Mijn ervaring als stagiaire op het hoofdkantoor in Frankfurt

Stage lopen in het buitenland, iets wat altijd al hoog op mijn lijstje stond.: een nieuw leven opbouwen in het buitenland. Dit is iets wat voor veel mensen eng is, maar het klonk als muziek in mijn oren. Misschien komt dit door mijn studie: International Tourism Managament aan NHL Stenden University of Applied Sciences. Nu is Frankfurt am Main niet per se de plek die ik voor ogen had, maar het bleek een super fijne thuisbasis te zijn voor 7 maanden lang.  

Wat maakt Frankfurt zo leuk om stage te lopen?

Ten eerste, is het hoofdkantoor gelegen in een super centrale en fijne wijk: Sachsenhausen. Sachsenhausen ligt aan de rivier de Main. Dit maakt het een centrale wijk, vlak bij het winkelcentrum. Ook het financiele centrum van Frankfurt is op loopafstand. Frankfurt is een bruisende en multiculturele stad. Het lijkt alsof dit in de zomer nog meer wordt versterkt. Iedereen zit dan gezellig na werk te picknicken aan de rivier.

Verder is de werkcultuur op kantoor super fijn. Het zijn allemaal jongeren, wat meteen een band met elkaar schept. Stagiares krijgen vaak gratis verblijf in het gebouw waar het bedrijf ook is. Je kunt dus rollend vanuit bed naar kantoor. Omdat je ook woont met je collega's, heb je meteen aanspraak met mensen. Dit is natuurlijk dubbel, aangezien je werk en privé moeilijk gescheiden kunt houden. Desalniettemin, ben ik hier erg dankbaar voor geweest. Zonder deze mogelijkheid had ik geen levenslange vrienden hier aan overgehouden.

Wat voor taken deed je?

Over het algemeen was ik een beetje een 'overall' werknemer: ik deed vanalles wat. Ook noem ik mezelf een werknemer, aangezien je in het bedrijf echt wordt gezien als een werknemer. Je bent meteen part of the team. Dit zorgde er ook voor dat ik vanaf de eerste week al verantwoordelijkheden kreeg met betrekking tot de boekingen, klantencontact, en online marketing. Op het begin kan het voelen alsof het een beetje teveel is, maar na een tijd wen je hier aan en gaat alles vanzelf.

Openstaande vacatures

Op het moment van het schrijven van dit artikel, zit ik in de laatste week van mijn stage. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en ben daarom ook niet blij om weer naar Nederland te moeten. Een ervaring als deze zou ik iedereen aanraden. Ook al is stage soms niet alitjd even makkelijk: je bent de CEO van je eigen tijd hier, en die kun je dus echt onvergetelijk maken!

Daarom benoem ik ook graag dat er een vacature openstaat voor stagiair(e) communicatie en marketing medewerker op het hoofdkantoor. Lijkt dit jou interessant? Neem dan contact op via de email: info_ett_@plustaalreizen_dot_.nl.

Wie weet mag jij net zo'n gaaf avontuur beleven als ik!

  • Nynke Postma, 22 jaar

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!