Onze selectie van Au Pair programma's in Italië

Het mooie Italië heeft je veel te bieden tijdens je verblijf als Au Pair. De vrolijke en mediterrane sfeer van Italië betovert haar bezoekers en je zult vriendelijk worden verwelkomd in je gastgezin. Hieronder kunt je de verschillende programma's en hun kenmerken ontdekken. Kies het programma dat het beste bij jou past.

 

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijden Zakgeld
Au Pair18-30 jaar

6 - 12 maanden, 3 - 5 maanden in de zomer

30 uur per week€75 per week
Au Pair Plus18-30 jaar6 - 12 maanden, 3 - 5 maanden in de zomer

35 - 40 uur per week

€100 per week

Meer informatie over onze Au Pair programma's vind je hier

Au Pair aanvraagprocedure voor Italië in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met de online formulieren kun je je vrijblijvend inschrijven voor het au pair programma.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij de aanvraag documenten per e-mail toe. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen: interesses, hobby's, en ervaring met kinderen. Je krijgt vooraf advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt invullen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben gecontroleerd en, indien nodig, samen met jou, zullen wij meer informatie toevoegen. Als je aanvraag volledig is, sturen wij het door naar ons partnerkantoor dat je documenten zal voorleggen aan verschillende gezinnen in Italië die op zoek zijn naar een Au Pair. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie.

#Stap 3: De plaatsing

Als een familie interesse toont in je profiel, sturen wij jou korte informatie over het gastgezin. Je hebt nu de mogelijkheid om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Je eerste contact kan zeer spannend en heilzaam zijn, hier en daar kunt je communicatieproblemen hebben, maar over het algemeen is het belangrijk dat er een klik is van beide kanten. Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: je moet het naar je zin hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij uw steun. Aangezien gezinnen vaak uit meerdere Au Pairs kunnen kiezen of je niet zeker bent van een gezin, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die je opdoet bij de gesprekken zal je van pas komen bij de volgende.

#Step 4: Au Pair contract

Zodra je overeenstemming hebt bereikt met je gastgezin, je werktaken en vrije tijd, etc., ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en die zullen wij jou ook toesturen.

#Stap 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

De precieze datum van je aankomst spreek je rechtstreeks af met je gastgezin en indien gewenst, sturen we je een vluchtofferte en een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering voor je Au Pair verblijf in Italië (wij werken samen met de beste reisbureaus).