Londense pubs: Historisch, typisch en met live muziek

pub londra

Gids naar de beste pubs in Londen: van de vreemdste en origineelste tot de schilderachtigste Londense pubs

Bent u op weg om de Engelse hoofdstad te ontdekken? Dan mag je de beste pubs in Londen niet missen! Elegant, melancholisch en rijk aan cultuur, de Swinging City biedt ook een meer down-to-earth en karakteristiek soort entertainment: het is in de Londense pubs dat je haar ware essentie kunt vangen.

 

Mede dankzij de belangrijke sociale rol die ze in de loop der tijd hebben gespeeld, is dit soort gelegenheden tot op de dag van vandaag het populairst onder de Londenaren. Je ontmoet vrienden, drinkt een biertje of bespreekt zaken: in een pub in Londen kun je doen wat je wilt, alsof je thuis bent.

Naast de historische pubs met een bijna middeleeuws uiterlijk, zijn er met het verstrijken van de tijd steeds meer originele en extravagante pubs ontstaan met unieke kenmerken. Benieuwd welke dat zijn? Hier is je gids voor de Londense pubs die er zijn, van de meest typische en traditionele tot de beroemdste, inclusief de vreemdste pubs in Londen.

Als je met ons op studiereis gaat naar Engeland, komt dit zeker van pas!

 

The Churchill Arms, de Londense pub van Kensington

Er zijn talloze redenen waarom The Churchill Arms op deze lijst staat. Het ligt in de luxueuze en exclusieve wijk Kensington en is een van de historische pubs in Londen, maar ook een van de meest karakteristieke. Traditie ontmoet moderniteit binnen, waar het nu onverwacht een Thais restaurant huisvest. In de negentiende eeuw behoorden de grootouders van Winston Churchill tot de stamgasten, maar nu is het een waar instituut.

Ook de esthetiek draagt hier aan bij: er voorbij lopen zonder sprakeloos te worden is onmogelijk! De spectaculair mooie bloemen aan de buitenkant zijn al een visitekaartje, maar als je hier met Kerstmis langskomt is de show dubbel zo groot vanwege de verlichtingen: kosten noch moeite zijn gespaard.

Het is gebouwd in 1750 en is een van de oudste pubs in Londen die vandaag de dag nog steeds in bedrijf is, en met een zeer indrukwekkend succes ondanks de keuze om exotische en niet-traditionele gerechten aan te bieden, wat velen misschien als een gok zullen beschouwen. Maar wie zegt dat het niet de originele combinatie van oud en nieuw is die voor het ongelooflijke succes van deze Londense pub zorgt?

Call Me Mr Lucky, een Londense pub... te vinden

Niet iedereen weet dat er nog een ander Londen is dat "drinkt", geheim en verborgen voor nieuwsgierige ogen. Er is in feite een dicht netwerk van bars en pubs te vinden, verborgen achter ongemarkeerde panden of zelfs toegankelijk via andere bars.

Dat is het geval met Call Me Mr Lucky, een van de vreemdste pubs van Londen: eigenzinnig, druk en een beetje gek, het is een must-see! Om toegang te krijgen, moet je de wereldberoemde The Breakfast Club in London Bridge binnengaan. Eenmaal binnen vind je bij de ingang een teamlid tegen wie je het wachtwoord moet zeggen. Ja, om toegang te krijgen tot de geheime pub moet je een code uitspreken!

"Ik ben hier om geluk te hebben" - meer is er niet nodig om naar beneden te worden begeleid en het feest te beginnen.

Als je mijn advies wilt, ga dan hierheen tijdens het happy hour van 17.00 tot 19.00 uur (dagelijks) om de levendige sfeer van deze plek te proeven, waarvan de ideale sfeer tussen chill en extravagantie je zal verbazen.

Het Franse Huis, voor een Gallische middag

Hoewel de naam doet denken aan een ander deel van de wereld, wordt The French House beschouwd als een van de meest typische en geliefde pubs van Londen. Het is te vinden op 49 Dean St. in Soho, in West End, en is al open sinds 1891. Niet een van de oudste ooit, dus, maar in zijn "korte" tijd heeft het zijn stempel gedrukt op de geschiedenis: toen eigenaar Herr Schmidt, een Duitser, werd gedeporteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de pub de ontmoetingsplaats voor leden van het Franse verzet. Zelfs De Gaulle kwam er vaak.

Sindsdien heeft The French House geheel eigen kenmerken en tradities gekregen. Er worden alleen halve pinten bier geschonken, behalve op 1 april, dan worden ze in hun geheel geschonken. En op die dag moet de leadzanger van Madness, Suggs, de eerste pint tappen, ter ere van zijn moeder die hier als serveerster werkte. Beroemde namen onder de klanten van deze Londense pub zijn onder andere de onvergetelijke Edith Piaf.

Dit is een must als je door Soho loopt: de retro sfeer zonder tv's of mobiele telefoons, Franse meubels en zachte verlichting houdt je urenlang binnen.

Evans & Peel Detective Agency, veel meer dan een pub in Londen

Als je een bijzondere avond wilt meemaken, dan is Evans & Peel Detective Agency zeker de plek om naartoe te gaan. Het is gevestigd aan 310C Courts Road, niet al te ver van het Natural History Museum, en is een plek die je een echte ervaring kan bezorgen.

