Au Pair verblijf in Italië

Leonardo da Vinci, Giuseppe Verdi, Giorgio Armani, dit zijn slechts enkele van de grote namen uit de rijke cultuur van Italië. Als het om kunst, mode of culinaire hoogstandjes gaat, laat "la bota" zich niet gemakkelijk voor de gek houden. Maar ook het prachtige en veelzijdige landschap en de mentaliteit van de plaatselijke bevolking zullen jou als Au Pair in Italië inspireren.

Leeftijd

ten minste 18-30 jaar zijn, alleenstaand, geen kinderen
(aanmelden mogelijk vanaf 17 jaar)

Verblijfsduur

6 - 12 maanden

van juni tot september is 3 maanden ook mogelijk

Aanmelding

Het hele jaar door

uiterlijk 3 maanden voor vertrek

Werktijden

15 -40 u/week

Je nieuwe thuis als Au Pair - in Italië met een fantastisch gezin!

In Italië, komt "la famiglia" op de eerste plaats. Je zult dus warm en hartelijk verwelkomt worden als nieuw familielid. Bovendien krijg je verantwoordelijke taken, zodat je een actieve rol in het gezinsleven kunt spelen. Aan het einde van je verblijf in Italië ontvang je een certificaat voor je tijd als Au Pair.Florence of Genua zijn ideale plaatsen voor jouw verblijf, want vanuit beide steden ben je nooit ver van de zee, de modemetropool Milaan of de Italiaanse hoofdstad Rome. Geniet van een heerlijke gelato met jouw nieuwe vrienden in een van de vele gelato parlours of verbeter je Italiaans met een taalcursus. Italië beleven als Au Pair betekent werken waar anderen hun vakantie doorbrengen. Che bella cosa!

Au Pair

Als Au Pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen.

Au Pair Plus

Met het Au Pair Plus programma kun je je nog intensiever in het leven en het dagelijkse huishouden van je gastgezin verdiepen. De werktijden zijn langer en het zakgeld dat je krijgt is hoger.

In Italië, komt "la famiglia" op de eerste plaats. Je zult dus warm en hartelijk verwelkomt worden als nieuw familielid. Bovendien krijg je verantwoordelijke taken, zodat je een actieve rol in het gezinsleven kunt spelen. Aan het einde van je verblijf in Italië ontvang je een certificaat voor je tijd als Au Pair.

Je nieuwe tijdelijke thuis in Italië als Au Pair zal waarschijnlijk in het noorden van Italië zijn. De meeste van onze gastgezinnen wonen in de omgeving van Milaan en Genua. Voor een langer verblijf kunnen we regelmatig een verblijf in Florence en soms in Rome organiseren.Er worden ontmoetingen met andere Au Pairs uit je regio georganiseerd en je krijgt informatie over het land en de plaatselijke bevolking, maar ook over cursussen die je naast je au pair werk kunt volgen. Bij PLUS Taalreizen staan we altijd voor je klaar: we adviseren je vooraf over je au pair verblijf in Italië, ondersteunen je bij de voorbereidingen en zijn je contactpersoon voor alle vragen.

Belangrijke details

  • Leeftijd: 18-30 jaar
  • Verblijfsduur: 6-12 maanden, mogelijkheid van 3-5 maanden in de zomer
  • Zakgeld: €50 - €100 per week
  • Werktijden: 15 tot 40 uur per week
  • Vertrektijden: het hele jaar mogelijk (beste plaatsingsmogelijkheden tijdens de school periode: 10 maanden vanaf augustus/september of 6 maanden vanaf januari/februari/maart/april)
  • Aanvraagtermijn: wij raden een een aanvraag in te dienen 3 maanden voor het begin van het gewenste programma (aanvraag op korte termijn is mogelijk op verzoek).

Onze selectie van Au Pair programma's in Italië

Au Pair

Als au pair ga je enkele maanden bij een gastgezin wonen, voor hun kinderen zorgen en hen in het huishouden ondersteunen. Onze programma's verschillen afhankelijk van waar je woont: het aantal werkuren, de duur van het verblijf, de hoeveelheid zakgeld en ook de eisen die aan je persoonlijke vaardigheden worden gesteld, hangen af van het gastland.

Au Pair Plus

Met het Au Pair Plus programma kun je je nog intensiever in het leven en het dagelijkse huishouden van je gastgezin verdiepen. De werktijden zijn langer en het zakgeld dat je krijgt is hoger.

