Ervaringen Duits leren in Duitsland

Taalreis Berlijn

Lisa Vessies (17) - 2 weken
Ik heb veel geleerd tijdens mijn taalreis naar Berlijn. Het leukste was dat je in zo’n korte tijd, zo snel de taal leert spreken. Natuurlijk leer je ook veel van de geschiedenis en de cultuur van Berlijn. Er is heel veel te doen in Berlijn. Je kan er lang niet alles zien en doen. Maak dus van tevoren een lijstje met belangrijke gebouwen en musea die je graag wilt zien. Zorg ook dat je al weet hoe het openbaar vervoer daar werkt, je kan bijvoorbeeld een app downloaden, zelf had ik “Berlin subway”. Het vervoer is heel goed geregeld in Berlijn. Als accommodatie is een gastgezin echt een aanrader. Er wordt de hele dag Duits gesproken, dus je leert het extra snel. Je wilt wel heel veel zien, maar toch moet je ook tijd nemen voor je huiswerk. Maak het elke dag, het is niet heel veel, maar je leert er wel veel van.

Alles is duidelijk geregeld en je wordt goed begeleid, zodat je niet onverwachts voor problemen komt te staan. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen bij de “receptie” in de school. Je wordt er altijd goed geholpen.

Taalreis Frankfurt

Hans (51) - 1 week

Ik heb een prima week gehad in Frankfurt. Leraressen Kirsten en Marion waren vaardig en geduldig! Mijn Duits is weer opgefrist en ik kan weer iets beter uit de voeten. Bedankt voor het organiseren en wellicht tot een andere keer.