10 Engelse podcasts om je engels te verbeteren!

Bij het leren van een taal is naast spreken één ding belangrijk: luisteren. Ook al begrijp je in het begin niet altijd alles, je onderbewustzijn is aan het leren. Podcasts zijn hier perfect voor! Je kunt ze in je dagelijks leven integreren, bijvoorbeeld tijdens het koken, voor het slapen of in de sportschool! Als je niet weet welke podcasts je moet luisteren om Engels te leren, zijn hier een paar suggesties:

1. The Daily

Als je altijd op de hoogte wilt zijn, is deze podcast perfect voor jou - The Daily is de nieuwspodcast van de New York Times. Vijf keer per week behandelt journalist Michael Barbaro in ongeveer 20 minuten een actueel onderwerp. Het gaat niet altijd alleen over het nieuws in de VS, ook wereldwijde gebeurtenissen komen vaak aan bod.

2. Luke’s English Podcast

Luke is waarschijnlijk één van de coolste leraren Engels in Londen, want naast stand-up comedy, doet hij ook zijn eigen podcast. Met veel plezier leert hij je in zijn podcast belangrijke Engelse vaardigheden zoals uitspraak, onderwerpspecifieke woordenschat, spreektaal en soms gewoon grappige verhalen. Je moet zeker eens naar Luke's podcast kijken als je vermaak en studeren wilt combineren.

3. Love and Radio

Deze podcast heeft meestal de vorm van een interview waarin je boeiende verhalen hoort van mensen die over hun leven of een bepaald onderwerp praten. Ze proberen je niets te leren, maar je kunt je eigen mening vormen. Interessante persoonlijkheden komen aan het licht die op het eerste gezicht vaak heel verschillend lijken.

4. No Such Thing As A Fish

De naam is misschien niet logisch - maar de inhoud van deze podcast wel. Elke week presenteren verschillende gastheren hun favoriete weetje van de week. Dus als je jezelf wilt onderwijzen in de categorie "nutteloze kennis", dan is deze podcast iets voor jou. De naam kwam trouwens uit aflevering 3: Daarin vertelde een bioloog dat er niet zoiets bestaat als een vis, omdat alle zeedieren zo verschillend zijn. Sindsdien begint elke aflevering met "Er bestaat niet zoiets als...". ("Er is geen...").

5. 6 Minute English

Zoals de naam al zegt, leer je 6 minuten Engels per aflevering. Het gaat over alledaagse situaties, waarbij je nuttige woordenschat krijgt voor verschillende situaties in het dagelijks leven. Je hoeft er maar 6 minuten over te doen, waarin je je woordenschat en algemene kennis enorm zult vergroten.

6. Crime Junkie

Alle "misdaadjunkies" zijn hier welkom! Als je een fan bent van echte misdaad, moet je nu goed opletten. Ashley Flowers vertelt eens per week over misdaden die ze door de week heeft ontdekt en die ze maar niet uit haar hoofd kan krijgen. Ze vertelt op een super spannende manier en het is altijd goed te volgen. Van vermiste personen tot mysterieuze moorden tot seriemoordenaars, het is er allemaal.

7. The Bugle

Iedereen die behoefte heeft aan een beetje lachen zou naar deze podcast moeten luisteren! De komieken John Oliver en Andy Zaltzman becommentariëren op een grappige manier het actuele nieuws van deze wereld - ongeacht of de onderwerpen belangrijk of totaal zinloos zijn.

8. SuperSoul Conversation

Amerikaans icoon Opreah Winfrey heeft al een tijdje haar eigen podcast! Ze spreekt over de zin van het leven met inspirerende verhalen en wil haar luisteraars aan het denken zetten. Ze praat met beroemde gasten over hun leven, inspirerende momenten, geluk en vele andere onderwerpen.

9. Happy English Podcast

Om te beginnen te klinken als een moedertaalspreker, luister naar deze podcast Engels. Het leert je vloeiend Engels spreken. Het gaat over onderwerpen als spreektaal, correct woordgebruik en tijden. De korte afleveringen zijn perfect voor tussendoor!

10. This American Life

Het Amerikaanse radiostation wordt ook uitgegeven als podcast. Met elke week een ander onderwerp, vertellen de presentatoren over emotionele momenten, grappige verhalen, inspirerende gedachten en verrassende wendingen. Het is net als naar een film kijken - alleen luister je er naar als een podcast.

Dit zijn enkele nuttige tips die we je kunnen geven voor het luisteren naar podcasts:

  • Als je een beginner bent, is het raadzaam om te beginnen met het leren van podcasts, zoals nummer 2, 5 of 9. Op die manier krijg je een gevoel voor de taal.
  • Moedertaalsprekers kunnen vaak erg snel praten, wat het moeilijker maakt om te begrijpen. Je kunt de podcasts vaak op een langzamere snelheid zetten om ze beter te kunnen volgen.
  • Het zou een goed idee zijn, vooral in het begin, om je te concentreren op de podcasts en niets anders te doen. Als je geen tijd hebt, is het beter om af en toe naar een podcast te luisteren in plaats van helemaal niet te luisteren - omdat je onderbewustzijn met je mee leert.
  • Als je al veel begrijpt, maar nog steeds problemen hebt met bepaalde woordenschat, stop dan met de podcasts en zoek de woorden op. Het beste is om ze op te schrijven, zodat je ze later nog eens kunt bekijken en internaliseren.

Veel luister- en leerplezier!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!