VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

Jouw Au Pair verblijf - Spanje is genieten van het leven

Geniet van een lange siësta in de namiddag en eet pas om 21.30 uur: in het zonnige Spanje lopen de klokken anders en vooral langzamer. Er wordt veel tijd besteed aan gezelligheid onder het genot van goede tapas en wijn. Naast de bijzondere dagelijkse routine valt er als Au Pair in Spanje nog veel meer te ontdekken.

Wat betekent het om au pair in Spanje te zijn? Als nieuw lid van jouw gastgezin zul je vooral voor de kinderen zorgen. Samen paella koken, met poppen spelen of je gastzus flamenco zien dansen - dit alles maakt deel uit van je dagelijkse leven als Au Pair in Spanje. Om ervoor te zorgen dat je de Au Pair ervaring in Spanje zonder zorgen kunt beleven, staan wij bij PLUS Taalreizen en onze partnerorganisatie op je bestemming als betrouwbare begeleiders aan je zijde. Wij ondersteunen je bij je sollicitatie en informeren je uitgebreid over het land en de bevolking. Onze partnerorganisatie zal op locatie voor je zorgen: ze zijn je contactpersoon voor alle vragen en problemen, brengen je in contact met andere Au Pairs in je regio en adviseren je bij de keuze van de taalcursussen. Aan het einde van je Au Pair verblijf in Spanje ontvang je een certificaat van deelname.

 

Belangrijke details

  • Leeftijdscategorie: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden
  • Zakgeld: €0 - €100 per week
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk
  • Werktijden: 15 - 40 uur per week
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan een aanvraag in te dienen 3 maanden voor het begin van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk op verzoek).

Wat voor Au Pair programma's bieden wij aan in Spanje?

Het Au Pair programma in Spanje bestaat uit voltijdse kinderopvang.

's Ochtends krijg je Spaanse les op een talenschool en 's middags ben je bij de kinderen van je gastgezin. Vooral in de eerste weken raden wij het aan jouw Spaanse taalvaardigheden te verbeteren met een taalcursus, zodat je de taal beter leert kennen je je sneller thuis voelt in Spanje.

Na afloop van je taalcursus kun je als au pair bij je gastgezin blijven wonen en werken.

Het Au Pair Plus programma bestaat uit fulltime kinderopvang, maar je werkt wel een paar uur meer dan een normale Au Pair. En je zult ook meer zakgeld verdienen.

Je ondersteunt het gezin met de zorg voor de kinderen en tegelijkertijd geef je enkele privé-lessen Engels, Frans of Duits.

Huishoudelijk werk behoort niet tot je taken. Je bent enkel verantwoordelijk voor de kinderen.

Au pair: Spanje is levendig en relaxed tegelijk!

"Mi casa es tu casa" - als Au Pair in Spanje zul je snel merken dat dit niet zomaar een gezegde is. Voordat je aan je verblijf van zes tot twaalf maanden begint, krijg je de gelegenheid om je nieuwe gastgezin te leren kennen. Je komt met elkaar in contact via Skype, dus u bent al enigszins bekend met elkaar wanneer je aankomt. Als je besluit Au Pair in Spanje te worden, heb je een bijzonder voordeel: een korter verblijf van twee tot drie maanden in de zomer is hier ook mogelijk. Jouw nieuwe huis zal in de omgeving van Madrid of in de kuststreken liggen.

Je kunt jouw vrije tijd gebruiken om andere delen van het fascinerende land te verkennen met jouw nieuwe vrienden of om jouw Spaans te verbeteren met een taalcursus. Of je nu gezellige avonden wilt doorbrengen in een gezellige tapasbar of wilt deelnemen aan het volledige culturele programma, met PLUS Taalreizen zul je als Au Pair Spanje van zijn mooiste kant ontdekken. ¡Hasta pronto!

