Engels leren in Canada: Toronto

Taalreis Toronto

Grootste stad van Canada
Engels leren in een internationale sfeer
Centraal gelegen taalschool

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Het is één van de meest multiculturele steden ter wereld en tevens één van de schoonste en veiligste steden in Noord Amerika. Daarnaast is Toronto een echte studentenstad, je vindt er onder andere de grootste universiteit van Canada. Dit maakt het de perfecte plek voor een taalcursus Engels!

Bezienswaardigheden Toronto
Toronto is de thuisbasis van een aantal gerenommeerde universiteiten en colleges. Dit betekent ook dat Toronto een dynamisch nachtleven kent en een grote variëteit aan restaurants biedt. Ook vind je er vele theaters en een uitgebreide kunstscene. In de stad worden regelmatig festivals en andere culturele evenementen georganiseerd. Het belangrijkste festival is het jaarlijkse International Film Festival. Toronto is een echte filmstad, je vindt hier tevens het allereerste IMAX filmtheater ter wereld.
Er is genoeg te zien en te doen in Toronto! Beklim de CN Tower, de op één na hoogste vrijstaande toren ter wereld. Vanaf de toren kun je op 350 meter hoogte door een glazen bodem naar de stad kijken. Houd je van winkelen? Bezoek dan Eaton Centre, een groot winkelcentrum. Of struin over één van de vele lokale markten met heerlijke verse producten en souvenirs. Je kunt ook de ferry nemen en genieten van een prachtige boottocht naar de Toronto Islands. Het Royal Ontario Museum, in het centrum van Toronto, is het grootste museum van Canada. Het museum richt zich op de natuurlijke historie en wereldculturen. Dit museum is internationaal hoog gewaardeerd en zeker een bezoek waard! Ga je liever zelf de natuur in dan ben je in ongeveer 2 uur bij de indrukwekkende watervallen van Niagara Falls.

Taalreizen naar Toronto voor volwassenen en studenten

Ervaar de Engelse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Toronto

Taalreizen naar Toronto voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Toronto voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Toronto


Engels leren in Toronto: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Loopafstand

Taalschool centraal gelegen op loopafstand van diverse voorzieningen

Ideale bestemming

Veillige en moderne stad, ideale bestemming in Canada

Werken in het buitenland

Er is een mogelijkheid om te kunnen werken in Canada

De taalschool waar je de taalcursus Engels volgt, ligt in het hart van Toronto en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Op loopafstand van de taalschool liggen enkele belangrijke attracties, zoals de CN Tower, Eaton Centre, Rogers Centre, Air Canada Centre en Toronto’s haven. De taalschool is gevestigd in een modern gebouw en beschikt over 10 klaslokalen. Er is een studieruimte en er zijn automaten met drankjes en snacks aanwezig. Bovendien is er een computerruimte en gratis WiFi in het gehele schoolgebouw. Het is mogelijk om bij de school boeken en DVD's te lenen.
  Onze school is officieel erkend door Languages Canada.

Engels leren in Toronto: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 16 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 12 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Toronto biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard Cursus
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. De klassen bestaan uit maximaal 14 studenten. Hierdoor is de focus altijd op de studenten.

Intensieve Cursus
Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou. De klassen bestaan uit maximaal 14 studenten. Hierdoor is de focus altijd op de studenten.


Engels leren in Toronto: Accommodatie

Accommodatie in Toronto

Ervaar het leven in de grootste stad van Canada
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Toronto biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de cursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Toronto kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Gastverblijf
Het verblijf is ideaal om de Canadese cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een éénpersoonskamer en deelt de badkamer. Halfpension (ontbijt en diner) of volpension is inbegrepen, alsmede gebruik van de wasmachine. De gastverblijven bevinden zich op ongeveer 50 minuten reizen van de school. Uiteraard spreekt iedereen in het gastverblijf Engels, maar aangezien Toronto een multiculturele stad is, kan het zijn dat de Engelse taal niet hun moedertaal is.

Je hebt de keuze uit half-board en full-board

Residentie
Verblijf je liever met andere internationale studenten? Dan is verblijf in de residentie iets voor jou. Onze residenties zijn centraal gelegen en de taalschool is met het openbaar vervoer goed te bereiken. In de residentie verblijf je op een eigen kamer die van alle gemakken is voorzien, inclusief WiFi. Wanneer je met twee personen reist, kun je ook een 2-persoonskamer boeken. De badkamer en keuken deel je met de andere studenten, net als de gezamenlijke woonkamer. Tevens kun je gebruik maken van wasmachines. Ook heb je de keuze voor een 'en-suite' badkamer tegen een toeslag.

Ook kun je volpension residentie boeken tegen een toeslag.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Engels leren in Toronto: Activiteiten

Vrije tijd in Toronto

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool organiseert vaak enkele activiteiten, in het weekend vinden er soms excursies plaats. Het aanbod hangt af van het seizoen en het aantal studenten. Voorbeelden van activiteiten zijn: een filmavond, een bezoek aan een museum, een boottocht, kanoën bij de Toronto Islands, een bezoek aan de CN Tower, Canada's Wonderland of Toronto Zoo. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere activiteiten kan een kleine vergoeding worden gevraagd. Toronto en omgeving
Je hebt zelf ook ontelbare mogelijkheden om Toronto en omgeving te ontdekken. Een kanotrip in het hart van Algonquin Provincial Park, een bustrip naar de Canadese kant van de Niagara Falls en de Blue Mountains of een weekendtrip naar Ottawa of New York City. In de buurt van Toronto kun je ook diverse (winter)sporten beoefenen. In de nabijgelegen bos- en berggebieden is altijd wel wat te doen; van wandelen tot skiën, van fietsen tot klimmen. In de omgeving vind je tevens diverse meren en binnenwateren waar je prima kan kanoën of schaatsen in de winter. 

Engels leren in Toronto: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Toronto. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 januari 2024, met reizen t/m 31 maart 2025.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming Startdata 2022 Examengeld
Toronto 12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9 Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week, $ 50 borg, ter plaatse te betalen voldoen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.