Kenmerken

Het mooie Italië heeft je veel te bieden tijdens je verblijf als Au Pair. De vrolijke en mediterrane sfeer van Italië betovert haar bezoekers en je zult vriendelijk worden verwelkomd in je gastgezin. Hieronder kunt je de verschillende programma's en hun kenmerken ontdekken. Kies het programma dat het beste bij jou past.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-30 jaar

6 - 12 maanden, 3 - 5 maanden in de zomer

30 uur per week€75 per week
Au Pair Plus18-30 jaar6 - 12 maanden, 3 - 5 maanden in de zomer

35 - 40 uur per week

€100 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au Pair aanvraagprocedure voor Italië in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met de online formulieren kun je je vrijblijvend inschrijven voor het au pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij de aanvraag documenten per e-mail toe. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen: interesses, hobby's, en ervaring met kinderen. Je krijgt vooraf advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt invullen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen met jou, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij het door naar ons partnerkantoor dat je documenten zal voorleggen aan verschillende gezinnen in Italië die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een familie interesse toont in je profiel, sturen wij jou korte informatie over het gastgezin. Je hebt nu de mogelijkheid om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Je eerste contact kan zeer spannend en heilzaam zijn, hier en daar kunt je communicatieproblemen hebben, maar over het algemeen is het belangrijk dat er een klik is van beide kanten. Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: je moet het naar je zin hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij uw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of je niet zeker bent van een gezin, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet bij de gesprekken zal je van pas komen bij de volgende.

#Step 4: Au Pair contract

Zodra je overeenstemming hebt bereikt met je gastgezin, je werktaken en vrije tijd, etc., ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en die zullen wij jou ook toesturen.

#Stap 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

De precieze datum van je aankomst spreek je rechtstreeks af met je gastgezin en indien gewenst, sturen we je een vluchtofferte en een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering voor je Au Pair verblijf in Italië (wij werken samen met de beste reisbureaus).

Prijzen van Au Pair programma's in Italië

Werken als Au Pair in Italië zal je een internationale ervaring meegeven die je in je toekomstige carrière goede van pas zal komen en zal je persoonlijke kijk op de wereld verrijken. Geniet van je verblijf in Italië en leer een nieuwe cultuur, taal en de wereldse levensstijl van de Italianen kennen. Je wordt lid van de familie. Hieronder kun je het Au Pair programma in Italië kiezen dat het beste bij jouw voorkeuren en profiel past.

ProgrammaPrijzen
Au Pair€530
Au Pair Plus€530
  • Aanvraagtermijn: raden aan een aanvraag in te dienen 6 maanden voor de gewenste aanvang van het programma (een aanvraag op korte termijn is mogelijk)
  • Vertrekdata: het hele jaar mogelijk

Prijzen van taalcursussen

Een volledig taalverblijf in Italië is mogelijk met een taalcursus van 10 lessen per week. De cursus kan elke week op maandag beginnen.

Verblijfsduur4 weken+ 1 week
Prijs€530€120

Inbegrepen in de prijs van het programma

Het Au Pair en Au Pair Plus programma in Italië is inclusief de volgende diensten:

Advies voor jouw Au Pair ervaring Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten Plaatsing in een gastgezin op de door jou gekozen bestemming Contact- en ondersteuningspersoneel op locatie
Gratis verblijf met eigen kamer inclusief maaltijden Wekelijks zakgeld PLUS Taalreizen certificaat van deelname en certificaat van de taalschool aan het einde van je verblijf (als je voor een taalcursus kiest)

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

X Vlucht (vluchtofferte op aanvraag)

X Ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (verzekeringsaanbod op aanvraag)

X Kosten van de taalcursus

Let ook op onze inschrijvingseisen:

Vertrekdata: Je kunt je op elk moment voor een au pair verblijf in Engeland aanmelden, aangezien een programma het hele jaar door kan beginnen. U moet uw korte sollicitatie ongeveer 3 tot 8 maanden voor de gewenste startdatum van het programma indienen.

Vul zorgvuldig uw persoonlijk profiel in en klik op de knop [Nu verzenden]. Wij nemen contact met u op zodra wij uw online sollicitatie hebben ontvangen.

✔ Leeftijd: 18 jaar en ouder

✔ Burgerlijke staat: alleenstaand, geen kinderen

✔ EU-nationaliteit

✔ Niet-roker

✔ Binnenkomst: Een voordeel van au pair zijn in Europa is dat je geen visum nodig hebt en dus ook na je au pair verblijf zonder problemen kunt reizen. Het enige wat u nodig hebt om het land binnen te komen, is een identiteitskaart die nog minstens twee maanden na uw geplande verblijf geldig is.

✔ Verzekering: Wij raden je aan een ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor de duur van je au pair verblijf. Wij sturen u een niet-bindend aanbod voor een verzekeringspakket.