Duits leren in Duitsland: Frankfurt

Taalreis Frankfurt

Indrukwekkende stad en skyline
Centrale ligging van de taalschool
Groot aanbod taalcursussen
Verschillende accommodaties
Frankfurt is een grote moderne stad, gelegen in het midden van Duitsland, op ongeveer 200 kilometer van de grens met Luxemburg. Frankfurt is het financiële centrum van Duitsland en tevens een van de meest cultureel diverse steden van het land. De stad staat bekend om zijn vele wolkenkrabbers en historische district. Frankfurt is daarnaast bekend als beurzenstad en is, dankzij de centrale ligging, een belangrijk verkeersknooppunt binnen Duitsland en Europa. Boek één van onze taalcursussen Duits in Frankfurt en ontdek deze levendige stad aan de Main!
Bezienswaardigheden Frankfurt
Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld, dat als een van de weinige Europese steden gedomineerd wordt door hoge wolkenkrabbers. Hierdoor wordt de stad ook wel ‘Mainhattan’ genoemd. Naast het moderne financiële centrum heeft Frankfurt ook een gezellig historisch centrum. Een interessante bezienswaardigheid is de oude wijk Sachsenhausen, die ook wel bekend staat als het “appelwijn district”. Je vindt hier een grote variatie aan kroegen en restaurants. Het nabijgelegen oude Operahuis van Frankfurt, dat tegenwoordig dienst doet als concerthal, is ook zeker een bezoek waard.
Het centrale plein in de binnenstad van Frankfurt is de Römerberg. Aan dit plein liggen onder meer het middeleeuwse stadhuis, de ingang van het Historische Museum en een aantal vakwerkhuizen. In hetzelfde gebied bevinden zich ook de Sint-Paulskerk en de Dom van Frankfurt. Vanaf de Kaiserdom en de 200 meter hoge Main Tower, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Frankfurt heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan culturele instellingen. In totaal zijn er 60 musea en galerieën, waarvan een belangrijk deel zich bevindt aan de oevers van de Main. Eén van de meest bekende musea is het Goethe Haus, het huis van de beroemde Duitse schrijver Goethe.  Ook het aanbod van culturele evenementen is groot. In de stad worden regelmatig grote internationale beurzen georganiseerd. Populaire evenementen zijn het Museumsuferfest en de kerstmarkt. Winkelen kun je in de Zeil, de belangrijkste winkelstraat van Frankfurt. Deze straat is tevens een van de meest bezochte winkelstraten in Duitsland.

Taalreizen naar Frankfurt voor volwassenen en studenten

Ervaar de Duitse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Frankfurt

Taalreizen naar Frankfurt voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Frankfurt voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Frankfurt


Duits leren in Frankfurt: Taalcursus

Taalcursus Duits

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 10 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Frankfurt biedt de volgende Duitse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Duits
De standaard groepscursus Duits van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus Duits van 6 lesuren iets voor jou. Tijdens de twee extra lesuren van de intensieve cursus ligt de focus op het verbeteren van je spreekvaardigheid.

Privélessen Duits
De snelste en meest intensieve manier om Duits te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je eigen interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je volgt 2 of 4 lesuren per dag.

Teacher training: De cursus Onderwijsmethodologieën is bedoeld voor docenten in opleiding om inzichten te verwerven en diepgaande kennis op te doen over de verschillende manieren waarop zij talen kunnen onderwijzen. De cursus omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals communicatieve methodologieën, opkomend taalonderwijs, holistische benaderingen, onderwijstechnieken, tips en hulpmiddelen om de leskist van de cursisten uit te breiden.

Examencursussen: TELC en TestDaF
30 lessen per week, waarvan 20 standaard en 10 examenvoorbereiding. De examenkosten zijn niet inclusief.

  • 10 studenten per klas
  • Minimaal 4 weken

A1-A2: Elke eerste maandag van de maand
B1: Elke tweede maandag van de maand
B2: Elke derde maandag van de maand
C1: Elke vierde maandag van de maand


Duits leren in Frankfurt: Accommodatie

Accommodatie in Frankfurt

Maak kennis met de Duitse cultuur
Gastverblijf, appartement en hotel
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Frankfurt biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Frankfurt kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Appartement (standaard of comfort)
De meeste appartementen bevinden zich in het schoolgebouw. Zijn deze al volgeboekt, dan verblijf je in een appartement op 20-30 minuten reisafstand van de school. Je deelt het appartement met internationale studenten of Duitse jongeren. Er is een gedeelde badkamer en keuken die volledig is ingericht. Het verschil tussen standaard en comfort appartementen is dat de laatste ruimer van opzet zijn en netter ingericht.

Gastverblijf
In Frankfurt kun je kiezen voor verblijf in een éénpersoonskamer bij een gastverblijf op basis van logies en ontbijt (LO) of halfpension (HP). Wanneer je kiest voor een gastverblijf kun je gemakkelijk je Duits oefenen en meer te weten komen over de Duitse cultuur. De gastverblijven bevinden zich op loopafstand van de taalschool of op maximaal 30 minuten met het openbaar vervoer. Een tweepersoonskamer is op aanvraag mogelijk.

Check-in tijden accommodatie

Je kunt tussen 14.00 en 20.00 uur inchecken bij je accommodatie.
In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Duits leren in Frankfurt: Activiteiten

Vrije tijd in Frankfurt

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Sport

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

Frankfurt heeft vele bezienswaardigheden en een uitgebreid recreatie aanbod. Samen met je internationale klasgenoten kun je de stad gaan ontdekken. De taalschool kan je ook meer informatie geven over bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen! Culinaire stadstour Frankfurt
De wijk Sachsenhausen in Frankfurt is uitgegroeid tot een unieke en sfeervolle wijk met veel verschillende restaurants. Ga mee op culinaire stadstour door Sachsenhausen met Joachim Georg en maak kennis met het uitgebreide aanbod lekkernijen. Tijdens de unieke tour proef je traditionele Duitse gerechten maar ook bijzondere internationale gerechten. Ook hoor je bijzondere verhalen en anecdotes over de wijk en verbeter je jouw Duits! De stadstour kost € 45 en kan geboekt worden in combinatie met een taalcursus. Frankfurt en omgeving
De beste manier om Frankfurt te ontdekken is tijdens een boottocht over de Main. Vanuit de boot zie je de indrukwekkende skyline van de stad achter het mooie oude centrum. Een dag- of weekendtrip naar de nabijgelegen steden Wiesbaden, Heidelberg, Marburg, Darmstadt, of Aschaffenburg is zeker de moeite waard. Ook een bezoek aan de stad Stuttgard, ongeveer 2,5 uur reizen vanaf Frankfurt is een echte aanrader. Op ongeveer 200 kilometer van Frankfurt vind je verder het Europa Park, het grootste pretpark van Duitsland, dat meerdere malen is uitgeroepen tot beste park van Europa.

Duits leren in Frankfurt: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Duits
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Frankfurt. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): € 5/week, € 15 borg, ter plaatse te betalen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor Duitsland is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.