Ervaringen Frans leren in Frankrijk

Taalreis Montpellier

Nikki Hartman (29) - 3 weken
Op taalreis gaan is de beste beslissing die ik ooit heb genomen, voor je het weet is het voorbij! Maak daarom het meeste van je tijd daar; eet macarons, drink wijn, ga op excursie en bezoek de antiekmarkt op zondag. Het leukste wat ik heb geleerd ging over de Franse cultuur. Een diner kan bijvoorbeel gerust van 17:00 tot 21:00 duren!

De school vond ik goed georganiseerd en ook de docenten vond ik super leuk! Ik heb les gehad van hele leuke, intelligente en bevlogen types. Zeer verschillend maar ik zal ze nooit vergeten! Ook worden er extra activiteiten georganiseerd, ik heb er zelf eerlijk gezegd geen gebruik van gemaakt omdat ik binnen no-time een leuk groepje mensen om me heen had. De cursus zelf vond ik pittiger dan verwacht, het is zeker niet lanterfanten; je leert elke dan een nieuw grammatica-onderdeel.

Ik zou PLUS Taalreizen zeker aanraden! Ik ben bij twee andere taalorganisaties geweest en bij geen één voelde ik me zo op mijn gemak als bij PLUS Taalreizen. Ik heb twee keer een gesprek gehad met een taalreisadviseur en zij heeft mij super enthousiast kunnen maken!

Taalreis Parijs

Olga Bastiaansen (30) - 2 weken
In een korte tijd heb ik veel van de tijd geleerd en kan ik al bestellen in het Frans. Ook had ik een leuke groep mensen die ik tijdens de reis heb leren kennen. Het was erg gezellig om met een groepje op te trekken na de les.

Ik zou andere studenten aanraden om voor een gastverblijf te kiezen. Wel zo gezellig als je 's avonds thuiskomt van je dagje Parijs. Ook zou ik echt aanraden om naar het Louvre te gaan en het kasteel van Versailles. Het aanschaffen van een Navigopasje is handig omdat je er onbeperkt mee kunt reizen. Hiervoor is wel een foto nodig dus het is handig als die vast bij je hebt.

PLUS Taalreizen heeft me goed geholpen met de voorbereidingen van mijn reis. Alle vragen werden ruimschoots beantwoord waardoor ik goed geïnformeerd op reis ging. Ook was het prettig dat PLUS naast de cursus alles regelde qua vervoer en accommodatie, zodat ik daar zelf geen omkijken meer naar has. De prijs en de kwaliteit van wat ik ervoor kreeg was prima in orde. Marlies Augustijn (18) - 8 weken
Vorige week zondag ben ik teruggekomen van twee maanden taalcursus in Parijs. Twee fantastische maanden waarin ik zeker mijn Frans heb verbeterd, maar vooral ook ontzettend heb genoten van de prachtige stad en het ontmoeten van geweldige mensen uit alle hoeken van de wereld. Parijs is een enorme stad, maar door de indeling in ‘quartiers’ voelt het toch kleinschalig en gezellig. Er is altijd, maar dan ook echt altijd, wat te doen. Natuurlijk kun je de vele musea, monumenten etc. bezoeken, maar ga vooral ook naar éénmalige/jaarlijkse evenementen, want die zul je als normale toerist niet snel bezoeken. Eén van de mooiste gebouwen die ik gezien heb, was het Palais du Luxembourg. Dit senaatsgebouw is normaal niet open voor publiek, maar tijdens de Journées Européennes du Patrimoine (een weekend in september) wel. De talenschool waarop je terecht komt in Parijs ligt op een heel centrale locatie. Erg handig als uitvalsbasis voor activiteiten. Ook is het erg makkelijk om hier mensen te ontmoeten. De docenten op de talenschool houden behoorlijk in de gaten of er niemand alleen loopt, dus je wordt zo overal bij betrokken. Ik wilde erg graag een tijdje in Parijs wonen en daarom heb ik ook voor deze stad gekozen. Wel twijfelde ik voor vertrek toch aardig of er wel veel (jonge) mensen op de school zouden zitten in de periode september-november. Het is natuurlijk geen hoogseizoen meer en volgens mij zijn bijvoorbeeld locaties in Spanje populairder voor een taalreis. Deze twijfels bleken echter nergens voor nodig. Al de eerste dag op de school heb ik mensen ontmoet en dit werden er in de loop van de tijd alleen maar meer. Enkele mensen blijven maar een week of twee weken, maar de meesten toch minstens een maand. Ik heb veel mensen dan ook echt behoorlijk goed leren kennen en ik kan nu zeggen dat ik vrienden heb verspreid over heel de wereld. Het is heel leuk om van elkaar te leren en elkaars ervaringen uit te wisselen. Via dit berichtje wil ik iedereen aansporen om ook naar Parijs te gaan. Twijfel niet, je zult een geweldige tijd hebben :)