Niet zomaar een pub, maar (ook) een detectivebureau waar je een verhoor ondergaat om een zaak op te lossen. Als je binnenkomt, wordt je verwelkomd door een detective die je vraagt waarom je langskomt en je prangende vragen stelt. De ongeschreven regel is dat je meespeelt door een zaak te verzinnen en een boeiende en gedenkwaardige avond beleeft!

Als je vervolgens toestemming krijgt om aan tafel te gaan zitten, heb je de mogelijkheid om de meest originele en iconische cocktails te bestellen, vernoemd naar de meest internationaal bekende gangsters. Je kunt je ook laten adviseren door de barmannen en vertrouwen op hun creativiteit, waar ze notoir rijk aan zijn.

Het is een van de vreemdste pubs in Londen, maar om dezelfde reden ook een van de meest begeerde. Daarom is het essentieel om met een reservering aan te komen. En wees voorzichtig, want de reservering geldt voor maximaal 2 uur, waarna je beleefd wordt verzocht de pub te verlaten om je plaats af te staan aan de volgende klanten.

De Victoria Pub, een van de beste historische pubs in Londen

Je kunt niet in Londen blijven zonder een bezoek te brengen aan The Victoria Pub, een waar icoon in de wijk Paddington. Het ligt precies op 10A Strathearn Place, gemakkelijk te bereiken met de metro door te stoppen bij Hyde Park of Lancaster, en het is gewoon een wonder. Met zijn elegante, verzorgde en indrukwekkende buitenkant is het in staat om nog meer indruk te maken eenmaal binnen, waar het je verwelkomt met een warme en volledig Engelse stijl.

Een houten bar, leren fauteuils, rode gordijnen en hier en daar verspreide kroonluchters om de juiste sfeer van zachte verlichting te creëren: dit is in een notendop wat je kunt verwachten zodra je over de drempel stapt. De Victoria Pub heeft twee zalen, een beneden en een boven, die onder andere zelfs een open haard heeft.

Het menu is uitgebreid en omvat zowel sandwiches als de echte gerechten van de Britse traditie, die verder gaan dan de klassieke fish & chips. Van gegrilde kabeljauw tot lamsgehaktballetjes, je kunt je hier een avond lang een echte Londenaar voelen.

Als je bij Sprachcaffe studeert, is het ook handig om er te komen: onze school ligt in de woonwijk Ealing, op ongeveer een half uur met de metro of bus van hier.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

De Hawley Arms, het hart van Camden

Een van de meest iconische buurten in Londen is zeker Camden Town, met zijn punk en transgressieve ziel en zijn vintage noten. Het is onmogelijk om er niet verliefd op te worden, vooral als u besluit The Hawley Arms binnen te gaan, een van de beste pubs in Londen en een van de meest historische in de buurt.

Misschien geeft het van buiten niet het idee van de wereld die het van binnen verbergt: het ziet er gewoon uit als een klassieke pub, een beetje excentriek vanwege het rood waarmee het is beschilderd. Maar als je binnenkomt, voel je de hardnekkigheid, vasthoudendheid en hoop van alle aspirant-muzikanten die er een ontmoetingsplaats van hebben gemaakt.

Onder hen heeft er één in het bijzonder hier geschiedenis geschreven: Amy Winehouse. Ze kwam hier als jong meisje, toen ze nog niet beroemd was, en bleef dat op een natuurlijke en nederige manier doen, ondanks haar internationale faam. Hier binnenkomen is een beetje alsof je haar huis binnengaat, en de pub is dan ook volgeplakt met foto's van de onvergetelijke Britse zangeres.

Natuurlijk is de muziek in The Hawley Arms een zekerheid: net als andere Londense pubs met livemuziek is er vaak een lokale artiest aanwezig om de avond te begeleiden met zijn of haar liedjes.

De pub bestaat uit twee verdiepingen (boven is de dehors), en het is er altijd erg druk, dus het is aan te raden om te reserveren, tenminste als je er wilt lunchen. Het restaurant behoudt zich zelfs het recht voor om niet alle beschikbare plaatsen te reserveren, zodat zelfs mensen die toevallig langslopen kunnen blijven hangen en zeggen "oké, ik stop hier en neem een drankje". Nogmaals, de keuze is erg ruim, zowel wat betreft bieren en drankjes als eten.

Kortom, je zult je hebben gerealiseerd dat Londen veel meer is dan rode telefooncellen, musea over geschiedenis en kunst of koninklijke paleizen. Het is een stad die je 's nachts moet ervaren, in de minder centrale en wat meer verborgen straatjes, waar je de vreemdste pubs van Londen vindt, maar ook de meest iconische en gedenkwaardige. Alleen dan kun je de ware essentie ervan leren kennen, tussen de Engelse bieren en traditionele gerechten. En om je avonden af te sluiten met een hoge noot, onder de vlag van plezier en de wildste muziek, mag je ook de beroemdste nachtclubs van Londen niet missen: de zonsopgang maken was nog nooit zo... Brits!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!