Hoe voorkom je een vakantiedip?

Dit artikel vertelt jou wat een vakantiedip is, hoe het ontstaat, en wat je er aan kunt doen om deze te minimaliseren.

Een vakantiedip, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Na die ene zomer met je familie of vrienden moet je weer aan de slag. Het 'echte' leven begint weer. Maar, hoe komt het nou eigenlijk dat we keer op keer weer die dip voelen? Dit heeft alles te maken met hormonen. Op het moment dat jij op vakantie bent maakt je lichaam een verschillende hormonen aan, genaamd de gelukshormonen. Deze staan ook wel bekend als:

  • Serotonine
  • Dopamine
  • Endorfine
  • Oxytocine

Deze maak je ook aan in het dagelijks leven, alleen ervaart de mens nou eenmaal meer stress tijdens de dagelijkse werkzaamheden in vergelijking tot wanneer je op vakantie bent. Ook al is het bewustzijn er, ons lichaam heeft het vaak wat moeilijker met de omslag van vakantie naar het normale leven.

Maar, hoe kun je deze vakantiedip verkleinen? Dat lees je hieronder!

Plan leuke dingen

Iets hebben om naartoe te leven is iets wat de mens nodig heeft. Je moet ergens naar uit kunnen kijken om niet in een sleur te raken. Daarom is een volgende trip of activiteit plannen van belang! Een manier om dat te doen is toch die ene taalreis boeken waar je al lang over na zit te denken. Dit kan bijvoorbeeld in Engeland, Spanje, of Frankfrijk. Toch een verdere trip maken naar bijvoorbeeld Canada of Cuba? Dit is ook mogelijk!

Bekijk het aanbod hier !

Ga niet gelijk weer aan het werk

Bijkomen van een vakantie is de meest gezonde en beste manier op een vakantiedip te voorkomen. Ook al vind je het zonde van je vakantiedagen, is dit toch iets op te overwegen.

Uit onderzoek is gebleken dat de mens gelukkiger is als ze omringd zijn met gezelschap. Onze psyche is ingesteld op sociaal contact, door het verleden van de mens. Dit effect wordt vergroot door goede gesprekken te voeren met mensen. Geen zin in een vakantiedip? Ga goede gesprekken aan in de dagen na thuiskomst en omring jezelf met goed gezelschap.

Selfcare

Als we thuiskomen van vakantie staan de dagelijkse taken ons te verwelkomen. Zorg er dus voor dat voordat je weggaat je je huis hebt opgeruimd, de kamer hebt gepoetst en kunt gaan slapen in een schoon bed! Op deze manier neem je een last van je schouders en zorg je er beetje bij beetje voor dat de vakantiedip niet te groot wordt.

Naast dit is het een goed idee om je lichaam een boost te geven, want hoe gezonder je lichaam, hoe meer het bijdraagt aan het geluksgevoel.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!