8 tips tegen heimwee

Heimwee is het verlangen naar eigen huis, familie en vrienden. Het is geen bepalend aspect, want iedereen kan last hebben van heimwee, ongeacht leeftijd. Sommigen voelen heimwee heel intens, anderen wat minder. Het hangt allemaal af van de persoon en zijn band met zijn huis en dierbaren. Heimwee kan ook één van de redenen zijn waarom je wat minder van je vakantie of studiereis geniet, daarom hebben we een artikel geschreven over hoe je het kunt aanpakken.

1. Telefoongesprekken

Telefoongesprekken met familie en vrienden kunnen ervoor zorgen dat je je dichter bij hen voelt. Hoewel ze heel nuttig kunnen zijn als je je down voelt of advies nodig hebt, moet je proberen er niet te veel op te vertrouwen. Het doel van je verblijf in het buitenland is aanwezig te zijn in het moment, het maken van nieuwe herinneringen en het samenzijn met je nieuwe vrienden: je dierbaren zullen er nog steeds zijn als je teruggaat!

2. Breng thuis naar je toe

Als je je dichter bij huis wilt voelen, waarom dan niet iets doen dat je eraan doet denken? Eet een typisch gerecht, luister naar je favoriete lokale zanger, lees een boek dat zich afspeelt in jouw land, of kijk naar een film of serie die zich afspeelt in de bekende straten van jouw stad. Dit zijn allemaal geweldige manieren om je weer ondergedompeld te voelen in je cultuur terwijl je in het buitenland bent.

3. Een drukke to-do lijst

Om heimwee in toom te houden moet je koste wat kost momenten van verveling vermijden: dat is het moment waarop je hersenen meestal teruggaan naar goede herinneringen aan je geboortestad en je geliefden! Dus als je voelt dat je je verveelt en je thuis begint te missen, organiseer dan iets met je nieuwe vrienden! Ga naar een museum, de film, leer een nieuw gerecht te koken of maak een wandeling. Jezelf actief en in het moment houden is echt het beste medicijn.

4. Maak nieuwe vrienden

Nieuwe mensen leren kennen, hun verhalen, en van hen leren is één van de meest verrijkende aspecten van reizen in het buitenland. De mensen die je ontmoet zullen levenslange vrienden worden, en je zult contact met elkaar houden en elkaar zelfs bezoeken lang nadat je reis voorbij is. En als je ooit teruggaat naar de plek waar je elkaar voor het eerst hebt ontmoet, zul je je alle dingen en de plek die je samen hebt bezocht herinneren, een heerlijke trip in het verleden!

5. Deel je gevoelens

Het is heel belangrijk om openlijk met andere mensen over je gevoelens te praten. Van je gastgezin tot je leraren en je nieuwe vrienden, wees niet bang om te delen hoe je je voelt met de nieuwe mensen in je leven. Praten over je gevoelens is de beste manier om ermee om te leren gaan en een oplossing te vinden. En vergeet niet dat er geen reden is om je te schamen voor hoe je je voelt, en misschien merk je dat de persoon tegenover je iets soortgelijks heeft meegemaakt en misschien in staat is om zijn ervaring te delen en hoe hij het heeft overwonnen.

6. Zorg voor een routine

Het hebben van een routine tijdens je verblijf in het buitenland is erg nuttig, omdat je je dan meer de baas voelt over je nieuwe omgeving en dagelijkse activiteiten. Dingen doen zoals je ze thuis deed kan je helpen om het comfort en de vertrouwdheid van thuis minder te missen. Dus waarom maakt u geen gedetailleerd schema van tijden en activiteiten die u op een bepaalde dag of in een bepaalde week wilt doen? Dat zal ook helpen om verveling tegen te gaan!

7. Wees geduldig

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe minder heimwee je zult hebben.Dus wees geduldig met jezelf en onthoud: je reis heeft een einddatum, dus je zult thuis zijn voor je het weet!

8. Sta open voor nieuwe dingen

Als je in het buitenland bent, leer dan om meer Ja te zeggen. Ja tegen lokaal eten, nieuwe muziek, kunstmusea, avonturen in de natuur, danslessen. Door open te staan voor nieuwe dingen en deze te willen ervaren, doe je onschatbare ervaringen op en groei je als persoon.

We hopen dat deze tips je minder heimwee bezorgen en je meer openstellen voor het avontuur van je leven. Vergeet nooit om de reis te koesteren, want hoewel elke reis een einddatum heeft, blijven herinneringen voor altijd!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!