15 reismythes ontkracht

Iedereen die heeft gereisd, overwogen te reizen of zelfs hardop over een aanstaande reis heeft gesproken, zal ten minste één van de vele misvattingen hebben gehoord die in het tijdperk van reizen en toerisme zijn ontstaan. Van de algemene mythe dat mobiele telefoons vliegtuigen doen neerstorten tot de perfecte tijd om de beste koopjes op vliegtickets te krijgen, hebben wij een lijst samengesteld van de 15 grootste reismythes en waarom ze keer op keer zijn ontkracht!

1. Een jetlag wordt veroorzaakt door een gebrek aan slaap en kan worden voorkomen door slaappillen in te nemen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt een jetlag niet veroorzaakt door een gebrek aan slaap of de minder luxueuze omheining van het vliegtuig, maar door de fysieke schok voor het circadiane ritme van ons lichaam als we door verschillende tijdzones reizen. Het circadiane ritme, beter bekend als onze interne klokken, regelt onze slaap- en eetpatronen en wordt voornamelijk bepaald door externe omgevingsfactoren zoals de licht-donkercyclus van dag en nacht. Hoewel slaappillen je kunnen helpen wat rust te krijgen in het vliegtuig, zullen ze de symptomen van een jetlag niet verlichten en kunnen ze soms zelfs je herstel vertragen. De beste manier om over een jet-lag heen te komen is om zo snel mogelijk in de routine van de lokale bevolking te komen.

2. Vliegtickets maanden van tevoren boeken garandeert goedkopere tarieven

Luchtvaartmaatschappijen werken hun speciale aanbiedingen voortdurend bij, maar geven deze pakketaanbiedingen pas ongeveer 2-3 maanden voor de vluchtdatum vrij. Dit sluit het algemene adagium uit dat de beste tijd om een vlucht te boeken 6-12 maanden van tevoren is, waardoor je heel goed veel meer zou kunnen betalen voor een ticket dan wanneer je net iets langer had gewacht met boeken.

3. Last minute vliegtickets zijn de goedkoopste tarieven

Vaak wordt gedacht dat luchtvaartmaatschappijen proberen lege stoelen op te vullen en daarom de stoelen voor een appel en een ei weggeven. In werkelijkheid verhogen luchtvaartmaatschappijen de prijzen, vooral als de vlucht in het hoogseizoen valt of naar een populaire bestemming gaat. De beste tijd om een vliegticket te boeken is idealiter 6-8 weken voor vertrek.

4. Toeristen zijn een gemakkelijk doelwit voor zakkenrollers en ander klein tuig

Geloof het of niet, lokale criminelen of opportunistische rebellen wachten niet op de volgende toerist om als doelwit te nemen. In sommige grotere steden komen meer incidenten voor, maar die zijn zelden alleen op toeristen gericht. Hoewel toeristen gemakkelijk worden opgemerkt, kunnen deze gevallen van zakkenrollerij en kleine criminaliteit worden voorkomen door oplettend te blijven en niet te pronken met dure bezittingen. In alle eerlijkheid zijn criminelen meestal op zoek naar de gemakkelijkste doelwitten, dus hoewel dat niet noodzakelijkerwijs toeristen uitsluit, betekent het ook niet dat elke toerist zal worden getroffen. Het is ook altijd aan te raden niet in donkere en verlaten gebieden rond te lopen, alert te blijven in drukke menigten en/of stations en luchthavens en uw bezittingen altijd veilig op uw lichaam te dragen of veilig op te bergen in uw accommodatie. Sommige hotels bieden zelfs een dienst aan die contact met je zal opnemen om te controleren of alles in orde is als je niet op de verwachte tijd terug bent.

5. Engels wordt overal ter wereld gesproken

Hoewel Engels wordt beschouwd als een wereldtaal zijn er nog veel exotische bestemmingen waar geen Engels wordt gesproken. Als u dieper in de landelijke gebieden van een stad of land reist, zult u merken dat uw autochtone wortels groter zijn en in de meeste gevallen is het verwerven van de Engelse taal het laatste element van verstedelijking. In feite spreekt slechts een derde van de wereldbevolking Engels, waardoor je waarschijnlijk veel gebieden in de wereld zult vinden waar Engels helemaal niet begrepen wordt. Laat dit je echter niet afschrikken; als je laat zien dat je moeite doet om te communiceren, levert dat een leuke en unieke ervaring op met de plaatselijke bevolking, die meestal gastvrij en vriendelijk is.

6. Een reisgat in je arbeidsverleden heeft invloed op je professionele kansen.

De meeste bedrijven beschouwen reizen als een echt lonende opleiding en tonen meestal interesse in toekomstige werknemers die een beetje van de wereld hebben meegemaakt. Zorg ervoor dat je de relevante vaardigheden die je tijdens je afwezigheid hebt opgedaan en de werkervaring die je tijdens je reis hebt opgedaan, vermeldt. De kans is groot dat je bij terugkomst een schat aan kennis en een nieuw beeld van de wereld als geheel hebt - en de meeste werkgevers zien dat als een groot pluspunt op elke werkplek.

7. Reizen is een dure luxe die slechts weinigen kunnen ervaren

Terwijl reizen ooit een luxe was waar alleen de rijken van konden genieten, is het een ervaring geworden die bijna iedereen zich met de juiste voorbereidingen kan veroorloven. Sparen voor een reis naar het buitenland kan worden vergeleken met sparen voor een grote aankoop of ervaring en moet op dezelfde manier worden benaderd. Maar zelfs als je geen enorme som geld hebt kunnen sparen, zijn betaalbare reizen mogelijk. Met couchsurfing accommodaties, hostels, pensions en zelfs budgethotels die uitstekende aanbiedingen bieden -comfortabele en betaalbare accommodatie ligt binnen uw bereik. Als je niet genoeg tijd hebt gehad om geld te sparen of je wilt gewoon de regio's wat dichter bij huis verkennen, dan zijn autodeeldiensten ook een optie!

