te ontdekken.

Leeftijd

ten minste 18-35 jaar zijn, alleenstaand, geen kinderen
(aanmelden mogelijk vanaf 17 jaar)

Verblijfsduur

6 - 12 maanden

Aanmelding

Het hele jaar door

uiterlijk 3 maanden voor vertrek

Werktijden

15 - 40 uur per week

Nieuwe ervaringen als Au Pair - Spanje wacht op je!

Wat betekent het om au pair in Spanje te zijn? Als nieuw lid van jouw gastgezin zul je vooral voor de kinderen zorgen. Samen paella koken, met poppen spelen of je gastzus flamenco zien dansen - dit alles maakt deel uit van je dagelijkse leven als Au Pair in Spanje.

Om ervoor te zorgen dat je in Spanje zonder zorgen als au pair kunt werken, staan wij bij PLUS Taalreizen en onze partnerorganisatie in het buitenland als betrouwbare begeleiders aan je zijde!

Onze Au Pair programma's in één oogopslag

Au Pair

Het Au Pair programma in Spanje bestaat uit voltijdse kinderopvang.

Demi Pair

Vijf dagen per week, ga je 's morgens naar een taalcursus. In de namiddag zal je de klassieke au pair taken op je nemen.

Au Pair Plus

Fulltime kinderopvang, maar je werkt iets meer dan een normale au pair en je verdient iets meer zakgeld.

Teach and Play

In dit programma help je het gezin met de kinderverzorging en moet je tegelijkertijd enkele taallessen geven.

Language Assistent

Ondersteun een gezin in Spanje bij het leren van Duits of Engels.

Om ervoor te zorgen dat je de Au Pair ervaring in Spanje zonder zorgen kunt beleven, staan wij bij PLUS Taalreizen en onze partnerorganisatie op je bestemming als betrouwbare begeleiders aan je zijde. Wij ondersteunen je bij je sollicitatie en informeren je uitgebreid over het land en de bevolking. Onze partnerorganisatie zal op locatie voor je zorgen: ze zijn je contactpersoon voor alle vragen en problemen, brengen je in contact met andere Au Pairs in je regio en adviseren je bij de keuze van de taalcursussen. Aan het einde van je Au Pair verblijf in Spanje ontvang je een certificaat van deelname.

Belangrijke details

  • Leeftijdscategorie: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden
  • Zakgeld: €0 - €100 per week
  • Werktijden: 15-40 uur
  • Aanvraagtermijn: uiterlijk 3 maanden voor de gewenste aanvangsdatum van het programma
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk (beste kansen op plaatsing tijdens de schoolperiode: gedurende 10 maanden vanaf augustus/september of 6 maanden vanaf januari/februari/maart/april)

Au pair: Spanje is levendig en relaxed tegelijk!

"Mi casa es tu casa" - als au pair in Spanje zul je snel merken dat dit niet zomaar een uitdrukking is. Voordat je aan je verblijf van zes tot twaalf maanden begint, kun je uitgebreid kennismaken met je nieuwe tijdelijke familie. Je krijgt contact via Skype, dus je kent elkaar al een beetje als je aankomt. Als je besluit au pair in Spanje te worden, heb je een bijzonder voordeel: een korter verblijf van twee tot drie maanden in de zomer is ook mogelijk. Je nieuwe huis zal in de omgeving van Madrid of in de kuststreken liggen.

Je kunt je vrije tijd gebruiken om andere delen van het prachtige land te verkennen met je nieuwe vrienden of om je Spaans te verbeteren met een taalcursus. Of je nu gezellige avonden in een gezellige tapasbar wilt doorbrengen of aan het volledige culturele programma wilt deelnemen - met PLUS Taalreizen ontdek je als au pair Spanje van zijn mooiste kant! ¡Hasta pronto!

Onze selectie van Au Pair programma's in Spanje

Au Pair

Als au pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen. Onze programma's verschillen afhankelijk van waar je woont: het aantal werkuren, de duur van het verblijf, de hoeveelheid zakgeld en ook de eisen die aan je persoonlijke vaardigheden worden gesteld, hangen af van het gastland.

Demi Pair

Vijf dagen per week, ga je 's morgens naar een taalcursus. In de namiddag zal je de klassieke au pair taken op je nemen. In overleg met je gastgezin kun je ook eerst de taalcursus volgen en daarna als au pair in het gezin werken. Je kunt ook alleen de eerste weken aan de taalcursus deelnemen en daarna voltijds als au pair werken.

Au Pair Plus

Met het Au Pair Plus Programma kun je je nog intensiever in het leven en de dagelijkse routine van je gastgezin onderdompelen. De langere werktijden worden natuurlijk beloond met beter zakgeld.

Teach and Play

Je ondersteunt het gezin bij de verzorging van de kinderen en geeft tegelijkertijd wat bijles in het Engels, Frans of Duits. Huishoudelijk werk hoort niet bij je werk. Je bent uitsluitend verantwoordelijk voor de kinderen en je zult minder werken dan in het normale Au Pair programma.

Language Assistent

Het taalassistent programma is een cultureel uitwisselingsprogramma waarbij je ongeveer 15 uur per week een gezin in Spanje ondersteunt bij het leren van een vreemde taal (Duits, Engels). Je woont gratis bij de familie en maakt kennis met hun dagelijks leven en manier van leven.

