Betaalbare manieren om te reizen in Europa

Reizen in Europa lijkt misschien duur, maar er zijn genoeg budgetvriendelijke opties waarmee je het continent kunt verkennen terwijl je geld bespaart. Van rondreizen op universiteiten en goedkope luchtvaartmaatschappijen tot bussen en autodeeldiensten, hier zijn een paar van de goedkoopste manieren om door Europa te reizen.

1. Studentenorganisaties

Deze zijn een uitstekende optie voor jongeren die Europa willen verkennen zonder al te veel uit te geven, omdat ze over het algemeen korte reizen (in het weekend) en lange reizen (tijdens het vakantieseizoen) maken naar verschillende landen en steden, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past. In het geval van Duitsland zijn de bekendste: Studifahrten en Uniflucht, die als doel hebben om voordelige, comfortabele en leuke reizen voor studenten te organiseren, die over land worden uitgevoerd, en waarvan sommige (als ze langer zijn dan twee dagen) meestal logies, gedeeltelijke maaltijden en activiteiten op de bestemming bevatten, waardoor het gemakkelijk is om tegen betaalbare prijzen tussen steden en landen te reizen.

Spaans leren in Málaga

Wil jij Spaans leren in het bruisende Málaga in het zuiden van Spanje?

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

2. Goedkope luchtvaartmaatschappijen

Lagekostenmaatschappijen, zoals Ryanair, EasyJet en Wizz Air, zijn een populaire keuze voor wie op zoek is naar goedkope vluchten binnen Europa. Deze maatschappijen bieden lagere tarieven dan de traditionele luchtvaartmaatschappijen, want je kunt al vluchten vanaf 10 € naar verschillende bestemmingen vinden. Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat de lage prijzen te wijten zijn aan het feit dat je geen ingecheckte bagage mag meenemen (alleen persoonlijke bagage, d.w.z. een kleine koffer), kun je onder andere geen stoelen van tevoren selecteren. Dit alles brengt extra kosten met zich mee als je het in je ticket wilt opnemen. Maar maak je geen zorgen, hiervoor raden we je aan om van tevoren te boeken en flexibel te zijn met je reisdata, dit kan je helpen om betere deals te vinden en snel en voordelig te reizen.

3. FlixBus

Dit is een van de grootste busmaatschappijen in Europa, bekend om zijn lage tarieven en zijn uitgebreide routenetwerk. Het heeft verbindingen tussen de Europese hoofdsteden en zelfs de grote steden, die weliswaar geen hoofdsteden zijn, maar waar veel toeristen komen. Het heeft een vloot van moderne en comfortabele bussen en sinds kort ook treinen, die op hetzelfde platform kunnen worden gekocht en Flixtren worden genoemd. FlixBus is een uitstekende optie voor reizigers met een beperkt budget en genoeg tijd om over land door Europa te reizen. Daarnaast bieden ze gratis wifi aan boord en meerdere dagelijkse vertrektijden, wat het plannen van je reis zal vergemakkelijken.

Duits, Engels, Frans of Mandarijn Chinees?

Je kunt een van deze of een van onze andere 3 talen leren terwijl je een onvergetelijke ervaring beleeft. Leren met plezier is ons motto: met onze taalreizen leer je niet alleen een taal, maar heb je ook plezier terwijl je de taal in je dagelijks leven oefent.

Leer meer over onze taalreizen

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!