Wat te doen in Málaga?

Ben jij van plan om naar Málaga te gaan? Lees dan snel verder voor de must-visits!

Dit mag je niet missen:
Kathedraal van Malaga. Vanuit bijna elke richting zie je de kerktoren boven de stad uitstijgen. Het is gelegen op het toeristische plein Plaza del Obispo. De bouw van de kathedraal heeft meer dan 200 jaar geduurd en is nog steeds niet voltooid. Een probleem dat vaak naar voren komt zijn de financiën. Ze begonnen met de bouw in 1528 en in 1728, na opnieuw een gebrek aan geld, stopten ze uiteindelijk met de bouw. Als gevolg hiervan mist de kerk koepels en torens. Dit is de reden waarom de kerk ook wel "La Manquita" wordt genoemd!

Spaans leren in Málaga

Wil jij Spaans leren in het bruisende Málaga in het zuiden van Spanje?

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

Kunstwijk Soho

Toevallig liep ik door Soho, de kunstwijk. Het waren de lokale mensen die deze naam aan de wijk gaven. Soho is een artistieke wijk met veel modewinkels, leuke cafés en veel straatkunst. Vroeger was dit een achtergestelde wijk en rond 2000 ontstond bij de lokale bevolking het idee om van deze plek een kunstwijk te maken. Ja, het werkte! In bijna elke hoek is wel een kunstwerk te bewonderen! Ook heb je hier erg leuke eettentjes waar je kunt lunchen.

Alcazaba

Ook dit fort mag je niet missen. Ik ben er zelf ook geweest en het is zeker de moeite waard. Het is alsof je door een sprookje gaat. Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing zijn duidelijk zichtbaar. In elke hoek is wel iets moois te zien. En als je de top bereikt, heb je weer een prachtig uitzicht over Malaga. De bouw van dit fort dateert uit de 9e eeuw, Alcazava werd in de 11e eeuw verder uitgebreid.

De toegangsprijs voor het fort bedraagt ​​2,20 euro per persoon. Voor een iets duurdere ticketprijs van 3,55 euro kun je ook het bovenkasteel van Gibralfaro bezoeken. Zondag na 14.00 uur:
00:00 uur kun je het fort gratis bezoeken.

De haven

De haven van Málaga schijnt één van de oudste ter wereld te zijn. Vanaf hier kun je met een sunrise boottocht gaan, maar ook heb je er soms markten. 'S avonds zijn er vaak straatartiesten te vinden. Vanuit hier kun je ook zo het centrum van Málaga inlopen.

El Caminito del Rey

Ben jij een sportief persoon, en wil je een hike doen tijdens je verblijf? Dan is de Camino del Rey wellicht voor jou.

De Caminito del Rey Malaga ligt met name in het Paraje Natural Desfiladero de los Gaitanes, tussen de gemeenten Alora, Antequera en Ardales.

De Caminito del Rey route is een van de bekendste in de provincie Malaga, maar ook in heel Spanje. Je ziet een van de meest spectaculaire landschappen van de Sierra de Málaga, met steile wanden en aanzienlijke hoogte. De Guadalhorce rivier stroomt door dit gebied na het oversteken van de stuwmeren van El Chorro, Guadalteba en Gaitanejo. Vroeger was dit een berucht pad door het hoge risico van vallen. Na de renovatie is het compleet veilig om te lopen.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!