BlogFamTrip 2019

Elk jaar organiseert Sprachcaffe een blogger-trip om de unieke ervaring van een Sprachcaffe-taalreis te delen. De locatie van de Bloggers kennismakingsreis, ook wel BlogFamTrip genoemd, van dit jaar was Malta, het prachtige mediterrane eiland ten zuiden van Europa. De Blogger-groep is samen een familie geworden en dat heeft een geweldige sfeer gecreëerd. Hier kun je lezen hoe een week met de Sprachcaffe-familie eruitziet en wat de beste Instagram-spots op Malta zijn!
Gewapend met mobiele telefoon, camera en statief, startten we onze jaarlijkse internationale BlogFamTrip op onze prachtige schoolcampus. De PLUSTAALREIZEN-familie bestond uit tien internationale bloggers afkomstig uit Frankrijk, Spanje, Brazilië, Colombia, Polen, Nederland en Duitsland.
Zondag was de dag van aankomst zodat iedereen de tijd had om elkaar een beter te leren kennen voordat de lessen van start zouden gaan. De Engelse lessen vonden plaats van maandag tot en met vrijdagochtend. De middagen werden gebruikt voor het verkennen van het eiland, ontspannen op de campus of werken aan de social media kanalen.
De week startte met een welkomstwoord. Onze schooldirecteur David introduceert het schoolsysteem en de lessen, zodat iedereen in zijn klas zich op zijn gemak voelt en in de juiste klas met het juiste taalniveau wordt ingedeeld. Daarna stellen Robert, de leisure manager en Marcos, de lounge manager zichzelf voor. De introductie creëerde direct een leuke sfeer en de studenten leren elkaar gelijk beter kennen.

Na de les begint het eerste avontuur. Tijdens de rondleiding door de hoofdstad Valletta werden de bloggers naar de mooiste Instagram-waardige plekken geleid en kregen zij een introductie in de geschiedenis van de stad. Valletta is de hoofdstad van Malta en is de kleinste hoofdstad van Europa met ongeveer 7000 inwoners. De Upper Barrakka Gardens is het hoogste punt van de vestingwerken en bieden een prachtig uitzicht op de Grand Habour en de Saluting Battery; de kanonnen die tweemaal per dag ceremonieel worden afgevuurd. De eerste indrukken van Malta tonen gelijkenissen met Italië en Spanje. Hetzelfde geldt voor de Malteese taal - het klinkt als Arabisch met Italiaanse, Franse en Spaanse invloeden.
’s Avonds na het diner word er een welkomstfeest gehouden in de lounge om de oude studenten kennis te laten maken met de nieuwe studenten. Marcos zorgt voor goede muziek, drankjes en een unieke sfeer. Hoewel iederen uitgeput en moe is, word er nog uitgebreidt  gedanst.

Dinsdag was er weer een druk programma: ontbijt, lessen, Mosta, Dingli Cliffs, Mdina, Dinner, Movienight.
Mosta Dome, ook bekend als de Rotunda van Mosta, is een zeer belangrijke en indrukwekkende kerk voor de Maltezers. Toen er tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog een bom door het dak viel, raakte geen van de 300 kerkbezoekers gewond, omdat de bom nooit explodeerde.
Marcella, onze U20-coördinator verrast ons op weg naar Mdina met een heerlijke "Pastizzi", een traditionele bladerdeeghapje met ricotta-vulling.
Volgende stop; Mdina, de oude hoofdstad van Malta, ligt in het westelijke centrum van het eiland Malta en betekent De Ommuurde Stad. Het wordt ook vaak De Stad van de Stilte genoemd en straalt inderdaad een speciale rust uit. Velen kennen de stadspoort vanuit Game of Thrones. Bijvoorbeeld uit de scène waarin Caitlyn samenkomt met Kings Landing.
Tijdens het diner worden alle gemaakte foto's in detail getoond en besproken. Tips en trucs voor het bewerken van foto's worden gedeeld en het netwerk van de bloggers groeit.
Op woensdag was er na de les een vrije middag en deze werd gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen, het editten van video's, het verkennen van de omgeving en volleyballen. 's Avonds staat Valetta op het programma en gaan we op zoek naar de beste en meest alternatieve bar in Malta. "Valletta Night Out" is de perfecte gelegenheid om met de andere studenten te praten en de geleerde woorden direct in praktijk te brengen. Van live jazzmuziek in een kleine gin-bar in een smalle zijstraat, een minibar met een opwindende selectie van bieren, tot een bar in een oude bioscoop met gratis popcorn, Valletta heeft het allemaal.

