7 bucketlists waardige festivals in de wereld

Welke festivals heb jij al bezocht? En welke staan op je to-do lijstje? Deze 7 mogen zeker niet ontbreken. Van India tot Dublin of gewoon in eigen land, je moet ze meegemaakt hebben!

Holi - India, Mathura en Vrindavan

In de maand Phalguna vieren de Indianen tijdens volle maan Holi, het Festival van de kleuren. Met dit festival vragen de mensen in India om een goede oogst en vruchtbaar land. Het festival wordt gevierd in Mathura en in Vrindavan. Deze steden worden geassocieerd met de god Krishna.
Het festival begint met een vreugdevuur op de vooravond van Holi. De volgende dag verzamelt iedereen in de straten om elkaar met felle kleuren te besmeuren, te dansen en snoep uit te delen.

Balloon Fiesta - VS, Albuquerque

Gedurende negen dagen in oktober stijgen 550 luchtballonnen tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta op in de lucht. Meer dan 850.000 mensen komen kijken naar de speciaal gevormde ballonnen tijdens wedstrijden, glow-ups (de ballonnen oplichten terwijl ze op de grond zijn) en spectaculair vuurwerk. Natuurlijk zijn er ook enkele openlucht concerten om naar je favoriete muziek te luisteren, terwijl je alle ballonnen ziet opstijgen!

St. Patrick's Day - Ierland, Dublin

Tijdens St. Patrick's day gedenken de Ieren hun Sint Patrick. Op 16-jarige leeftijd werd hij verkocht als een slaaf en meegenomen naar Ierland. Na jaren lukte het om te ontsnappen en bekeerde hij de Ieren naar het Cristendom. Gedurende de jaren daarna bouwde hij kerken, scholenen kloosters. Oorspronkelijk werd deze dag gevierd met kerkdiensten en feesten. De Amerikaanse Ieren hebben deze dag uit laten groeien tot een internationaal feest. Boston was de eerste stad met een parade op St. Patrick's Day. En sinds 1962 kleurt Chicago haar rivier groen. St. Patrick's Day is een combinatie tussen Koningsdag en carnaval geworden. Maar in plaats van oranje is iedereen gekleed in groen, de nationale kleur van het Ierse volk.

Carnaval - Brasil, Rio de Janeiro

Natuurlijk wordt in de hele wereld carnaval gevierd. Maar Rio de Janeiro is the place to be. Met meer dan 300 feesten en parades door de stad, is het de hoofdstad van carnaval. De band van Ipanema is de beroemdste en meest indrukwekkendste. Maar de feesten in het centrum, zoals Cordão do Bola Preta, zijn de grootste. Wist je dat je zelf aan de parade kunt meedoen? Neem contact op met een van de Samba-scholen en bestel hun kostuum. Of bestel tickets en bekijk de parade vanaf de zijkant. Hoe dan ook, het is een van de meest indrukwekkende ervaringen in je leven!

Festival of Lights

Loi Krathong óf ลอยกระทง óf The Festival of Lights wordt gevierd in Thailand en de omliggende landen. Het festival begint op de 12e volle maan-maand van de Thaise maankalender. Gedurende vijf dagen zijn er optochten en vuurwerk- en lichtshows. Toeristen en de lokale bevolking zullen verlichte papieren mandjes (Krathong) in de rivier plaatsen en verlichte papieren lantaarns laten opstijgen. Terwijl ze de mandjes of de lantaarns loslaten, fluisteren ze een gebed. Veel Thaise mensen gebruiken de Krathong om Ganga, de Hindu Godin van het Water, te bedanken.

Koningsdag - Nederland

Op 27 april is het Koningsdag in Nederland. Tijdens deze dag wordt de verjaardag van de koning gevierd. De koninklijke familie bezoekt een van de grotere steden van Nederland. De bezochte stad laat haar bijzonder dit is live op televisie te zien. De trip van de konijnklijke familie eindigt op een groot openlucht festival.

In de rest van het land zijn er grote feesten met geweldige line-ups en vrijmarkten. Kinderen zitten op dekens om hun oude spullen te verkopen. De Nederlanders spenderen op deze dag miljoenen euro's aan tweedehands producten die ze waarschijnlijk volgend jaar  zelf weer verkopen!

Maar het meest verbazingwekkende aan deze dag is: iedereen draagt oranje. De achternaam van de koninklijke familie is van Oranje en daarom is dit de nationale kleur van Nederland.

Oktoberfest - Duitsland, München

Elk jaar tijdens het einde van september en begin oktober viert München het Oktoberfest. Miljoenen mensen kleden zich in de originele kleding, lederhosen en Dirndls. Tijdens deze dagen drink je liters bier en eet je vele braadworsten. Er is ook een kermis, muziek, de mogelijkheid om een kruisboog te schieten en meerdere parades. In septemeber 2019 begint de 186e editie, dus maak je klaar om naar München te komen!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!