VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

Au Pair Frankrijk - Informatie

Pure 'joie de vivre' - geniet van Frankrijk als Au Pair!

De geurige lavendelvelden in de Provence, de mediterrane flair aan de Côte d'Azur of het 'savoir vivre' in Parijs: er valt als Au Pair in Frankrijk zo veel te ontdekken. Het veelzijdige land staat voor kunst, mode en een heerlijke keuken waar je niet genoeg van kunt krijgen.

Thuis met de kleintjes verstoppertje spelen, het huis ontdekken en de beste verstop plekjes vinden, samen een chocoladetaart bakken, je leert de kinderen kennen en verbetert jouw taalvaardigheid, kookkunst en nog veel meer. Je hebt ook alle tijd voor uitstapjes: geniet van de kustgebieden van Bretagne of de Côte d'Azur, ga wandelen in de Auvergne of slenter door de straten van Parijs.

Het PLUS Taalreizen team en onze partners in het buitenland zullen je helpen bij het organiseren van jouw verblijf en zullen altijd beschikbaar zijn wanneer je hen nodig hebt. Wij brengen je ook in contact met andere Au Pairs in je regio en geven je informatie over het land en de inwoners, evenals over cursussen die je ter plaatse kunt volgen.

 

 

Belangrijke details

  • Leeftijdscategorie: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden, 3-5 maanden in de zomer
  • Zakgeld: €50 - €90 per week
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk (beste plaatsingsmogelijkheden tijdens de schoolperiode: gedurende 10 maanden vanaf augustus/september of 6 maanden vanaf januari/februari/maart/april)
  • Werktijden: 20 tot 30 uur per week
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan een aanvraag in te dienen 3 maanden voor de aanvang van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk)

Waaruit bestaat het Au pair programma in Frankrijk?

Het Au Pair programma in Frankrijk bestaat uit voltijdse kinderopvang. Door bij een Franse familie te wonen, ontdekt je een nieuwe cultuur en levensstijl, en verbetert je jouw Franse taalvaardigheid.

Zo haal je het beste uit jouw Au Pair verblijf in Frankrijk

Spanje en Frankrijk hebben als buurlanden een speciale band en dit is precies wat je zult voelen wanneer u uw gastgezin ontmoet. De gastouders en -kinderen kijken uit naar hun nieuwe gezinslid en zullen jou snel integreren. Om alles vlot te laten verlopen wordt in een Au Pair overeenkomst jouw werk- en vrije tijd vastgelegd. Aan het einde van je verblijf ontvang je ook een certificaat van je werk als Au Pair in Frankrijk, wat goed van pas kan komen voor toekomstige sollicitaties.

Als Au Pair in Frankrijk heb je de kans om unieke ervaringen voor het leven op te doen. Wat dacht je van een verse croissant bij de Eiffeltoren of een gezellige avond met je nieuwe vrienden onder het genot van een glas wijn en een heerlijk kaasplankje? Of zou je graag je Franse taalvaardigheden verder verbeteren met een cursus aan een prestigieuze talenschool en nieuwe vocabulaire leren? Alors, on y va!

 

Franstalig Zwitserland: Au Pair tussen kleuterschool en kajakken op het Meer van Genève

Niet alleen in Frankrijk kun je je Frans verbeteren en beroemde culinaire lekkernijen zoals kaas en chocolade ervaren, tijdens een Au Pair verblijf in Franstalig Zwitserland zul je precies dat vinden! Het hart van deze regio is de Zwitserse metropool Genève met het aangrenzende Meer van Genève. Hier wonen veel gezinnen die op zoek zijn naar een Au Pair (19-26 jaar). Heb je interesse? Wij geven je graag meer informatie over ons Au Pair programma in Franssprekend Zwitserland.

 


Onze Au Pair programma in Frankrijk

Frankrijk is een van de Europese bestemmingen voor alle smaken, met een magische charme die je zult ontdekken tijdens je Au Pair ervaring in Frankrijk! Hieronder vindt u de kenmerken van het programma voor jouw Au Pair verblijf.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6 tot 12 maanden, 3 tot 5 maanden in de zomer (vanaf mei/juni)20 - 30 uur per week€80 -€90 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

 

Au pair aanvraagprocedure in Frankrijk in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het Au Pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen: hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Vooraf krijg je advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt samenstellen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij hem naar ons partnerkantoor in het land om hem aan verschillende gezinnen voor te stellen die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij jou informatie over het gastgezin. Vanaf dit punt kun je  contact opnemen met de familie via Skype, telefoon of e-mail om een eerste contact te hebben. Hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "er een klik is van beide kanten". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: jij moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of jij zelf twijfelt over het gezin, hoeft het niet altijd de eerste keer meteen goed te gaan. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet bij de gesprekken zal je van pas komen bij de volgende.

#Stap 4: Au Pair contract

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Step 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

Je spreekt rechtstreeks met je gastgezin de precieze datum van je aankomst af en indien gewenst, ontvang je van ons een vluchtofferte evenals een ziekte- en aansprakelijkheidsverzekering voor jouw Au Pair verblijf in Frankrijk (wij werken samen met de beste reisbureaus).


Prijzen van het Au Pair programma in Frankrijk

Werken als Au Pair in Frankrijk kan je droom zijn die uitkomt. De voordelen van een periode als Au Pair in Frankrijk zijn ontelbaar: je beleeft een authentieke ervaring in het buitenland met een Franse familie, je leert een nieuwe cultuur, taal en levenswijze kennen en een van de meest kosmopolitische en geliefde landen ter wereld. Hieronder vindt u de kenmerken en prijzen van het Au Pair programma in Frankrijk.

 

 

ProgrammaPrijzen
Au Pair €330
  • Aanvraagtermijn: Wij raden aan ten minste 3 maanden voor de gewenste begindatum een aanvraag in te dienen (aanvraag op korte termijn mogelijk).
  • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk.

Prijzen van de taalcursussen

Een volledige taalonderdompeling in Frankrijk is mogelijk als aanvulling op een taalcursus Frans. De taalcursus in Frankrijk bestaat uit 20 lessen per week en vindt plaats in Nice. De cursus kan elke week op maandag beginnen

 

Verblijfsduur4 weken+ één week
Prijs€900 €210

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair programma in Frankrijk is inclusief de volgende diensten:

Adviezen voor jouw Au Pair verblijf

Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten

Plaatsing in een gastgezin

Contactpersoon en ondersteuner op locatie

Gratis verblijf in eigen kamer inclusief maaltijden

Wekelijks zakgeld

Je ontvangt een certificaat van deelname aan het PLUS Taalreizen Au Pair programma en een certificaat van de taalschool na het succesvol afronden van de cursus (in geval van aanschaf van een taalcursus)

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

Vlucht (vluchtofferte op aanvraag).

Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (offerte wordt op verzoek toegezonden).

Kosten van de taalcursussen.