Kenmerken

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6-12 maanden25-30 uur per week€70
Demi Pair18-30 jaar6-12 maanden15-20 uur per week€50
Au Pair Plus18-30 jaar6-12 maanden30-40 uur per week€85 tot €100
Teach and Play18-30 jaar6-12 maanden15-20 uur per week€50
Language Assistent18-30 jaar3-12 maanden15-20 uur per week€0 tot €50

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au Pair Spanje aanvraagprocedure in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende aanvraag

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het au pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als u aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij u per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die u moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om u te leren kennen; uw hobby's, interesses en ervaring met kinderopvang. U krijgt vooraf advies en suggesties over hoe u uw documenten op een aantrekkelijke manier kunt vormgeven. Vervolgens controleren wij uw aanvraag documenten en brengen wij zo nodig samen de nodige aanvullingen aan. Zodra uw aanvraag volledig is, sturen wij deze naar ons partnerkantoor. Zij zullen jullie documenten aan verschillende gezinnen voorleggen die een au pair willen ontvangen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig gecontroleerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen we je informatie over het gastgezin. Het is op dit punt dat u de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Vooral een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de chemie tussen beide partijen goed is". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: u moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij uw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere au pairs kunnen kiezen of je over één gezin twijfelt, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die u opdoet met de gesprekken zal u ten goede komen.

#Stap 4: Au pair contract

Zodra beide partijen tevreden zijn en je met je gastgezin een overeenkomst hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, sturen we je een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden in de au pair overeenkomst opgeschreven en aan jou toegestuurd.

#Stap 5: Reis, verzekering en vlucht

De precieze datum van uw aankomst spreekt u rechtstreeks met uw gastgezin af en indien u dat wenst, ontvangt u van ons een vluchtaanbod. Wij helpen je ook met het afsluiten van een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering voor je au pair verblijf in Spanje (wij werken samen met de beste reisbureaus). Zodra wij uw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen, ontvangt u een offerte voor een verzekeringspakket dat op uw verblijf is afgestemd.

Prijzen van Au Pair Programma's in Spanje

Werken als Au Pair in Spanje zal een unieke en leuke ervaring zijn. Maak optimaal gebruik van jouw tijd in Spanje om een cursus Spaans te volgen, een ontspannen levensstijl te leiden, te reizen en een rijke en sociale cultuur in je op te nemen. Hieronder kun je het Au Pair programma in Spanje kiezen dat het beste bij jouw vaardigheden past.

ProgrammaPrijzen
Au Pair€530
Semi Pair€530
Au Pair Plus€530
Leren en spelen€550
  • Aanvraagtermijn: Wij raden aan 6 maanden voor de gewenste aanvang van het programma een aanvraag in te dienen (aanmelding op korte termijn is mogelijk op verzoek).
  • Vertrekdata: Het hele jaar mogelijk.

Prijzen van de taalcursussen

Een compleet Au Pair verblijf in Spanje kan aangevuld worden met een taalcursus. De taalcursus voor het Semi Pair programma in Spanje bestaat uit 10 lessen per week en vindt plaats in Barcelona, Madrid of Malaga. De cursus kan elke week op een maandag beginnen en jij kiest zelf de tijdsduur van de cursus.

Verblijfsduur4 weken+ één week
Prijs€460€100

Inbegrepen in de prijs van het programma:

Adviezen voor jouw Au Pair verblijf Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten Plaatsing in een geselecteerd gastgezin Contactpersoon en ondersteuner op locatie
Gratis verblijf in eigen kamer inclusief maaltijden Wekelijks zakgeld

PLUS Taalreizen certificaat van deelname en certificaat van de taalschool na de succesvolle afronding van de taalcursus

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

X Vlucht (vluchtofferte op aanvraag, wij werken met de beste reisbureaus).

X Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (verzekeringspakket aangeboden door PLUS Taalreizen).

X Kosten van de taalcursussen

Aanvraagformulier

Vertrekdata: Je kunt je op elk moment voor een au pair verblijf in Spanje aanmelden, aangezien een programma het hele jaar door kan beginnen. Je moet jouw korte sollicitatie ongeveer 3 tot 8 maanden voor de gewenste startdatum van het programma indienen.

Vul zorgvuldig jouw persoonlijk profiel in en klik op de knop [Nu verzenden]. Wij nemen contact met je op zodra wij jouw online sollicitatie hebben ontvangen.

Let ook op onze inschrijvingseisen:

✔ Leeftijd: 18 jaar en ouder

✔ Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen

✔ EU-nationaliteit

✔ Niet-roker

✔ Binnenkomst: Een voordeel van au pair zijn in Europa is dat je geen visum nodig hebt en dus ook na je au pair verblijf zonder problemen kunt reizen. Het enige wat u nodig hebt om het land binnen te komen, is een identiteitskaart die nog minstens twee maanden na uw geplande verblijf geldig is.

✔ Verzekering: Wij raden je aan een ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je au pair verblijf. Wij sturen u een niet-bindend aanbod voor een verzekeringspakket.