Hoe Moederdag wereldwijd wordt gevierd

Moederdag is een dag waarop we onze moeders en hun betekenis in ons leven waarderen en vieren. We doen dit vaak met cadeaus. Er zijn heel veel manieren om je waardering te tonen die misschien een krachtiger herinnering zijn dan geschenken. Lees hoe moederdag in zeven verschillende landen wordt gevierd en ontdek hoe je deze gebruiken in je eigen Moederdagtradities kunt toepassen.

Engeland

Moederdag in het Verenigd Koninkrijk staat ook wel bekend als ''Mothering Sunday'', het wordt gevierd op de vierde zondag van maart. Moederdag is een groot feest in Engeland. Kinderen tonen eer aan hun moeders en bedanken hen voor al hun liefde en steun. De meest voorkomende cadeaus voor Moederdag zijn taarten, bloemen, bonbons, sieraden en luxe kleding. De populairste bloemen op Moederdag in het Verenigd Koninkrijk zijn; ja wellicht heel cliché; rozen! Bepaalde mensen geven geen fysiek cadeau, maar kiezen ervoor om hun moeder te trakteren op een speciale maaltijd, een schoonheidsbehandeling of een leuk uitje. Ben je op zoek naar de perfecte manier om je moeder te verwennen deze Moederdag? Geef haar dan een ervaring die ze nooit zal vergeten. Een taalreis is namelijk een unieke ervaring, en zal je moeder voor altijd herinneren! Ontdek nu samen de prachtige kust van Engeland, en maak samen een strandwandeling onder de sterren.

Boek nu een taalreis!

Amerika

Amerika is deze geweldige feestdag te danken aan Anna Javis. Kinderen uiten thuis de liefde voor hun moeder door hun moeder te verwennen met een ontbijt in bed of door een uitgebreide lunch te maken. Ook de traditie van het geven van bloemen en geschenken is heel bekend. Bloemen die het vaakst worden gegeven zijn anjers, de officiële bloem van Moederdag. Mensen kopen rode of roze anjers voor de moeders die nog leven en leggen witte anjers op het graf van de moeders die overleden zijn. Kinderen presenteren ook kunstjes, toneelstukjes en liedjes ter ere van hun moeder. Sommigen maken thuis ook kaarten en cadeaus om hun dankbaarheid voor hun moeder te tonen. Heeft zij altijd New York willen bezoeken, combineer dit dan met een onvergetelijke taalreis naar deze multiculturele stad en laat haar kennis maken met de "the city that never sleeps".

Ervaar deze geweldige bestemming

Italië

Moederdag wordt in Italië La Festa della Mamma genoemd. In Italië is deze feestdag niet alleen gezellig, maar het heeft ook een lange geschiedenis. Vroeger, in het tijdperk van de oude Grieken en Romeinen, werd de Godin van de Vruchtbaarheid, in feite de moeder, op deze tijd geëerd. In Italië krijgen moeders speciale eer en respect, moeder speelt een grote rol in het leven van kinderen. Kinderen brengen bloemen, snoep en kleine geschenken naar hun moeders, terwijl volwassenen meer bedanken en geschenken geven. Ben je op zoek naar een andere geweldige manier om je moeder te laten zien hoeveel je van haar houdt, boek dan een taalreis naar Florence en laat haar de prachtige Italiaanse taal leren en kennismaken met La Dolce Vita.

Maak kennis met de Italiaanse cultuur

Frankrijk

Moederdag wordt in Frankrijk La Fête des Mères genoemd. In de meeste delen van de wereld wordt deze dag op de tweede zondag van mei gevierd, maar in Frankrijk wordt de dag op de laatste zondag van mei gevierd. Net als in Amerika en in andere delen van de wereld brengt deze dag een verscheidenheid aan eerbetoon aan moeders met zich mee. In Frankrijk is het meestal een familiefeest en worden moeders in het hele land geëerd met gedichten, geschenken, kaarten, diners en diverse manieren om Moederdag te vieren.

Leer Frans in de parel van de Côte d'Azur

Duitsland

Moederdag wordt in Duitsland Muttertag genoemd. De mensen in Duitsland dragen anjers in verschillende kleuren om hun liefde en respect voor hun moeder te tonen. De rode anjers zijn voor alle moeders die nog leven, terwijl de witte anjers worden gedragen ter ere van alle moeders die zijn overleden. In Duitsland wordt Moederdag met buitengewone vrolijkheid en trots gevierd. De dag is speciaal bedacht om liefde en respect te tonen aan alle moeders van het heelal. Net als bij vele andere vieringen zijn ook op Moederdag bloemen, geschenken en bonbons gebruikelijk. Terwijl enkele kinderen hun moeder mee uit eten nemen, bereiden vele kinderen thuis een diner om hun moeder te verwennen. Er zijn nog verschillende andere soortgelijke tradities in verband met Moederdag viering in Duitsland. Een beroemde delicatesse in Duitsland is Aufschnitt, Duitse koude hapjes. Het kan worden geserveerd met verschillende soorten Duitse kazen met een aantal groenten en fruit schaal.

Heeft ze er altijd van gedroomd om Parijs en New York te bezoeken? Verras haar deze moederdag met een taalreis naar Frankfurt. Deze prachtige stad geeft je het gevoel van deze twee landen in één.

Maak kennis met de Duitse cultuur

Cuba

Moederdag wordt in Cuba, El dia de las madres genoemd. Moederdag is in Cuba een familieherdenking ter ere van vrouwen die hun best hebben gedaan voor de verzorging, opvoeding en bescherming van alle kinderen in het algemeen. In Cuba viert men Moederdag ook met bloemen om de levende en overleden moeders te eren. Vervolgens worden kaarten, snoepgoed en geschenken gestuurd om de moeders te eren. Voor veel reizigers is Cuba een onvergetelijke en unieke ervaring. Is ze een dansliefhebber, dan is het tijd voor haar om een nieuwe dansstijl te leren kennen in het Caribisch gebied Cuba, het leren van een nieuwe taal en de bekendste dans salsa, de mooiste die er ooit bestaat.

Ontdek de pracht van Havana

Malta

In Malta is het gebruikelijk dat de gezinnen op zondag samenkomen voor de lunch, thuis of in een restaurant. Velen maken van de gelegenheid gebruik voor een dagje uit of een picknick op het platteland. Moeders ontvangen geschenken zoals kaarten, bloemen en cadeautjes. Altijd gedacht om haar Engels te laten leren, aangezien dat wereldwijd de meest gesproken taal is. Laat haar Engels leren op het prachtige strand aan de Middellandse Zee.

Verken dit prachtige eiland

Een perfect cadeau voor Moederdag samenstellen kan heel lastig zijn, maar het enige waar je aan moet denken is of ze iets echt nodig heeft of dat je haar op de meest bijzondere manier kunt verrassen. Het doel is om haar gelukkig te maken.

Als je dit jaar een origineel cadeau aan je moeder wilt geven, waarom kijk je dan niet naar andere culturen? Doe dit op de PLUS Taalreizen manier door een taalreis voor haar te boeken. Dit zal ongetwijfeld één van de mooiste herinneringen zijn die ze ooit heeft gehad. Een taalreis is een geweldige manier om een deel van de wereld te ontdekken.

Voor Moederdag bieden wij een leuke aanbieding op alle alle bestemmingen en taalcursussen.

Meer informatie

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!