Esther Valstar (36) - 2 weken
Mij is gevraagd of ik een berichtje wil plaatsen naar aanleiding van de talencursus die ik gevolgd heb in Parijs. Jazekerwel. Het was een ervaring! Een ervaring die ik zeer zeker andere mensen aanraad. Naast het feit dat het de manier is om de taal te leren, zijn er zoveel andere dingen die je leert. De Franse mentaliteit, leven in een ander land en een heleboel over jezelf! Voor iedereen die twijfelt ... just do it! Ik heb zo'n ontzettend leuke tijd gehad. Okee mijn Frans is nog steeds wat beneden maat, maar dat ligt in alle opzichten aan mezelf. Het niveau en de kwaliteit van lesgeven is prima en daarnaast ook nog eens heel amusant. Ik heb geregeld slap gelegen van het lachen. Daarnaast heb ik het ook ontzettend naar mijn zin gehad bij mijn gastgezin. Een echt huis! Heerlijk om bij te komen na een dagje school en stad. En Parijs ... j'adore. Hopelijk heb ik wat mensen een zetje in de goede richting kunnen geven, want werkelijk waar het is er eentje voor op je bucket list. Over de service van PLUS Taalreizen ben ik te spreken. Zonder uitzondering binnen uiterlijk een dag een reactie gekregen wanneer ik een vraag had of een verzoek. Go and find it out for yourself :D

Taalreis Nice

Yvonne (37), 2 weken
Het leukste van mijn taalreis naar Nice zijn de mensen die ik heb leren kennen, het leren van de taal en het direct in de praktijk kunnen brengen van wat ik heb geleerd. Mijn tip is dat als je in een volwassenen groep wilt van studenten van 30+, ik dit gelijk expliciet zou aangeven wanneer en of dit mogelijk is. Een leuke bezienswaardigheid is het oude Nice. De school is kleinschalig maar op goed les niveau. De school ligt gelegen tussen het oude en het nieuwe Nice in. In de pauze kun je buiten in een dichtbij gelegen parkje je lunch nuttigen. De leraren zijn erg behulpzaam, de school regelt ook vervoer naar de luchthaven en er worden wekelijks leuke uitstapjes georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Vanuit PLUS Taalreizen kreeg ik direct respons bij vragen of bijzondere situaties tijdens het maken van de boeking.  Isère de Beer (19) - 1 week
De emoties in het Frans en hoe je ze het beste kunt gebruiken vond ik het leukst om te leren tijdens mijn taalreis. Zelf zat ik een gedeeld appartement, en daar ben ik erg blij mee geweest. Want je leert daar allemaal nieuwe mensen kennen en daar kun je weer allemaal leuke dingen mee doen. Wanneer je een lange tijd de cursus gaat volgen zou ik vooral de mooie plaatsen bezoeken rondom Nice, denk aan menton, Monaco, Antibes, cap d'ai en natuurlijk st tropez. Maar natuurlijk ook de bezienswaardigheden in Nice zelf. Nice heeft een hele lange winkelstraat met alle denkbare winkels, oud Nice is erg leuk met alle kleine restaurantjes ik heb daar erg vaak en erg lekker gegeten. PLUS taalreizen geeft een duidelijk advies over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Met PLUS taalreizen kun je direct in contact komen met de werknemers om je vragen direct te laten beantwoorden. Als je vragen hebt dan kun je die gelijk stellen en je krijgt direct antwoord. Dat is echt heel fijn. Amke Engels (21) - 6 weken
Voor mij was de complete reis een fantastische ervaring. Natuurlijk ben ik naar Nice gegaan voor de Franse taal, maar ook de mensen die ik ontmoet heb, mijn gastgezin, het lekkere weer, echt een fantastische ervaring. Eigenlijk door de hele reis mee te maken leer je zoveel meer dan alleen de taal. Ik raad het iedereen aan om een taalcursus te volgen! Iedereen was enorm behulpzaam en dat is heel fijn. Ik heb mijn volledige taalreis laten boeken bij PLUS Taalreizen. Erg fijn is dat het allemaal tot in de puntjes geregeld is. Voor mij was dit bij een eerste taalreis wel erg belangrijk. Ze hebben een super service geboden en daar ben ik heel blij mee. Het blijft toch altijd spannend. Suzanne de Jong (21) - 2 weken
Net terug van taalcursus Frans en het was geweldig! Twee weken is kort om echt veel te leren, maar heb nu wel weer een goede basiskennis. Docenten en medewerkers op de school zijn superaardig en doen echt hun best voor je. Heb het ook erg gezellig gehad met alle mensen die je ontmoet van over de hele wereld! Ik was in Nice en dat is een erg mooie stad, met een mooi oud centrum en vlakbij het strand. Ik denk er zeker aan om volgend jaar weer te gaan.

