Jongerenreis Duits in Duitsland: Frankfurt

Frankfurt is gelegen aan de oevers van de rivier de Main. Het is altijd een welvarende stad geweest en is rijk aan schitterende gebouwen en wolkenkrabbers. Het wordt ook wel eens Mainhattan genoemd. Als je echter dichterbij komt, zie je dat de stad ook veel sfeer heeft met charmante huisjes en winkels. Langs de rivier zijn bovendien veel mooie cocktailbars en restaurants.

Groot stadsleven

Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de op vier na grootste stad van Duitsland met meer dan 750.000 inwoners

Bezienswaardig- heden

Palmengarten, Dom van Frankfurt, Römerberg, Iron Footbridge en het Museüm für Moderne Kunst

Multiculturele stad

In deze multiculturele stad wonen mensen met afkomsten van over de hele wereld.

Geaccrediteerd

Onze taalschool is opgericht in 1983 en is geaccrediteerd door FDSV

Bezienswaardigheden Frankfurt
Aan de zuidoever van de Main ligt de wijk Sachsenhausen. Dit oude gedeelte van Frankfurt wordt gezien als het meest mooie en meest sfeervolle deel van de stad. Hier vind je, naast onze taalschool, wel 16 musea, vakwerkhuizen, cafeetjes, boetiekjes, restaurants en de gezelligste Stuben. Het is een rustig gedeelte van de stad op 10 minuten loopafstand van het centrum.
Tussen het stadscentrum, met haar chique winkelstraten en vele kunstgaleries en de wijk Sachsenhausen liggen vele bruggen van waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt. Er zijn vele musea in Frankfurt als het Deutsche Filmmuseum, de Schrin Kunsthalle, maar ook vele musea over de Duitse en Joodse geschiedenis. Ook vind je er het Goethe-huis en de Romer.

Jongerenreis Duits in Frankfurt: Taalschool

Gelegen in een veilige wijk
Op loopafstand van het centrum
Docenten zijn gekwalificeerde 'native speakers'
Residentie op loopafstand

Onze taalschool is gelegen in de elegante en veilige wijk Sachsenhausen. Rond de school vind je gezellige cafeetjes en winkeltjes. Het is een rustige wijk op 10 minuten loopafstand van het centrum. De taalschool is gehuisvest op de 5e verdieping in een groot kantoorpand. Er zijn 19 klaslokalen die allemaal een prachtig uitzicht hebben. Er is een koffiehoek met elke dag verse koffie en water. Tussen de lessen kun je hier even ontspannen en andere studenten ontmoeten. Er zijn computers met gratis internet aanwezig. Ook kun je boeken lenen of kopen op school om je taal zelf te verbeteren. Er is een studentenlounge op de begane grond waar je kan lezen/ studeren. Het docententeam is vriendelijk en ervaren.

Openingstijden: 8:30 - 20:30 maandag tot en met donderdag, 8:30 - 18:00 op vrijdag

Begeleiding

Speciaal voor jou zijn er opgeleide, enthousiaste begeleiders die fulltime tot je beschikking staan. Je kunt bij ze terecht met al je vragen en ze zorgen er voor dat je je geen moment verveelt! Mocht je een probleem hebben dan kun je altijd een beroep doen op je begeleider of docent(e). Natuurlijk mag je ook gewoon PLUS Taalreizen bellen of mailen.


Jongerenreis Duits in Frankfurt: Taalcursus

Programma voor 14-20 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Niveau: A1-C1
Certificaat van deelname na cursus
De taalschool in Frankfurt biedt jongeren twee verschillende taalcursussen. De standaard Duitse taalcursus of de intensieve taalcursus. De taallessen zijn leuk en interactief. De docenten zijn ‘native speakers’ en bevoegd om les te geven aan buitenlandse studenten. De taalcursus wordt geheel in het Duits gegeven, zodat je direct in het Duits moet communiceren. Grammatica en vocabulaire worden in de lessen verwerkt. Wees echter niet bang voor saaie grammaticalessen: het gaat erom dat je in korte tijd zo goed mogelijk Duits leert spreken en verstaan. De lessen zijn leuk en levendig en spelenderwijs gaat je Duits met sprongen vooruit. Voorafgaand aan de jongerenreis, ontvang je per e-mail een online niveautest. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld op het juist niveau en in de juiste klas. Aan het einde van je taalcursus ontvang je een certificaat met het behaalde niveau erop. Hieronder lichten we de taalcursussen toe: Standaard taalcursus Duits
De standaard groepscursus Duits bestaat uit 4 lesuren van 45 minuten. Deze cursus biedt jongeren de perfecte balans tussen de taalcursus en vrije tijd. Na afloop van de lessen vinden de activiteiten en excursies plaats. Intensieve taalcursus Duits
Wil je intensiever met de taal bezig zijn, dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren per dag misschien iets voor jou. Hierdoor leer je in een korte tijd nog sneller Duits. Deze taalcursus vindt over het algemeen ’s morgens en een deel 's middags plaats. Tijdens de twee extra lesuren van de intensieve cursus wordt er gewerkt aan je spreekvaardigheid. De georganiseerde activiteiten beginnen als de studenten van de intensieve cursus klaar zijn.

