Au Pair verblijf in Frankrijk

De geurige lavendelvelden in de Provence, de mediterrane flair aan de Côte d'Azur of het 'savoir vivre' in Parijs: er valt als Au Pair in Frankrijk zo veel te ontdekken. Het veelzijdige land staat voor kunst, mode en een heerlijke keuken waar je niet genoeg van kunt krijgen.

Leeftijd

ten minste 18-30 jaar zijn, alleenstaand, geen kinderen
(aanmelden mogelijk vanaf 17 jaar)

Verblijfsduur

6-12 maanden,

3 maanden in de zomer

Aanmelding

Het hele jaar door mogelijk (beste plaatsingskansen tijdens de schoolperiode gedurende 10 maanden)

Werktijden

20-30 uur per week

Pure 'joie de vivre' - geniet van Frankrijk als Au Pair!

Ontdek samen met de kleintjes het huis tijdens het cache-spel en vind ze zelfs op de beste verstopplekken, noem ze liefkozend Chouchou en bak samen een chocoladetaart - leer Frankrijk kennen en liefhebben samen met je gastkinderen.

Onze Au Pair programma's in één oogopslag

Au Pair

Als Au Pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen.

Om ervoor te zorgen dat je als Au Pair in Frankrijk in goede handen bent, adviseren en ondersteunen wij je gedurende de hele duur van je programma. Onze partnerorganisatie in Engeland selecteert je gastgezin met de grootste zorg en helpt je graag verder als je vragen of problemen hebt tijdens je verblijf als Au pair. Zij zullen je over het land en de mensen informeren, over je studiemogelijkheden informeren en ontmoetingen met andere Au Pairs uit je regio organiseren. En als je niet weet hoe je je in een bepaalde situatie tegenover je gastgezin moet gedragen, kun je ook contact opnemen met ons locale personeel.

Je gastouders en de kinderen kijken uit naar hun nieuwe gezinslid en zullen je snel integreren. Om alles vlot te laten verlopen worden in een au pair overeenkomst jullie werk- en vrije tijd vastgelegd. Aan het einde van je verblijf ontvang je ook een certificaat over je werk als au pair in Frankrijk, wat erg nuttig kan zijn bij verdere sollicitaties.

Als au pair in Frankrijk heb je de kans om unieke ervaringen op te doen voor je hele leven. Hoe klinkt het je in de oren om te genieten van een verse croissant op de top van de Eiffeltoren of om een gezellige avond met delicate wijn en kaas door te brengen met je nieuwe vrienden? Of wil je je Frans nog verbeteren met een cursus aan een gerenommeerde taalschool en van je gastkinderen in het dagelijks leven woorden leren die in geen enkel woordenboek voorkomen? Alors, on y va!

Belangrijke details

  • Leeftijdscategorie: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden, 3-5 maanden in de zomer
  • Zakgeld: €50 - €90 per week
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan een aanvraag in te dienen 3 maanden voor de aanvang van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk)
  • Werktijden: 20 tot 30 uur per week
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk (beste plaatsingsmogelijkheden tijdens de schoolperiode: gedurende 10 maanden vanaf augustus/september of 6 maanden vanaf januari/februari/maart/april)

Franstalig Zwitserland: Oppassen en in je vrijetijd kajakken op het meer van Genève

Niet alleen in Frankrijk kun je je Frans verbeteren en beroemde culinaire lekkernijen zoals kaas en chocolade ervaren, tijdens een Au Pair verblijf in Franstalig Zwitserland zul je precies dat vinden! Het hart van deze regio is de Zwitserse metropool Genève met het aangrenzende Meer van Genève. Hier wonen veel gezinnen die op zoek zijn naar een Au Pair (19-26 jaar). Heb je interesse? Wij geven je graag meer informatie over ons Au Pair programma in Franssprekend Zwitserland.

Au Pair

Het Au Pair programma in Frankrijk bestaat uit voltijdse kinderopvang. Door bij een Franse familie te wonen, ontdekt je een nieuwe cultuur en levensstijl, en verbeter je jouw Franse taalvaardigheid. Je gaat enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen.