Op donderdag stond de zon weer hoog aan de hemel en gingen we met de speedboot op weg naar Comino. Het eiland Comino ligt tussen Malta en Gozo, vandaar dat er een verdedigingstoren op het eiland is gelegen, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op beide eilanden. En dat is precies waar de excursie van vandaag ons naartoe brengt. Het turquoise water, de prachtige planten en de geweldige kleuren die je overal ziet. Er was bijna niet genoeg tijd voor onze hardwerkende bloggers om alles met de camera vast te leggen. Bij terugkomst bij de boot, kregen de bloggers al beloning voor het harde werken één van de zoetste ananassen ter wereld!
Vrijdagmorgen is het alweer tijd voor de laatste les, hierin werden enkele vragen over het leren van talen en het belang van een taal voor het uitvoeren van een beroep besproken. Alle bloggers waren het erover eens dat het Engels een zeer belangrijke rol speelt in hun dagelijks leven, hun werk en reizen. Velen kunnen zich een leven zonder Engels niet voorstellen. Sommigen willen hun Engels verder verbeteren en anderen zijn zelfs geïnteresseerd in het volgen van een cursus zakelijk Engels.
Omdat het kiezen van de juiste outfits deze week een bijzonder grote rol speelde en het weer op vrijdag niet meezat, reden we naar Sliema om het grootste winkelcentrum van Malta te bezoeken.
De schoolweek was voorbij en het weekend staat om de hoek, dus dat moest gevierd worden. Het was Caribische avond in de lounge: cocktails, goede muziek, vrienden en dansen! Deze avond is opnieuw de perfecte gelegenheid om contact te maken met de andere studenten. Vanwege de veelzijdigheid aan culturen bij Sprachcaffe, hebben de bloggers vele internationale vrienden gemaakt en konden ze met z’n allen de schoolweek eindigen in het feestdorp "Paceville".

Op zaterdag is er voldoende tijd om te slapen en voor een ontspannen ontbijt. Aansluitend is een start gemaakt met het verkennen van het derde eiland Malta - Gozo.
De eerste stop van de tour is Azure Window, waarschijnlijk het bekendste foto moment op Malta. Helaas zakte Azure Window in 2017 tijdens een storm ineen en herken je er alleen nog de resten van. Het Azure Window is niet alleen te zien op ansichtkaarten, maar ook in Game of Thrones, in de huwelijksscène van Daenerys en Khal Drogo.
Na een uitgebreide fotosessie zijn we doorgegaan naar Basilica Ta 'Pinu. Daar ontmoeten we de nieuw gekozen president George Vella, die zijn eerste bezoek aan Gozo als president bracht. Daarna vervolgden we onze weg naar Victoria, de hoofdstad van Gozo. De naam van de stad kreeg het Gouden Jubileum van de Britse Koningin. Door Gozoians wordt de stad vaak genoemd naar zijn oude naam "Rabat". We wandelden langs de citadel en genoten van het uitzicht over het hele eiland. Voor de lunch genieten we van de beste fish and chips van Malta. En petje af, Stanley's Chippy, we kunnen de geruchten bevestigen.
De laatste dag van de BlogFamTrip was aangebroken en het weer viel een beetje tegen, het regende de hele dag. Desondanks nam ons laatste avontuur ons mee naar St. Peter's Pool, Marsaxlokk en Blue Grotto. Al snel werd duidelijk dat onze bloggers het busje niet met hun camera's wilden verlaten om de regen te trotseren. Met koffie en een paar traditionele Maltese vijgen was de sfeer ontspannen en gingen we terug naar de campus. Ondanks de regen konden de bloggers een goede indruk krijgen van de grote haven in Marsaxlokk en de markt die daar elke dag plaatsvindt. De schilderachtige kleuren en de drukte van het kleine vissersdorpje gaven ons een beeld van de lokale sfeer.
Het afscheidsdiner was was wederom geslaagd, maar met een verdrietige noot. Het was leuk om te zien hoe de internationale bloggers geleidelijk uitgroeiden tot een kleine familie, de Sprachcaffe-familie. Het resultaat van deze trip: nieuwe internationale vriendschappen, nieuwe volgers, een groter bereik, videobewerkingstips en -tricks en enkele YouTube-geheimen, nieuwe Engelse kennis en heel veel foto’s en video’s.
Na het diner werd er met enkele tranen vaarwel gezegd.
De bloggers hebben een geweldige tijd gehad en een onvergetelijke ervaring opgedaan en zullen mooie herinneringen aan deze reis overhouden. We kijken uit naar de volgende BlogFamTrip!
Wil je ook een reis zoals onze influencers maken?

Meer informatie

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!