 


Onze selectie van Au Pair programma's in Spanje

Spanje is één van de mooiste bestemmingen voor een Au Pair ervaring! Hieronder vind je de verschillende programma's met hun kenmerken. Kies het programma dat het best bij jouw profiel en voorkeuren past.

 

 

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6 - 12 maanden25-30 uur per week€70 per week
Semi Pair18-30 jaar6 - 12 maanden15-20 uur per week€50 per week
Au Pair Plus18-30 jaar6 - 12 maanden30-40 uur per week€85 - €100 per week
Leren en spelen18-30 jaar6 - 12 maanden20 uur per week€50 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

 

Au Pair Spanje aanvraagprocedure in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende aanvraag

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het au pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als u aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij u per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die u moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om u te leren kennen; uw hobby's, interesses en ervaring met kinderopvang. U krijgt vooraf advies en suggesties over hoe u uw documenten op een aantrekkelijke manier kunt vormgeven. Vervolgens controleren wij uw aanvraag documenten en brengen wij zo nodig samen de nodige aanvullingen aan. Zodra uw aanvraag volledig is, sturen wij deze naar ons partnerkantoor. Zij zullen jullie documenten aan verschillende gezinnen voorleggen die een au pair willen ontvangen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig gecontroleerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen we je informatie over het gastgezin. Het is op dit punt dat u de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Vooral een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de chemie tussen beide partijen goed is". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: u moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij uw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere au pairs kunnen kiezen of je over één gezin twijfelt, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die u opdoet met de gesprekken zal u ten goede komen.

#Stap 4: Au pair contract

Zodra beide partijen tevreden zijn en je met je gastgezin een overeenkomst hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, sturen we je een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden in de au pair overeenkomst opgeschreven en aan jou toegestuurd.

#Stap 5: Reis, verzekering en vlucht

De precieze datum van uw aankomst spreekt u rechtstreeks met uw gastgezin af en indien u dat wenst, ontvangt u van ons een vluchtaanbod. Wij helpen je ook met het afsluiten van een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering voor je au pair verblijf in Spanje (wij werken samen met de beste reisbureaus). Zodra wij uw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen, ontvangt u een offerte voor een verzekeringspakket dat op uw verblijf is afgestemd.


Prijzen van Au Pair Programma's in Spanje

Werken als Au Pair in Spanje zal een unieke en leuke ervaring zijn. Maak optimaal gebruik van jouw tijd in Spanje om een cursus Spaans te volgen, een ontspannen levensstijl te leiden, te reizen en een rijke en sociale cultuur in je op te nemen. Hieronder kun je het Au Pair programma in Spanje kiezen dat het beste bij jouw vaardigheden past.

 

ProgrammaPrijzen
Au Pair€330
Semi Pair€330
Au Pair Plus€330
Leren en spelen€450
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan een aanvraag in te dienen 3 maanden voor de gewenste aanvang van het programma (aanmelding op korte termijn is mogelijk op verzoek).
  • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk

Prijzen van de taalcursussen

Een compleet Au Pair verblijf in Spanje kan aangevuld worden met een taalcursus. De taalcursus voor het Semi Pair programma in Spanje bestaat uit 10 lessen per week en vindt plaats in Barcelona, Madrid of Malaga. De cursus kan elke week op een maandag beginnen en jij kiest zelf de tijdsduur van de cursus.

 

Verblijfsduur4 weken+ één week
Prijs€460 €100

Inbegrepen in de prijs van het programma:

Adviezen voor jouw Au Pair verblijf

Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten

Plaatsing in een geselecteerd gastgezin

Contactpersoon en ondersteuner op locatie

Gratis verblijf in eigen kamer inclusief maaltijden

Wekelijks zakgeld

PLUS Taalreizen certificaat van deelname en certificaat van de taalschool na de succesvolle afronding van de taalcursus

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

Vlucht (vluchtofferte op aanvraag, wij werken met de beste reisbureaus).

Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (verzekeringspakket aangeboden door PLUS Taalreizen).

Kosten van de taalcursussen