Au Pair verblijf in Ierland

Fáilte go hÉireann - Welkom in Ierland! Als Au Pair in Ierland kun je genieten van een verblijf omringd door warme mensen en een adembenemende natuur. In het oosten van het eiland kun je je verwonderen aan de fascinerende en altijd groene landschappen en in het westen en kun je de indrukwekkende stenen kliffen volgen. Bent je ooit in Dublin geweest? De Ierse hoofdstad is altijd levendig en de vriendelijke bevolking zal je hartelijk verwelkomen.

Leeftijd

ten minste 18-30 jaar zijn, alleenstaand, geen kinderen(aanmelden mogelijk vanaf 17 jaar)

Verblijfsduur

6 - 12 maanden

Aanmelding

Het hele jaar door

uiterlijk 3 maanden voor vertrek

Werktijden

25 -35 u/week

Je nieuwe thuis als Au Pair - Ierland is de vreugde van het leven

Als au pair naar Ierland gaan betekent voor de meestal twee tot vier kinderen van je gastgezin zorgen en deel uitmaken van hun leven. Nadat je de kinderen naar school of de kleuterschool hebt gebracht, is het tijd om na te denken over een middagprogramma! De eendjes in het park voeren, samen de lievelingskoekjes van de kleintjes bakken of deelnemen aan de St. Patrick's Day-optocht? Terwijl je voor de kinderen zorgt, leer je automatisch het land en de mensen beter kennen.

Onze Au Pair programma's in één oogopslag

Au Pair

Als Au Pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen.

Werken als Au Pair in Ierland betekent dat je voor meestal twee of vier kinderen van je gastgezin zorgt en deelneemt aan hun leven. Nadat de kinderen naar school of de crèche zijn gebracht, is het tijd om na te denken over een middagprogramma - de eendjes voeren in het park, samen de lievelingskoekjes van de kleintjes bakken of helemaal in het groen deelnemen aan de St. Patrick's Day-optocht? Terwijl je voor de kinderen zorgt, leert je vanzelf het land en de mensen beter kennen.

Wij van PLUS Taalreizen begeleiden je tijdens het registratieproces en adviseren jou vanaf het begin. Heb je vragen of bezorgdheden tijdens je verblijf in het gastland? De medewerkers van onze partnerorganisatie luisteren naar je en helpen je graag verder. Zij zullen je ook adviseren over de taalcursussen die je naast je Au Pair werk kunt volgen en ontmoetingen met andere Au Pairs in jouw regio organiseren.

Belangrijke details

  • Leeftijdscategorie: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden, 3-5 maanden in de zomer
  • Zakgeld: €100 - 200 per week
  • Werktijden: 25 tot 35 uur per week
  • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk (beste plaatsingsmogelijkheden tijdens de school periode: gedurende 10 maanden vanaf augustus/september of 6 maanden vanaf januari/februari/maart/april)
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan een aanvraag in te dienen 3 maanden voor het begin van het gewenste programma

Onze selectie van Au Pair programma's in Ierland

Au Pair

Als au pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen. Onze programma's verschillen afhankelijk van waar je woont: het aantal werkuren, de duur van het verblijf, de hoeveelheid zakgeld en ook de eisen die aan je persoonlijke vaardigheden worden gesteld, hangen af van het gastland.

Kenmerken

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar6-12 maanden, 3 tot 5 maanden in de zomer (vanaf mei/ juni)25-35 uur€100 tot €200

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au Pair aanvraag procedure voor Ierland in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier schrijf je je vrijblijvend in voor het au pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als u aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij u per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten die u moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om u te leren kennen; uw hobby's, interesses en ervaring met kinderopvang. U krijgt vooraf advies en suggesties over hoe u uw documenten op een aantrekkelijke manier kunt vormgeven. Nadat wij uw aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen met u, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij hem door naar ons partnerkantoor die hem zal voorleggen aan verschillende gezinnen die graag een au pair zouden ontvangen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig gescreend door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een gezin interesse toont in je profiel, sturen we je informatie over het gastgezin. Het is op dit punt dat u de kans krijgt om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Vooral een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de chemie tussen beide partijen goed is". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: u moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij uw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere au pairs kunnen kiezen of je twijfelt over één gezin, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die u opdoet met de gesprekken zal u ten goede komen.

#Step 4: Au pair contract

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Stap 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

Je spreekt rechtstreeks met je gastgezin de precieze datum van je aankomst af en indien je dat wenst, ontvang je van ons een vluchtofferte en een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering voor je au pair verblijf in Ierland (wij werken samen met de beste reisbureaus).

Prijzen van het Au Pair programma in Ierland

Werken als Au Pair in Ierland kan dé levenservaring zijn waarnaar je op zoek bent. De voordelen van een verblijf als Au Pair in een Iers gezin zijn eindeloos: je wordt één van de familie en je leert een nieuwe cultuur, taal en een stad kennen die natuur en welzijn uitstraalt. Hieronder vind je de kenmerken en prijzen van het Au Pair programma in Ierland.

ProgrammaPrijzen
Au Pair€530
  • Aanvraagtermijn: wij raden aan ten minste 3 maanden voor de gewenste aanvang van het programma een aanvraag in te dienen (aanvraag op korte termijn mogelijk).
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair programma in Ierland omvat de volgende diensten:

Adviezen voor jouw verblijd als Au Pair  Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten Plaatsing in een geselecteerd gastgezin Contactpersoon en ondersteuner op locatie
Gratis verblijf met eigen kamer inclusief maaltijden   Wekelijks zakgeld Je ontvangt een certificaat van deelname aan het PLUS Taalreizen Au Pair programma en een certificaat van de taalschool na het succesvol afronden van de taalcursus (als je voor een taalcursus kiest).

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

X Vlucht (vluchtofferte op aanvraag, wij werken met de beste reisbureaus).

X Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (verzekeringspakket aangeboden door ons)

X Kosten van taalcursussen

Aanvraagformulier

Vertrekdata: Je kunt je op elk moment voor een au pair verblijf in Ierland aanmelden, aangezien een programma het hele jaar door kan beginnen. Je moet jouw korte sollicitatie ongeveer 3 tot 8 maanden voor de gewenste startdatum van het programma indienen.

Vul zorgvuldig uw persoonlijk profiel in en klik op de knop [Nu verzenden]. Wij nemen contact met je op zodra wij jouw online sollicitatie hebben ontvangen.

Let ook op onze inschrijvingseisen:

✔ Leeftijd: 18 jaar en ouder

✔ Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen

✔ EU-nationaliteit

✔ Niet-roker

✔ Binnenkomst: Een voordeel van au pair zijn in Europa is dat je geen visum nodig hebt en dus ook na je au pair verblijf zonder problemen kunt reizen. Het enige wat u nodig hebt om het land binnen te komen, is een identiteitskaart die nog minstens twee maanden na uw geplande verblijf geldig is.

✔ Verzekering: Wij raden je aan een ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je au pair verblijf. Wij sturen u een niet-bindend aanbod voor een verzekeringspakket.