Jongerenreis Nice

Linde Boogaarts (16) - 1 week
Na lang getwijfeld te hebben of ik wel in mijn eentje op vakantie durfde te gaan heb ik mijn taalreis naar Nice last minute geboekt. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Mijn week is Nice was geweldig; ik heb ontzettend veel internationale vrienden gemaakt, ik heb genoten van de prachtige stad en natuurlijk heb ik mijn Frans verbeterd.
Ik heb geslapen in de residentie en dat is erg fijn, omdat ontbijt, lunch en diner goed geregeld zijn, omdat de kamers goed zijn en ook omdat er alsnog altijd begeleiding aanwezig is waar je naar toe kan met al je vragen. Al vanaf het eerste avondeten vangen de studenten die al langer in Nice verblijven de nieuwkomers op en meteen vormt er een hechte groep.
Ook op school is alles goed geregeld, er is een relaxte sfeer dus het voelt niet als ‘school’, maar natuurlijk ontwikkel je je Frans! Na school is er nog een activiteit wat varieert van museum tot strand.
Maar waar ik het meeste van heb genoten was de vrijheid, de vrijheid om met je nieuwe vrienden in de middag en avond de stad te verkennen, naar het strand te gaan of te winkelen.
 
Ik kan niks anders dan positief vertellen over mijn taalreis omdat het beste week was van mijn zomer, ik heb van elke seconde genoten en ik zat met tranen in het vliegtuig naar huis.
 
Bedankt PLUS Taalreizen voor deze geweldige ervaring!Ward van Gasteren (16) - 1 week
We hebben een supergezellige week gehad en het was nog educatief ook! We hebben vrienden gemaakt van over de hele wereld! Het was goedkoop, gezellig en je hebt genoeg vrije tijd. Kortom de perfecte manier om aan de Middellandse Zee rustig Frans te leren met nieuwe vrienden! Ga vooral boven naar de berg lopen om van het uitzicht te genieten! Als je daar niet bent geweest, dan heb je Nice niet gezien. En vergeet ook de 'Vieille Ville' niet!   Eliane Neuteboom (17) - 2 weken
Ik ben nu sinds een week terug van een jongerencursus in Nice. Ik wil jullie erg bedanken, want het was GEWELDIG! Het was echt superleuk. Mijn gastgezin was leuk, de lessen waren ontzettend leuk en ik heb de leukste mensen over de hele wereld ontmoet! Echt een tijd om nooit meer te vergeten! Ik ga het dus ook aan iedereen aanraden!