Onze selectie van Au Pair programma's in Noorwegen

Noorwegen is een van de mooiste en meest natuurrijke bestemmingen om een Au Pair ervaring op te doen. De stad is in feite zelfs uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa in 2019! Als Au Pair in Noorwegen bij PLUS Taalreizen krijg je een compleet programma om het beste uit je verblijf te halen. Hieronder vind je de kenmerken van het programma.
ProgrammaLeeftijdVerblijfsduurWerktijdenZakgeld
Au Pair18-26 jaarmin. 12 maanden30 uur per week5900 Noorse Kronen

Au Pair aanvraagprocedure naar Noorwegen in 5 stappen

#Stap 1: Niet-bindende inschrijving

Met het online formulier kun je je vrijblijvend voor het Au Pair programma in Noorwegen inschrijven.

#Stap 2: Gedetailleerde aanvraag documenten

Als je aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij per e-mail de gedetailleerde aanvraag documenten toe die je moet invullen. Deze zijn belangrijk voor potentiële gastgezinnen om jou te leren kennen; hobby's, interesses en ervaring met kinderen. Je krijgt vooraf advies en suggesties over hoe je de documenten op een aantrekkelijke manier kunt opstellen. Nadat wij de aanvraag documenten hebben bekeken, zullen wij, indien nodig, samen nog meer informatie toevoegen. Om jouw ervaring in de kinderopvang en jouw kennis van de Engelse taal beter te kunnen beoordelen, zullen wij een telefonisch gesprek houden. Als jouw aanvraag volledig is, sturen wij deze naar ons partnerkantoor in Noorwegen. Ons partnerkantoor zal de documenten aan verschillende gezinnen voorleggen die een Au Pair willen aannemen. Alle gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie op de plaats van bestemming.

#Step 3: Plaatsing

Wanneer een gezin interesse toont in je profiel, sturen wij jou de informatie over het gastgezin. Vanaf dit punt dat u de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met de familie via telefoon, Skype of e-mail. Vooral een eerste telefoongesprek kan heel spannend zijn, hier en daar kunnen er communicatieproblemen zijn, maar over het algemeen is het belangrijk dat "de chemie tussen beide partijen goed is". Je moet wat tijd nemen om elkaar te leren kennen. Het verblijf moet immers voor beide partijen positief zijn: je moet een fijne tijd hebben in het gezin en het gezin moet baat hebben bij jouw steun. Omdat gezinnen vaak uit meerdere au pairs kunnen kiezen of je twijfelt over één gezin, hoeft het niet altijd meteen goed te gaan. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, de ervaring die u opdoet met de gesprekken zal u ten goede komen.

#Stap 4: De au pair overeenkomst

Zodra het voor beide partijen uitkomt en je met je gastgezin overeenstemming hebt bereikt over je taken, werk en vrije tijd, ontvang je van ons een bevestiging van je plaatsing. De afspraken met je gastgezin worden schriftelijk vastgelegd in de Au Pair Agreement en aan jou toegestuurd.

#Step 5: Reizen, Verzekering en Vlucht

De precieze datum van uw aankomst spreekt u rechtstreeks met uw gastgezin af en indien u dat wenst, ontvangt u van ons een vluchtaanbod. Wij helpen je ook een ziekte- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je au pair verblijf in Noorwegen (wij werken samen met de beste reisbureaus). Zodra wij uw gedetailleerde aanvraag documenten hebben ontvangen, ontvangt u een offerte voor een verzekeringspakket dat op uw verblijf is afgestemd.