Jongerenreis Duits in Frankfurt: Accommodatie

Accommodatie- mogelijkheden voor iedereen
Gastverblijf, residentie of hotel
Contact met de lokale bevolking
Gratis WiFi

Onze taalschool in Frankfurt biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). In Frankfurt kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Gastverblijf
De geselecteerde multiculturele gastverblijven wonen op loopafstand of op maximaal 30 minuten reisafstand van de school. Een OV kaart dient ter plaatse worden aangeschaft. Het verblijf is op basis van volpension en je kunt kiezen uit een één- of tweepersoonskamer. Je spreekt bij een gastverblijf ook buiten de lessen Duits en dat heeft zeker positieve gevolgen voor je spreekvaardigheid. De kamer wordt 1 keer per week schoongemaakt. Bedlinnen is aanwezig en handdoeken dien je zelf mee te nemen.

Zomer Residentie
Je verblijft in de Haus der Jugend Residentie. Deze is gelegen op loopafstand van de school. Het is een grote residentie met vele faciliteiten als restaurant, cafe, games kamer, studeerkamer en lounge. Het is op basis van volpension. Je verblijft met drie andere studenten op de kamer en hebt een gedeelde badkamer. De kamer wordt één keer per week schoongemaakt. Bedlinnen is aanwezig, handdoeken dien je zelf mee te nemen. Ook zijn er 3 wasmachines en 3 drogers. Gebruik kost 5 euro per keer.

Hotel
Het is ook mogelijk om in een hotel te verblijven tijdens je jongerenreis. Er zijn 2-persoonskamers beschikbaar, welke je deelt met een andere student van hetzelfde geslacht. Het hotel is gelegen op 5-10 minuten loopafstand van de taalschool.

Let op: volpension bestaat uit 3 maaltijden per dag, niet te verwarren met all-inclusive. Drankjes en tussendoortjes zijn er niet bij inbegrepen. Speciale dieetwensen op aanvraag en tegen toeslag.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis in Frankfurt: Activiteiten

Vrije tijd in Frankfurt

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Sport

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De school organiseert een wekelijks activiteitenprogramma. De activiteiten vinden 's middags of 's avonds plaats. Denk hierbij aan een filmavond, welkomstfeest, bowlen, voetbaltoernooi of stadstour. Het programma wisselt wekelijks en is bij de prijs inbegrepen. Je maakt ondertussen kennis met je medestudenten en oefent het Duits!  Bij een 2-weekse cursus zijn één hele dag en twee halve dagexcursies inbegrepen. Dit kan zijn een bezoek aan het Goethe huis, een excursie naar Mainz, Wiesbaden of Heidelberg. Er worden tegen betaling ook nog extra activiteiten en excursies aangeboden op de vrije middagen en avonden. Het vrijetijdsprogramma draagt er aan bij je internationale vrienden maakt en het Duits oefent.
Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie in het weekend vervalt en er slechts één halve dagexcursie inbegrepen is.

Voorbeeld activiteitenprogramma

Maandag

Ochtend:
Plaatsingstest & lessen

Middag:
Oriëntatie tour

Avond:
Welkomstfeest

Dinsdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Goethe Museum: bezoek het museum van de beroemde Duitse schrijver

Avond:
Lasergamen*

Woensdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Main Toren*: tour in één van de hoogste gebouwen van de stad

Avond:
Vrije avond

Donderdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Senckenberg Museum: één van de grootste natuurmusea van Duitsland

Avond:
Filmavond*

Vrijdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Main*: rondvaart over de rivier

Avond:
Afscheidsfeest

Zaterdag

Bij minimum verblijf van 2 weken, een dag excursie inclusief!

↪Vertrek bij 1-weekse jongerenreis

Zondag

Aankomst

Nog meer plezier met het Intensief Fun Pack!

Met het Fun Pack intensief activiteitenprogramma heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan tweemaal zoveel excursies en activiteiten. Dit pakket kun je bijboeken tegen een meerprijs van € 100. Zo kun je ook deelnemen aan extra excursies waar je normaal gesproken ter plaatse extra voor dient te betalen.

Leer Engels in "Mainhattan", de kosmopolitische metropool aan de rivier de Main! Alle verdere informatie over Duitsland is te vinden in onze uitgebreide reisgids.


Jongerenreis Duits in Frankfurt: Prijzen en data

Inbegrepen diensten

PLUS Taalreizen biedt je een compleet verzorgd pakket. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle taalreis is bij de prijs inbegrepen. Of aankomst, een geweldig vrijetijdsprogramma, evenals excursies, begeleiding, accommodatie, taalcursus, lesmateriaal en natuurlijk een ervaring van onschatbare waarde.

Onze inbegrepen diensten

Reizen

Wij zoeken voor jou de goedkoopste vluchten met de beste vluchtverbinding.

Optioneel kun je een begeleide vlucht bijboeken: Een medewerker van PLUS Taalreizen zal je op de luchthaven ontmoeten. Je herkent hem of haar aan een teken of T-shirt. Het ontmoetingspunt is meestal direct bij de incheckbalie, maar het exacte ontmoetingspunt zal twee weken voor vertrek aan jou worden bekendgemaakt.

Hieronder vind je de prijzen en data voor de jongerenreizen in 2024 naar Frankfurt. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief treinvervoer o.b.v. beschikbaarheid.

Boek hier jouw jongerenreis:

Exclusief

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Eventuele extra te ondernemen excursies en activiteiten
  • Openbaar vervoer ter plaatse (met uitzondering van excursies)
  • Zakgeld

Toeslag per week

  • Fun Pack' intensief activiteitenprogramma € 90
  • Eenmalige toeslag begeleiding station terugreis € 25

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor Duitsland is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.