Onze Au Pair programma in Frankrijk

Frankrijk is een van de Europese bestemmingen voor alle smaken, met een magische charme die je zult ontdekken tijdens je Au Pair ervaring in Frankrijk! Hieronder vindt u de kenmerken van het programma voor jouw Au Pair verblijf.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6 tot 12 maanden, 3 tot 5 maanden in de zomer (vanaf mei/juni)20 - 30 uur per week€80 -€90 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au pair aanvraagprocedure in Frankrijk in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het Au Pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen: hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Vooraf krijg je advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt samenstellen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij hem naar ons partnerkantoor in het land om hem aan verschillende gezinnen voor te stellen die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij jou informatie over het gastgezin. Vanaf dit punt kun je  contact opnemen met de familie via Skype, telefoon of e-mail om een eerste contact te hebben. Hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "er een klik is van beide kanten". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: jij moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of jij zelf twijfelt over het gezin, hoeft het niet altijd de eerste keer meteen goed te gaan. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet bij de gesprekken zal je van pas komen bij de volgende.

#Stap 4: Au Pair contract

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Step 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

Je spreekt rechtstreeks met je gastgezin de precieze datum van je aankomst af en indien gewenst, ontvang je van ons een vluchtofferte evenals een ziekte- en aansprakelijkheidsverzekering voor jouw Au Pair verblijf in Frankrijk (wij werken samen met de beste reisbureaus).