5 redenen om van Florence jouw volgende reisbestemming te maken

Italië staat bekend om zijn prachtige vakantiebestemmingen. Er zijn echter zoveel verschillende regio's dat het moeilijk kan zijn om te kiezen: elke stad heeft zijn eigen speciale kenmerken en interesses! Laat ons het je gemakkelijk maken en je aan de hand van vijf duidelijke redenen laten zien waarom Florence dé plek is om naartoe te gaan!

1. Geniet van heerlijke maaltijden

Ah Italiaanse keuken! Het is beroemd geworden over de hele wereld. Veel van zijn speciale lekkernijen zoals ijs smaken zelden beter dan wanneer ze in winkels in Italiaanse straten worden gekocht. Daarnaast heeft Florence specialiteiten te bieden die je niet wilt missen.
Eén daarvan zijn de beroemde amandelkoekjes Cantuccini, voor het eerst gebakken in de omgeving van Florence. De traditionele gerechten van de Toscaanse keuken, zoals de Bistecca alla Fiorentina of La Ribollita zijn ook grote hits! Het is gebruikelijk een maaltijd te beginnen met een Antipasto (voorgerecht), dan over te gaan tot de Primo en Secondo Piatto (eerste en tweede portie), en de culinaire ervaring af te sluiten met een Dolce (zoet dessert) of een Espresso.
En natuurlijk mag men de wijn niet vergeten! Toscane heeft een veelheid aan lokale wijnboeren: ook de bekende Chianti komt oorspronkelijk uit Florence. Laat de Toscaanse keuken je meenemen op een smaakavontuur dat past bij de schoonheid van Florence zelf.

Italiaans leren in Florence

Ontdek onze taalreizen naar Italië en leer Italiaans!

Italiaans leren

En verzeker jezelf van een mooie ervaring!

2. Laat je wegblazen door het prachtige landschap

Als je van kunst en architectuur houdt, spreekt het vanzelf dat je Florence moet bezoeken. De rijke en beroemde avant-gardistische ondernemersfamilie "Medici" was tijdens hun leven beschermheer van talrijke kunstenaars, waardoor Florence de geboorteplaats werd van de Italiaanse renaissance. Dit gevoel krijg je nog steeds als je door de verbazingwekkend pittoreske straatjes van Florence loopt. Op het gebied van beeldende kunst is de David van Michelangelo slechts één van de wereldberoemde stukken die in de stad te vinden zijn. Het Uffizi, een van de beroemdste kunstmusea ter wereld en de prachtige Boboli-tuin liggen vol schatten die op je wachten.

3. Ontdek de oorsprong van de Italiaanse taal

Wie de Italiaanse taal wil leren kennen, is in Florence aan het juiste adres! Het huidige Italiaans is gebaseerd op een dialect dat in vroegere eeuwen regionaal in Florence werd gesproken.
De ontwikkeling van het moderne Italiaans is vooral beïnvloed door de auteurs Dante Alighieri, Francesco Petrarca en Giovanni Boccaccio. Alle drie worden gewoonlijk aangeduid als de drie kronen (tre corone) van de Italiaanse taal, omdat zij een bepaalde vorm van het gesproken dialect gebruikten dat bekend staat als het Florentijnse dialect. Dante's veelgeprezen "Goddelijke Komedie" (oorspronkelijk "Divina Comedia") is geschreven in een versie van dit dialect.
De taalkundige eenwording van Florence met de rest van Italië vond veel later plaats dan de nationale eenwording in 1861, maar de fundamenten voor het hedendaagse Italiaans zijn gelegd door de drie bovengenoemde auteurs. Alessandro Manzoni's roman "De verloofde" (oorspronkelijk "I Promessi Sposi") wordt vaak gezien als de uiteindelijke invloed op de vorming van het Florentijnse dialect als de belangrijkste manier om Italiaans te spreken.

4. Ervaar mode en stijl in Florence

Ben je geïnteresseerd in mode? Nog een reden om Florence te bezoeken. Milaan staat bekend als stad van de Italiaanse mode, maar Florence zit haar op de hielen. Zo werd het wereldberoemde merk Gucci in 1921 in Florence opgericht en is het hoofdkantoor van het bedrijf er nog steeds gevestigd. Bovendien vindt in Florence twee keer per jaar de mannenmodebeurs Pitti Immagine Uomo plaats.

5. Duik in de instellingen van populaire producties

Je hebt het waarschijnlijk al door: Florence staat vol geschiedenis. Juist dit feit heeft ervoor gezorgd dat het ook het decor en de hoofdlocatie is van zoveel romans, films en zelfs videogames. We zouden hier morgen nog zijn als we alle werken zouden opnoemen die geïnspireerd zijn door de wereldberoemde Italiaanse stad!
Hier zijn een paar voorbeelden om je in de stemming te brengen. Florence werd gekozen als decor voor de nieuwe verfilming van Dan Browns roman Inferno. Het is het boek waar velen momenteel over praten en wat is een betere manier om je echt in te leven in het intrigerende verhaal dan zelf te ervaren waar het zich afspeelt.
Een deel van de razend populaire Assassin's Creed-videospelreeks speelt zich af in Florence, waardoor je tijdens het spelen van het spel een interpretatie kunt zien van hoe Florence er in het verleden uitzag. Als je van het spel hebt genoten, is een bezoek aan Florence in persoon ongetwijfeld een spannend avontuur, waarbij je fysiek door de straten kunt lopen die je misschien al in het spel hebt gezien. Als je het pad wilt volgen van zoveel creatieve denkers en visionairs, dan is Florence de plaats waar je heen moet gaan om het volledige gevoel en de ervaring te krijgen van wat zij gezien en gedacht moeten hebben toen zij Florence kozen als decor voor hun werk. Laat je inspireren door Florence en misschien ben jij wel de volgende die met een verhaal komt dat de massa raakt en ontroert.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!