2 weken vanaf €2.060

Inbegrepen: vlucht, transfer, accommodatie en maaltijden (indien van toepassing), taalcursus, plaatsingstest en certificaat.

Alle aanbiedingen »

Engels leren in Canada: Ottawa

Taalreis Ottawa

Canadese hoofdstad
Historische stad
Vele bezienswaardigheden

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is gelegen in de oostelijke provincie Ontario, vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Ottawa heeft het imago van een Noord-Amerikaanse stad met Europese flair. De stad wordt gekenmerkt door statige regeringsgebouwen, nationale monumenten en musea van wereldklasse. Ondanks haar status, staat Ottawa bekend als de meest betaalbare stad in Canada. Dit maakt het een aantrekkelijke bestemming voor een Engelse taalcursus!

Bezienswaardigheden Ottawa

Ottawa is het centrum van de Canadese regering, je vindt er dan ook vele indrukwekkende regeringsgebouwen. Het parlementsgebouw van Ottawa werd gebouwd op een glooiende heuvel, Parliament Hill. Hier staat ook de Tower of Peace, hét symbool van Ottawa. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

In de stad bevinden zich ook een aantal belangrijke musea waaronder het Canadian Museum of Nature, de National Gallery of Canada en het Canadian War Museum. Ottawa staat tevens bekend om haar vele evenementen en festivals. Vooral in het gebied rondom de parlementsgebouwen is altijd wat te beleven. Zo wordt de heuvel vaak gebruikt voor lichtshows, festivals, tours en parades van de Royal Canadian Mounted Police. Door het centrum van de stad loopt het Rideau Kanaal, dat in de winter transformeert in de langste natuurschaatsbaan ter wereld.

Natuur en wintersport
In het Franstalige gedeelte van Ottawa vind je het Gatineau park. Dit park is beschermd natuurgebied en bestaat uit beboste heuvels en meren. In de winter vind je hier meer dan 200 kilometer aan pistes. Dit maakt de stad een geliefde bestemming onder wintersporters. Ottawa is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de indrukwekkende natuurparken Niagara Falls, Algonquin National Park en Manitoulin Island.


Engels leren in Ottawa: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Persoonlijke aandacht

Kleine taalschool met veel ruimte voor persoonlijke aandacht

Loopafstand

Centraal gelegen op loopafstand van diverse voorzieningen

Veilig

Veilige en goedkope stad

Engelse en Franse cursus

Op aanvraag ook taalcursus Frans mogelijk

Onze taalschool bevindt zich in het hart van Ottawa, op de tweede verdieping van een modern gebouw. Op de eerste verdieping bevinden zich een ijs- en delicatessenwinkel en een Arabische eetgelegenheid. De taalschool ligt op enkele minuten loopafstand van Parliament Hill en Rideau Mall, het meest populaire winkelcentrum in Ottawa.

Het schoolgebouw is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over 10 klaslokalen, een lift, een computerruimte, studieruimte en bibliotheek. Studenten kunnen gebruik maken van gratis WiFi in het gehele gebouw.

 

Onze school is officieel erkend door Languages Canada.


Engels leren in Ottawa: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 16 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Ottawa biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou.

Standaard Plus taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 20 lesuren gecombineerd met 4 workshops per week. De thema's van de workshops zijn verschillend waaronder communicatieve vaardigheden, presenteren, etc.

Privélessen Engels
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan de interesses en behoeften van de student. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2 of 4 lesuren per dag. Over het algemeen vinden de privélessen 's middags plaats.

IELTS examencursus Engels
Het is op onze taalschool in Ottawa ook op aanvraag mogelijk om een 12-weekse IELTS examencursus Engels te volgen, gericht op de internationaal erkende IELTS test. Dit is vooral van belang wanneer je wilt gaan studeren of werken in Amerika of Canada.


Engels leren in Ottawa: Accommodatie

Accommodatie in Ottawa

Ervaar het leven in Ottowa
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Ottawa biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Ottawa kun je bij een gastgezin verblijven:

Gastverblijf
Het is ideaal om de Canadese cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een éénpersoonskamer en deelt de badkamer. Halfpension (ontbijt en diner) of volpension is inbegrepen, alsmede het gebruik van de wasmachine. De verblijven wonen op ongeveer 45 minuten reizen van de school. Basisschoonmaak wordt gedaan door het gastverblijf, uiteraard dien je je eigen kamer zelf goed te verzorgen.

Residentie
In de residentie verblijf je met internationale medestudenten in een appartement. Je kunt ervoor kiezen om een eigen kamer te boeken of je kamer te delen met een internationale medestudent. De woonkamer met tv, keuken en badkamer deel je met de andere studenten die in het appartement verblijven.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Engels leren in Ottawa: Activiteiten

Vrije tijd in Ottawa

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★★ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Sport

De school organiseert vaak enkele activiteiten en excursies. Sommige zijn bij de prijs inbegrepen en voor een aantal dien je een vergoeding te betalen. Het aanbod hangt af van het seizoen en het aantal studenten. Zo kun je bijvoorbeeld met medestudenten gaan schaatsen, poolen, paintballen, skiën, een festival, concert of museum bezoeken of een uitstapje maken naar een nabijgelegen bezienswaardigheid. Tijdens de ‘coffee club’ kun je je Engels oefenen tijdens een luchtig gesprek met docenten en medestudenten. In het weekend organiseert de school soms ook diverse dag-
excursies naar bijvoorbeeld Montréal, Niagara Falls of
een skigebied in de buurt.  

Ottawa en omgeving
In Ottawa en omgeving vind je prachtige natuurgebieden en vele mogelijkheden tot sport en entertainment. In de buurt van de stad kun je diverse wintersporten beoefenen zoals snowboarden, skiën, schaatsen of langlaufen. In de zomer kun je er ook goed wandelen, fietsen, skaten of varen over het Rideau Kanaal.

Ottawa staat bekend om zijn vele evenementen en festivals. Hiervoor kreeg de stad in 2010 zelfs een 'IFEA World Festival and Event City Award'. Ook wordt er bijvoorbeeld elk jaar in mei het Tulip Festival georganiseerd. Het Nederlandse koningshuis stuurt hiervoor ieder jaar 10.000 tulpenbollen naar Ottawa als dan voor de Canadese hulp tijdens de bevrijding van Nederland. Je hoeft je in Ottawa dus zeker niet te vervelen!


Engels leren in Ottawa: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Ottawa. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming

Startdata 2022

Examengeld

Ottowa

12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9

Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week, $ 50 borg, ter plaatse te voldoen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming.

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.