Au pair aanvraagprocedure in Frankrijk in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het Au Pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen: hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Vooraf krijg je advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt samenstellen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij hem naar ons partnerkantoor in het land om hem aan verschillende gezinnen voor te stellen die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij jou informatie over het gastgezin. Vanaf dit punt kun je contact opnemen met de familie via Skype, telefoon of e-mail om een eerste contact te hebben. Hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "er een klik is van beide kanten". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: jij moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of jij zelf twijfelt over het gezin, hoeft het niet altijd de eerste keer meteen goed te gaan. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet bij de gesprekken zal je van pas komen bij de volgende.

#Stap 4: Au Pair contract

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Step 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

Je spreekt rechtstreeks met je gastgezin de precieze datum van je aankomst af en indien gewenst, ontvang je van ons een vluchtofferte evenals een ziekte- en aansprakelijkheidsverzekering voor jouw Au Pair verblijf in Frankrijk (wij werken samen met de beste reisbureaus).

Kenmerken

Frankrijk is een van de Europese bestemmingen voor alle smaken, met een magische charme die je zult ontdekken tijdens je Au Pair ervaring in Frankrijk! Hieronder vindt u de kenmerken van het programma voor jouw Au Pair verblijf.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6 tot 12 maanden, 3 tot 5 maanden in de zomer (vanaf mei/juni)20 - 30 uur per week€80 -€90 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Prijzen van het Au Pair programma in Frankrijk

Werken als Au Pair in Frankrijk kan je droom zijn die uitkomt. De voordelen van een periode als Au Pair in Frankrijk zijn ontelbaar: je beleeft een authentieke ervaring in het buitenland met een Franse familie, je leert een nieuwe cultuur, taal en levenswijze kennen en een van de meest kosmopolitische en geliefde landen ter wereld. Hieronder vindt u de kenmerken en prijzen van het Au Pair programma in Frankrijk.

ProgrammaPrijzen
Au Pair€530

Prijzen van de taalcursussen

Een volledige taalonderdompeling in Frankrijk is mogelijk als aanvulling op een taalcursus Frans. De taalcursus in Frankrijk bestaat uit 20 lessen per week en vindt plaats in Nice. De cursus kan elke week op maandag beginnen

Verblijfsduur4 weken+ één week
Prijs€900€210

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair programma in Frankrijk is inclusief de volgende diensten:
Adviezen voor jouw Au Pair verblijf Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten Plaatsing in een gastgezin Contactpersoon en ondersteuner op locatie
Gratis verblijf in eigen kamer inclusief maaltijden Wekelijks zakgeld

Je ontvangt een certificaat van deelname aan het PLUS Taalreizen Au Pair programma en een certificaat van de taalschool na het succesvol afronden van de cursus (in geval van aanschaf van een taalcursus)

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

X Vlucht (vluchtofferte op aanvraag).

X Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (offerte wordt op verzoek toegezonden).

X Kosten van de taalcursussen.

Aanvraagformulier

Vertrekdata: Je kunt je op elk moment voor een au pair verblijf in Engeland aanmelden, aangezien een programma het hele jaar door kan beginnen. U moet uw korte sollicitatie ongeveer 3 tot 8 maanden voor de gewenste startdatum van het programma indienen.

Vul zorgvuldig uw persoonlijk profiel in en klik op de knop [Nu verzenden]. Wij nemen contact met u op zodra wij uw online sollicitatie hebben ontvangen.

Let ook op onze inschrijvingseisen:

✔ Leeftijd: 18 jaar en ouder

✔ Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen

✔ EU-nationaliteit

✔ Niet-roker

✔ Binnenkomst: Een voordeel van au pair zijn in Europa is dat je geen visum nodig hebt en dus ook na je au pair verblijf zonder problemen kunt reizen. Het enige wat u nodig hebt om het land binnen te komen, is een identiteitskaart die nog minstens twee maanden na uw geplande verblijf geldig is.

✔ Verzekering: Wij raden je aan een ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je au pair verblijf. Wij sturen u een niet-bindend aanbod voor een verzekeringspakket.