8. Afdingen is essentieel in het buitenland

Er wordt gezegd dat winkeliers en verkopers een toerist op een kilometer afstand kunnen herkennen, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze de prijs zullen verdubbelen om te profiteren van uw status als buitenlander. Hoewel afdingen soms een leuk en spannend onderdeel is van de authentieke ervaring, is het niet altijd een noodzaak. Geniet van de kunst van een leuke onderhandeling of betaal een dollar of twee extra als je het je kunt veroorloven - wie weet geef je de winkelier de kans om zijn familie die avond op een lekker diner te trakteren.

9. Je telefoon zal de uiteindelijke ondergang van het vliegtuig veroorzaken

Hoewel het waar is dat mobiele telefoons en andere elektronische apparaten de signalen van het vliegtuig verstoren, veroorzaken ze niet dat andere vliegtuigsystemen falen of dat het vliegtuig op de grond neerstort. In feite heeft de Federal Aviation Administration, alias de FAA, onlangs aangekondigd dat er binnenkort nieuwe technologie beschikbaar zal zijn waarmee passagiers hun apparaten tijdens de vlucht en tijdens het opstijgen en landen kunnen gebruiken. Maar totdat deze nieuwe technologie er is, is het gewoon slechte manieren om de regels van de luchtvaartmaatschappij niet te gehoorzamen, vooral wanneer heldere luchtgolven noodzakelijk zijn tijdens het opstijgen en landen.

10. Het vliegtuig is een capsule vol bacteriën waar je ziek van wordt.

De algemene overtuiging is dat de gerecycleerde lucht in het vliegtuig de ideale broedplaats is voor ziekten en aandoeningen, maar wat velen zich niet realiseren is dat de lucht weliswaar gerecycleerd wordt, maar ook gefilterd. Tijdens het reizen kunnen vermoeidheid en een verandering van omgeving je vatbaarder maken voor kleine ziekten, dus vergeet niet om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken en regelmatig je handen te wassen.

11. Kom vroeg aan en vermijd de drukte

Deze gedachtegang is waarschijnlijk een van de meest voorkomende mythes. Hoewel het idee goed lijkt, verliest het zijn effectiviteit wanneer de menigte hetzelfde denkproces heeft. De waarheid is dat populaire attracties altijd druk zullen zijn, ongeacht het tijdstip waarop je aankomt, maar als je per se het rustigste tijdstip wilt kiezen, kun je het beste de plaatselijke bevolking en/of het informatiepersoneel van je hotel vragen.

12. Georganiseerde tours zijn niet per se de beste manier om de bestemming te ervaren

Veel mensen geloven dat het ervaren van de bestemming in zijn natuurlijke en spontane glorie de meest authentieke ervaring oplevert. Dit geeft je weliswaar een indruk van de stad zoals de plaatselijke bevolking die ervaart, maar meestal mis je de toeristische attracties die bezoekers van over de hele wereld hebben aangetrokken en verlies je interessante feiten en fabels die alleen de gidsen of een paar plaatselijke bewoners misschien kennen. Als je een stad wilt ervaren in al haar ware schoonheid, waarom probeer je dan niet beide? Breng een paar uur door met het spelen van de toerist in de bus met gids en word daarna avontuurlijker als je spontaan je omgeving gaat verkennen!

13. Gebotteld water is altijd veilig

Als je naar exotische bestemmingen reist of als je gewaarschuwd bent voor het kraanwater, is het altijd veiliger om flessenwater te gebruiken. Niet al het gebottelde water is echter veilig om te drinken, sommige merken bottelen het water uit bronnen in de buurt, die misschien schoner zijn dan het kraanwater, maar slechts marginaal. Als u gebotteld water koopt, moet u de bron van het water controleren en bij de plaatselijke bevolking nagaan of het inderdaad om een betrouwbaar merk gaat.

14. Geef je nooit over aan eten van straatverkopers

Deze waarschuwing lijkt misschien een goed advies en is op sommige bestemmingen hoogstwaarschijnlijk een ware parel van wijsheid, maar in sommige steden is het proeven van straatvoedsel een deel van de authentieke ervaring. Het is altijd een goed idee om je eigen discretie te gebruiken bij het kiezen van eten, waar ter wereld je ook bent, maar wees niet te bang om een lokale delicatesse te proberen of te genieten van een once in a lifetime ervaring als je in het buitenland reist. Van hotdogs in NYC tot de meer avontuurlijke lokale keuken in Beijing - vertrouw op je eigen instincten (en het advies van de lokale bevolking of medetoeristen) voordat je kiest voor een snack langs de straten van je bestemming.

15. Duty Free biedt de beste deals

Helaas geldt deze algemene overtuiging alleen voor items die meestal zwaar belast zijn. In de meeste gevallen is de prijs van artikelen die in Duty Free of ergens anders op de luchthaven worden gekocht, verdubbeld of zelfs verdrievoudigd, dus wees voorzichtig met wat je koopt tijdens je last-minute shoppingtrip in Duty Free.

Wat men ook zegt over reizen, het valt niet te ontkennen dat elke toerist een bestemming op zijn eigen manier beleeft. Dus hoewel het soms verstandig kan zijn om het advies van meer bereisde mensen op te volgen, moet u sommige van die veel voorkomende mythes met een korreltje zout nemen en gewoon veilig en op uw eigen manier genieten van uw tijd in het buitenland!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!