De beste festivals en evenementen in Malta

Malta is één van die paradijselijke eilanden voor ieder wat wils, een klein hoekje dat betovert met zijn prachtige kristalheldere water, charmante stranden, bijna 365 dagen per jaar zon en zijn talrijke festivals. Wat jouw interesses ook zijn, op Malta zul je zeker evenementen en activiteiten vinden die je zullen bevallen. Maak van dichtbij kennis met Malta's festivals, het hele jaar door wachten er tal van culturele evenementen, carnavals en festivals op jou!   Hieronder vind je een lijst met de leukste Maltese evenementen en festivals, zodat je weet wat er tijdens je verblijf in Malta te doen is.

Maltese dorpsfeesten

Het Maltese dorpsfeestseizoen loopt van eind mei tot september in de steden en dorpen van Malta. De lokale bevolking viert deze festiviteiten in het weekend en doordeweeks duurt het nog een paar dagen langer. De straten en balkons zijn versierd met talloze kleuren. Het mooiste is dat je je overheerlijke Maltese nougat, fastfoodkraampjes en traditionele gerechten kunt eten, naar livemuziek kunt luisteren en 's avonds naar vuurwerk kunt kijken. De bekendste zomerfestivals in Malta zijn: Onze-Lieve-Vrouw, St. Philip, St. Mary of Imqabba, Qrendi St. Catherine en de Geboorte van Onze-Lieve-Vrouw.

Het Maltese carnaval: een must see

De carnavalsweek valt in februari en is een traditie die al meer dan 500 jaar bestaat. De inwoners kleden zich in extravagante en kleurrijke kostuums om plaats te maken voor de cavalcade; een wandeling door de straten van hun steden en dorpen. Paceville, het centrum van het nachtleven van Malta, is een bezoek waard, maar de grootste attractie is in Valletta. In Nadur en Gozo kunt u een "macabere" versie van het kleurrijke carnaval meemaken.

Malta Internationaal Vuurwerkfestival

Denk niet dat dit zomaar een evenement is, de Maltezen zijn gek op vuurwerk en hebben een heel festival in het leven geroepen dat al sinds 2004 wordt georganiseerd om te herdenken dat het land is toegetreden tot de Europese Unie. Het Vuurwerkfestival is één van de meest geliefde Maltese festivals door de lokale bevolking en vindt eind april plaats in Valletta en Gozo. Het spectaculaire vuurwerk wordt gemaakt door buitenlandse en lokale pyrotechnische bedrijven. Het goede nieuws is dat het evenement gratis is, dus je kunt het niet missen.

Glitch Festival

Een belangrijk evenement in de kalender voor elektronische muziek fans gehouden in augustus. Het is een unieke ervaring voor house- en technofans en is hard op weg om het grootste festival van Malta te worden. Het vindt plaats in de velden van Gianpula, vlakbij Mdina, de vestingstad van Malta. Er treden legendarische figuren uit het genre op, zoals Maceo Plex, Ben Klock, Jon Hopkins, Dax J, Carl Craig, enz., en het eindigt met een fantastische boat party. Ga je het missen.

Malta White Night

Het is een jaarlijks cultureel en artistiek feest dat in oktober plaatsvindt in de Maltese hoofdstad. Musea openen hun deuren voor bezoekers, cafés en restaurants zijn tot laat in de nacht open, op straten en pleinen worden lokale en internationale kunstenaars tentoongesteld - een goede activiteit als je niet weet wat je in oktober in Malta moet doen!

Het internationale kunstfestival van Malta

Het kunstfestival laat bekende en opkomende artiesten zien. Het biedt een breed scala aan kunstvormen, zoals dans, muziek en theater. De geografische ligging van het eiland Malta aan de Middellandse Zee zorgt voor een unieke samensmelting van verschillende culturen, aangezien het de poort vormt tussen de Europese en Afrikaanse kusten.

The MTV Island

Malta is het MTV-eiland. Dit festival wordt georganiseerd door MTV Europe en trekt elk jaar meer dan 50.000 mensen van over de hele wereld. Het is een van de grootste muziekfestivals in Europa, is gratis en er treden gasten op als The Chainsmokers, Will.i.am, Rita Ora, Flo Rida, Snoop Dogg, David Guetta, Lady Gaga, Maroon 5, The Chemical Brothers en vele andere wereldberoemde artiesten.

GhanaFest

Ghanafest is een viering van een traditionele Maltese vorm van volkszang die eeuwen teruggaat. Vandaag de dag zijn er drie hoofdvormen: het vocale duel met twee mannen van spirtu pront, de emotionele aantrekkingskracht van de solo tal-fatt en de meer melodieuze, gitaar-gedreven klanken van fil-gholi. Alle drie komen aan bod tijdens het vierdaagse festival dat eind juni op verschillende plaatsen op het eiland wordt gehouden.

Malta Jazz Festival

Elk jaar in juli komen een aantal van de meest bekende artiesten uit het genre naar Valletta voor het driedaagse Malta Jazz Festival. De traditionele locatie is waterfront Ta' Liesse aan de rand van Valletta, maar voor 2017 waren de shows van de eerste avond gratis en vonden ze plaats rond het centrum van de hoofdstad. De grote naam voor 2017 was Al Di Meola, terwijl eerdere gasten onder meer Herbie Hancock, Chick Corea en Joe Zawinul waren.

Wil je meer details en activiteiten weten om te doen in Malta?

Lees onze reisgids over Malta


Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!