Tips voor internationale studenten in een vreemd land

Studeren in het buitenland is een opwindende kans voor studenten. Leven in een vreemd land verandert je perspectief en begrip voor andere culturen. Je hebt de kans om mensen uit verschillende delen van de wereld te ontmoeten, hun culturen te leren kennen en ervaring op te doen.

Deze grote ervaring brengt echter ook moeilijkheden met zich mee. Het vinden van de perfecte cursus, universiteit, accommodatie en studie in het buitenland kan erg moeilijk zijn. Hier volgen enkele tips voor internationale studenten die in een ander land willen studeren.

Leer de taal 🙋‍♀️

De mensen in het land waar je naartoe verhuist, spreken misschien niet dezelfde taal als jij. Het is daarom belangrijk om voorbereid te zijn en enkele basiswoorden te kennen. Leer hoe je elkaar begroet en enkele eenvoudige zinnen die je zullen helpen om met de plaatselijke bevolking te communiceren.

In Frankrijk is het gebruikelijk om "Bonjour" te zeggen als je iemand aanspreekt en je zou beledigd kunnen worden als je dat niet doet. Als je de taal leert, zul je je gemakkelijker integreren in de mensen en je verblijf in het buitenland gemakkelijker maken. In onze online reisgidsen hebben we voor elke bestemming ook een kort woordenboek die je kunt bekijken! Taal is niet alleen een communicatietool, maar maakt ook echt deel uit van de cultuur van het land. En daarom nog belangrijker om je hierin van tevoren te verdiepen-> #Duolingo ;)

Houd wat geld achter de hand 💶

Digitale betalingen zijn misschien niet overal even populair. Speel daarom op veilig en neem wat geld mee in cash. In veel Europese steden worden transacties in winkels en restaurants nog steeds met contant geld verricht, en kun je dus niet pinnen. Het kan ook lastig zijn als er een probleem is met het internet en je apps gebruikt zoals Apple Pay of G-Pay. Contant geld bij je hebben geeft je daarnaast een veilig gevoel als je ergens voor wilt betalen. Onze #tipvandedag; neem nooit meer dan 100 euro mee op zak, want je wilt natuurlijk niet je portomonnee kwijt raken en dan zonder geld zitten.

Wees op de hoogte van het openbaar vervoer 🚌🚊

Als je in een vreemde stad woont, moet je gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is meestal het goedkoopste vervoermiddel met de beste verbindingen, vooral in grote steden. In veel steden zijn er voorzieningen zoals reispassen en studentenkortingen die het dagelijkse leven gemakkelijker maken en je ook helpen om geld te besparen.

Om een voorsprong te nemen en te voorkomen dat je je de eerste dagen verloren voelt, moet je informatie inwinnen over de vervoersmogelijkheden in de stad waar je naartoe verhuist. En gelukkig hebben wij voor al onze bestemmingen deze tips geimplementeerd in onze reisgids onder het kopje 'samenleving en dagelijkse leven'. Bekijk hier al onze top bestemmingen!

Download lokale apps 📱

Veel steden hebben lokale apps die populair zijn voor voedselbezorging, taxi's en andere diensten. Zoek ze van tevoren op en download ze op je smartphone. In Duitsland zijn apps als Wolt en Lieferando populairder dan Uber Eats. In Londen zijn apps als Bolt en Free Now ook populair. In Malta is Bolt net zo populair als Uber en gebruiken ze Wolt om eten te bezorgen. In Frankrijk gebruiken ze Uber en Uber Eats.

Ook kun je apps downloaden die reisadviezen en OV-informatie verstrekken, zoals wij 9292.nl kennen. In Duitsland is dat RMV. Deutschland. City Mapper is een alternatief voor Google Maps en werkt goed in veel Europese steden.

Neem je documenten mee 🛂📄

Als internationale student moet je een aantal documenten bij je hebben: Van je schooldiploma's tot je identiteitspapieren, het is beter om er een kopie van mee te nemen. Deze kopie kan van pas komen op de luchthaven of op de universiteit wanneer je hem moet laten zien voor administratieve doeleinden. Met een papieren kopie van je documenten ben je voorbereid op elk noodgeval en heb je een back-up voor het geval je digitaal vastloopt.

Houd een noodpakket klaar 🤒💊

Als je een van die mensen bent die snel ziek worden of allergieën hebben, moet je je medicijnen bij je hebben. Het is altijd goed om een noodpakket te hebben. De kit kan eerste hulp artikelen bevatten zoals pleisters en basis medicijnen zoals antibiotica, antihistaminica, antiseptica en andere medicijnen voor jouw gezondheidstoestand. Het kan moeilijk zijn om vertrouwd te raken met de ziekenhuizen en het medische systeem van een ander land, dus deze kit is zeer nuttig in geval van een medisch noodgeval.

Bekijk onze reisgidsen

Om ervoor te zorgen dat je optimaal op jouw reis bent voorbereid, hebben wij voor al onze bestemmingslanden reisgidsen samengesteld met nuttige informatie, interessante weetjes en vele tips! Bekijk de reisgidsen voor vertrek hier!

Tenslotte, het belangrijkste: wees ruimdenkend💭

De belangrijkste tip voor een gedenkwaardig verblijf in het buitenland is ruimdenkend te zijn. Sta open om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe gewoonten aan te leren en je aan veranderingen aan te passen. De stad waar je naartoe verhuist, kan namelijk heel anders aanvoelen als je geboortestad. Wees mentaal voorbereid op een cultuurschok en wees bereid om deze verbazingwekkende verschillen te ervaren.

Je taalstudie in het buitenland wordt een groot avontuur als je voorbereid bent op de veranderingen en openstaat voor de wereld daarbuiten. Maak geweldige vrienden, eet voedsel van over de hele wereld en creëer geweldige herinneringen terwijl je in het buitenland studeert. En als je erover twijfelt? Dan zeggen wij; ''Niet twijfelen, maar gewoon doen, want het wordt gegarandeerd de mooiste ervaring van je leven!''

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!