VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

Au Pair Noorwegen - Informatie

De Au Pair baan van je dromen: Noorwegen is buitengewoon!

Smaragdgroen, paars of tovergeel, het magische noorderlicht verlicht de nachtelijke hemel met de prachtigste kleuren. Als Au Pair in Noorwegen heb je de kans dit natuurspektakel van dichtbij mee te maken. Het noordelijke land heeft nog veel meer te bieden: ontdek schilderachtige fjorden en bergketens, een bijzondere dierenwereld met elanden, beren of poolvossen en de unieke Scandinavische cultuur. Bij je gastgezin in Oslo of op het platteland rond Oslo kun je als Au Pair in Noorwegen vanuit een Scandinavisch perspectief leren kennen.

Wij van PLUS Taalreizen zullen je ondersteunen met de aanvraag en plaatsing in een gastgezin op jouw bestemming. Ons partnerbureau in Noorwegen zal je met andere Au Pairs in de regio in contact brengen, je over het land en zijn inwoners informeren en je helpen een taalcursus te kiezen. Als bevestiging van je succesvolle Au Pair verblijf in Noorwegen ontvang je een certificaat van deelname.

 

 

Belangrijke details

  •  Leeftijd: 18-26 jaar
  •  Verblijfsduur ten minste 12 maanden
  •  Zakgeld: 5600 NOK (600€) per maand
  •  Vetrek tijden: het hele jaar mogelijk
  •  Werktijden: 30 uur per week
  •  Aanvraagperiode: het hele jaar door

Wat houdt het Au Pair programma in Noorwegen in?

Het Au Pair programma in Noorwegen bestaat uit voltijdse kinderopvang. Je zult bij een Noorse familie wonen en een nieuwe manier van leefwijze en cultuur leren kennen, en ook je Engelse en Noorse taalvaardigheden verbeteren.

 

Volledige zorg als Au Pair in Noorwegen

Voor de mensen in Scandinavië is familie erg belangrijk, dus je zult een warm welkom krijgen als Au Pair in Noorwegen. Vanaf het moment dat je aankomt maak je deel uit van het gezin en word je ook als zodanig behandeld. Als Au Pair in Noorwegen is het dan ook vanzelfsprekend dat je tijdens je verblijf verzekerd bent via het gezin. Je zult voornamelijk Engels spreken met je gastgezin, maar je kunt natuurlijk ook Noors leren. Je krijgt ongeveer 900 euro per jaar voor taalcursussen. Aan het einde van je verblijf als au pair in Noorwegen ontvang je je vakantiegeld en een bewijs van deelname.

In je vrije tijd zul je je nooit vervelen: wat dacht je van sightseeing in de hoofdstad Oslo en een shoppingtour bij Karl Johans gate? Natuurlijk kun je ook een dag vol avontuur doorbrengen met nieuwe vrienden in het attractiepark TusenFryd of een van de vele eilanden ontdekken tijdens een boottocht. Kom en ontdek Noorwegen!

 


Onze selectie van Au Pair programma's in Noorwegen

Noorwegen is een van de mooiste en meest natuurrijke bestemmingen om een Au Pair ervaring op te doen. De stad is in feite zelfs uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa in 2019! Als Au Pair in Noorwegen bij PLUS Taalreizen krijg je een compleet programma om het beste uit je verblijf te halen. Hieronder vind je de kenmerken van het programma.

ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-26 jaarmin. 12 maanden30 uur per week5900 Noorse Kronen

Au Pair aanvraagprocedure naar Noorwegen in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier kun je je vrijblijvend voor het Au Pair programma in Noorwegen inschrijven.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen; hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Je krijgt vooraf advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt opstellen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben bekeken, zullen wij, indien nodig, samen nog meer informatie toevoegen. Om jouw ervaring in de kinderopvang en jouw kennis van de Engelse taal beter te kunnen beoordelen, zullen wij een telefonisch gesprek houden. Als jouw aanvraag volledig is, sturen wij deze naar ons partnerkantoor in Noorwegen. Ons partnerkantoor zal de documenten aan verschillende gezinnen voorleggen die een Au Pair willen aannemen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie op de plaats van bestemming.

#Step 3: Plaatsing

Wanneer een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij jou de informatie over het gastgezin. Vanaf dit punt dat u de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Vooral een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de chemie tussen beide partijen goed is". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: je moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere au pairs kunnen kiezen of je twijfelt over één gezin, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die u opdoet met de gesprekken zal u ten goede komen.

#Stap 4: De au pair overeenkomst

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Step 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

De precieze datum van uw aankomst spreekt u rechtstreeks met uw gastgezin af en indien u dat wenst, ontvangt u van ons een vluchtaanbod. Wij helpen je ook een ziekte- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je au pair verblijf in Noorwegen (wij werken samen met de beste reisbureaus). Zodra wij uw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen, ontvangt u een offerte voor een verzekeringspakket dat op uw verblijf is afgestemd.

 


Prijzen van Au Pair programma's in Noorwegen

Werken als Au Pair in Noorwegen zal je leven verrijken en je talenkennis vergroten. Haal het meeste uit jouw tijd in Noorwegen door een taalcursus te volgen, in Scandinavische stijl te leven, te reizen en met volle teugen en van de natuur te genieten. Hieronder staan de prijs en de diensten die in het Au Pair programma in Noorwegen zijn inbegrepen.

 

ProgrammaPrijs
Au Pair€330

Inbegrepen in de prijs van het programma:

Adviezen voor jouw Au Pair verblijf

Ondersteuning bij het opstellen van aanvraag documenten

Plaatsing in een geselecteerd gastgezin

Contactpersoon en ondersteuner op locatie van de bestemming

Gratis verblijf in je eigen kamer inclusief maaltijd

Wekelijks zakgeld

PLUS Taalreizen certificaat van deelname en certificaat van de taalschool na succesvolle afronding van de taalcursus

Verzekeringsdekking via het gastgezin bij de Noorse Gezondheidsdienst

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

Vlucht (vluchtofferte op aanvraag)

Indien van toepassing, ziektekosten-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisannuleringsverzekering (verzekeringspakket aangeboden door PLUS Taalreizen)

Kosten van taalcursussen